Cele mai bune filme braziliene din toate timpurile

Cele mai bune filme braziliene din toate timpurile

Cele mai bune filme braziliene din toate timpurile reprezinta o combinatie interesanta de genuri, teme si actori locali, ce ofera o gama variata de simtire cinematografica straveche. Brazilienele sunt recunoscute in mod special pentru stilurile sale unice de actiune, comedie si drama. Aceste filme au adus nu numai valoare visului brazilian, ci si apreciere internationala. Iata cateva dintre cele mai bune filme braziliene ale tuturor timpurilor.

  1. City of God (2002)

„City of God” este unul dintre filmele braziliene cele mai populare din toate timpurile. Acesta dramatizeaza lumea de criminalitate a orasului Rio de Janeiro, explorand povestea unui fotograf local care a documentat crimele si viata de zi cu zi prin fotografiile sale. Ai o privire asupra impresionantei lumi de tigari, gangsti si alte conflicte si se concentreaza pe acei oameni care incearca sa isi petreaca viata intr-un loc greu.

  1. Central do Brasil (1998)

Central do Brasil este un film brazilian nominalizat la Premiul Oscar, regizat de Walter Salles si producatorul de filml Germán Cardozo. Acesta dezvaluie o fascinanta poveste despre Dora, o angajata pensionata la stat care serveste ca simbol al Companiei Nationale a Feroviarilor din Brazilia si isi asuma un rol de mama surrogata pentru un baietel sarac pe nume Josué. Acesta ofera o perspectiva asupra vietii cotidiene in Brazilia si despre cum unele persoane se straduiesc sa duca o viata normala chiar si in cele mai disperate imprejurari.  1. Favela Rising (2005)

Filmul documentar Favela Rising prezinta povestea lui Anderson Sa, un tanar activist brazilian care a devenit lider in lupta cu crima si saracie din comunitatile favela ale Braziliei. Dupa ce a experimentat lumea violenta a drogurilor si ale gang-urilor, Anderson transforma violenta in arta si ajuta persoanele de pe strada si copiii fara adapost printr-un proiect numit Afroreggae. Filmul documentar Favela Rising este o privire profunda asupra vietii din lumea favela, care prezinta miracolele pe care un singur om le poate face pentru a schimba viata oamenilor si a comunitatilor.

  1. Elite Squad (2007)

Filmul Elite Squad a castigat numeroase premii si are la baza o faimoasa carte cu acelasi nume, scrisa de José Padilha. Acesta prezinta descrieri exceptionale asupra vietii in favelas Brasileñas vizate de razboiul dintre poliţie şi găştile de traficanţi de droguri. Nueva Esquarela se straduieşte sa faca fata curselor de droguri, violentei și terorismului. Acest film prezinta scene de actiune competitive si tensiune, si ofera lectii de economie si politica.

  1. Pixote (1981)

Pixote este unul dintre filmele de vis al Braziliei, dezvaluindu-ne vieti ale unor copiii fara adapost în principal din Brazilia. Este inspirat din experientele politice de la sfarsitul anilor 1970. Acesta pledeaza pentru responsabilizarea sociala. Pixote, un tanar orfan, se afla in mijlocul razboiului dintre politie si grupurile criminale, oferind o suflare de speranta chiar si in situatiile disperate.

Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024

Concomediile braziliene sunt cele mai creative si memorabile filme de pe piata. Acestea fac referire la obiceiuri, mentalitati, evenimente politice si conflicte sociale, dar progreseaza in numeroase moduri distincte. Iata cateva dintre cele mai amuzante si distractive comedii braziliene din toate timpurile.

  1. My Name Ain't Johnny (2008)

My Name Ain't Johnny isi afirma titlul pentru a facilita comedia si drama pe care o coreleaza mai bine decat spaniola. Filmul ridiculizeaza lumea traficului de droguri din São Paulo si problema cresterii gang-urilor. Acest film compara viata banditilor de strada si viata lui Johnny, o persoana care incearca sa faca ceva, orice, cu viata lui. Acest film ofera o adevarata comedie epica in stil de brazilian cu referinte la numeroase minitexturi sociale.

  1. Me, You, Them (Eu, Tu, Ei) (2000)

Me, You, Them este un film brazilean remake al unui film francez si a castigat o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. Filmul se concentreaza pe povestea unei femeii in varsta de 65 de ani, care traieste cu doua parteneri, ambii mai tineri decat ea. Acesta prezinta provocarea mamei si a partenerilor ei de a face fata unor conflicte si schimbari in familie, dar si mai mult decat atat, povestea este una foarte divertisanta.

  1. Seven Years in a Bathtub (Sapte Ani in Cada) (2012)

Seven Years in a Bathtub ridiculizeaza conditiile de viata ale unei familii ce traieste într-un cartier prost in São Paulo. Filmul prezinta miracolele unei familii care isi petrec sapte ani in cada, amenajand o "casa" si o strategie care ajuta posteritatii lor. Acestea deschid usa spre previziune si invata tinerii prin intamplari realiste si satirale.

  1. Trash (2014)

Filmul Trash povesteste adevarata poveste a trei copii saraci din Rio de Janeiro care isi gasesc un sac plin cu bani din gunoiuri, in timp ce se joaca in preajma gunoaielor. Acestia se aventurau in a afla informatii introduceau in cautarea unui secret nenorocit al acesti saci. Filmul Trash ofera o viziune indrazneata si inovatoare, oferindu-ne lectii despre curaj si incredere.

  1. Lower City (2005)

Lower City este un film brazilian care exploreaza relatia dintre doi prieteni care suplinesc o aventură si se poate simți mai iubitori. Acesta exploreaza secretele nesfarsite ale vietii din Brazilia si intrece numeroase controverse in relatiile intre parteneri. Lower City prezinta unul dintre sentimentele cele mai puternice ale umanitati, amenajand aventuri emotionante si scene pline de sex si drama.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme braziliene din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×