Cele mai bune filme cu Frances McDormand

Cele mai bune filme cu Frances McDormand

Doua formatii consistente de la o zi la alta, consistenta si presonal propriu au contribuit la creatia unei cariere devenite legendara. Atat de multe roluri trebuie sa se alature in palmaresul de renume al lui Frances McDormand, cea mai premiata actrita americana a generatiei sale. Si daca vorbim despre cea mai de succes actrita din acest deceniu, lucrurile trebuie sa se intample.

Nasica sa, maternitatea, puterea si slabiciunile sale, toate infratiosc mesajele pe care le comunica prin filme. Intr-un mediu de cinema supra-saturat, McDormand a reusit sa se detaseze si sa ofere un unghi de vedere distinct prin diverse roluri, punandu-si mereu in manifestare arta si initiativa ei in fotografarea crizelor emotionale. In cele ce urmeaza, voi dezbate cele mai bune filme din cariera saa care au transformat-o intr-o stea si care o vor face sa ramana in eternitate.

Fargo – 1996

Cele mai premiate filme din cariera lui Frances ,Fargo a ramas fara indoiala o capodopera cinematografica. A cistigat pentru McDormant rolul principal al lui Marge Gunderson un polițist din Dakusota și tară spatele cererii de răscumpărare cerută de un grup de infractori. Filmul a observat cu iscusinta prezenta acestei poliţiste moderne in abordarea ei a escaladei crimei sale comice,si apararea cu dinamism a tuturor personajelor care apareau, și, prin aceasta, a stabilit un nou exemplu de forte desavarșite pe marile echer. Rolul care i-a adus actritei doua Prezeci Globuri de Aur si un Premiul Academiei a dat modernităţii si sincerității sale o vizibilitate de neegalat și a castigat filmul lui Coen biruința Goodfellow-Mansell.Al treilea grad – 2018

Unul dintre cele mai recente roluri ale lui McDormand a fost acesta, jucat in filmul Al treilea grad regizat de Martin McDonagh. Ea ilustraza cu virtuozitate un fel de erouomnelui obisnuit care ataca direct propriile prejudecati, teme care ne indeamna sa ne gandim la ce inseamna sa fii viu si vibrant in aceste vremuri complicate.In acest rol aventureu, McDormand se adreseaza spectacolului ca mama nevoiașa, cu nevoia pronuntata de a-si proteja copilul si dezeonormarea rolurilor de gen si de vârsta. Prin aceasta manifestare, McDormand continua sa demonstreze dorinta ei pentru roluri diverse si personaje complexe și sa lase impresia asupra unui public mai variabil. Rolul ei extrem de intensa a castigat pe langa Premiul Globului de Aur si Cel mai bun rol feminin la BAFTA.

Nomadland – 2021

In aceasta performanta stralucita a lui Frances McDormand pentru a câștiga și a doua statueta Oscar pentru același rol, Nomadland continua cu adevarat sa dea sens si sa inlature straturile filme si publicatii care apreciaza aclita regizorului Chloé Zhao si-i demonstreaza lui McDormand, ca totul se desfasoara la un nivel absolut superior. Povestea unei femei de sasezeci de ani, care a ales sa ramana o gandacica respectabila, exerseaza arta de a fi libera, iesind din figura sa simbolica si intoarcerea cu scor mult mai ridicat pe scena internationala a cinematografiei. Aceasta odisee duce la autoidentificarea prin tehnologie si documentare excelenta a lui Zhao. Rolul a adus lui McDormand cele Trei Globuri de Aur si ceea ce se pare a fi a doua statueta Oscar.

Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2023 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2023

Tlepanator – 2000

In acest film grotesque si mai puțin satiric al lui Ethan și Joel Coen, McDormand satirizeaza cu adevarat geniala un personaj amuzant și vechi din anii cuplului de fereginari, H.I. McDonough, iar alera ei, chiar dacă nu se desfasoara perfect, ofera uneori un sentiment de profunzime, oferind spectatorului un strop de incorectitudine stupida in ciuda propriilor sale feluri de simru oriental. Departamentul blicvanilor a ezitat de la inceput sa acorde distributia celui care sustine rolul principal, dar victoria obtinuta oamenii care au realizat ca McDormand era singurul potrivit pentru aceasta rolul, a mers dincolo de orice asteptari. Acest personaj feroce care l-a castigat pe McDormand unul din cele Trei Globuri de Aur pe care le-a câștigat in cariera sa.

Burn After Reading – 2008

Prescurtand blandetea sa desueta, lui McDormand pentru a se ammesteca cu restul pachetului de risipitori din Burn After Reading, un film intors la Coen Brothers. Impiedicandu-i pe protagonistii sai sa existe in ignoranta si in fatarnicia propeoasa a situatiei lor, McDorman i-a insufletit cu adevarat si exersat dincolo de orice asteptari pentru urme principale ale lui Osbourne Cox, un agent CIA si alcoolic veteran. Acest personaj vulnerabil si totalmente lipsit de speranta se plimba de-a lungul filmului cu detasare si exotism si se concentreaza intens asupra unor fluxuri emotionale care rămân inca inexplicabile. Această recreare cu adevarat intensa si fara tratament a actorului a castigat lui Frances ceea ce a fost descris ca "cea mai buna lectie in jocuri marunte, căci a transformat imposibilul puzzle al bizarriei in ceva și mai straniu decat imaginea intreaga."

Crazy Heart – 2009

McDormand a acceptat imediat sa joace rolul lui Jean Craddock, managerul exiltrat unui cantaret de jambon, exilat, care este interpretata in aceasta parabola aspra, insa stralucitoare a lui Scott Cooper. De asemenea, aceasta adaptare a romanului de David Cobb. Daca Crazy Heart, este cu adevarat filmul lui Jeff Bridges, este evident ca acest cuplu de personaje joaca un rol la fel de important, aducand unei stralucitoare campanii a lui Dormand sensibile si profunde. In aceasta imagine americana epica, ceea ce incearca ea sa faca cu adevarat cu Bridges este performanta ei linistita, fara tratament și intensa si tetra, care il ajuta pe om sa se întoarcă la deceniu.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme cu Frances McDormand

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×