Cele mai bune filme de groază despre drumeții

Cele mai bune filme de groază despre drumeții

Suntem cu toții înnebuniți după filme de groază. Încercăm să le colectăm și să le vedem pe cele mai tembele, maimuțărysștoare și sângeroase. Iar drumeția este un subiect de groază clasic de când circulă trenurile și snowboard-urile. Suntem fascinați de un teritoriu necunoscut și aventura e posibilă numai în sensul întunecat al misterului. Așadar, trebuie să povestim ceva despre cele mai bune filme de groază despre drumeții.

I. Cele mai tembele filme de groază despre drumeții

Când ne uităm peste cele mai terifiante pelicule despre drumeții, trebuie să menționăm automat cea mai importantă: "The Blair Witch Project" din 1999. Această producție regizată de Daniel Myrick și Eduardo Sánchez a venit la festivalul de film din Sundance și a revolutionat modul în care filmele de groază sunt produse și consumate. Un grup de trei filmori încearcă să documenteze cultul "Blair Witch", iar spectatorii se regăsesc în teroare și reacții incredibile.

Un alt film trebuie să fie menționat: "The Ritual" de David Bruckner. Acest film britanic este un exercițiu de stil și imaginație, cu toate elementele corecte de scenaristică și regie. Un grup de prieteni intră într-o pădure scandinavă și descoperă un monstru cu origini ancestrale. Contestata sa ambiguitate transformă acest film într-unul veritabil de groază, de care se teme chiar și cei mai curajoși spectatori.În ciuda faptului că Rulează extrem de rar pe scenele de cinema, "The Descent" din 2005 rămâne o adevărată referință în materie de drumeție și groază. Regizat de Neil Marshall, acest film se învârte în jurul unei grupuri de femei care intră într-o peșteră în timpul unei expediții. Întunericul si misterul cu care se confruntă se pierd în realitatea terifiantă a locului.

"The Hills Have Eyes" (1977) a lui Wes Craven și "The Edge" de Lee Tamahori trebuie de asemenea mentionate. Primul are un element de groază exacerbată și costum care transformă filmul într-o bijuterie de artă horror. În timp ce "The Edge" se concentrează pe duelul în sine, navigând de-a lungul unei vieți solitare într-o junglă marină și împotrivindu-se unei amenințări surde.

Tipuri de poezi: Tot ce trebuie să știți despre stilurile de poezii Te-ar putea interesa si: Tipuri de poezi: Tot ce trebuie să știți despre stilurile de poezii

Alte referințe cult:

  • Crawl (2019): găzduiește o gaură de melc surprinzătoare;

  • The Hills Run Red (2009): cele mai tenebroase visuri trebuie să fie personificate;

  • Wolf Creek (2005): profunzimile unei păduri, care ascund cel maia ticluitor animal;

  • Deliverance (1972): adâncimea unei fire de povești în aer liber.

II. Cele mai sângeroase filme de groază despre Drumeții

Dacă adâncimea unui anumit dramatism ajunge prea deaprte, și ne putem îndepărta de la ceva groază fără urgente de sânge. Ei bine, nimic nu poate să fie mai terifiant decât filmele de mare impact cu multiple sfâșieri...Lumea de film de horror se înnegrește și mai mult cu aceste exemple:

"The Descent Part II" (2009) din regia lui Jon Harris. Pelicula din acest diptic se concentrează pe sfâșieri și lacrimi crâncene, aducând perspectiva unei femei care devine viespea aceleiași peșteri ale cărei ascunzători vor fi senzaționale.

"Cannibal Holocaust" (1980) de Ruggero Deodato rămâne șocant și pertinent pentru astăzi. Acest film se concentrează pe martorii unui ritual sângeros între mai multe triburi, ducând la o concluzie violentă.

În ciuda faptului că nu este exclusiv despre drumeții, ci mai mult despre horă, "The Texas Chain Saw Massacre"(1974) trebuie să fie menționat. Acest film a fost filmat în afara orașului și învârte în jurul a opt personaje care sunt urmărite și ucise de o familie de fermeți. Filmul regizat de Tobe Hooper a avut acest efect cu adevărat oribil asupra publicului.

"Wrong Turn" (2003) este filmul despre persoanele care au fost prinser într-o natură profundă și întunecată și care sunt urmărite de o legiune de măcelari. Acțiunea se desfășoară în Virginia, oferind un ritm scăzut, dar o combinație de spaima și ferocitate.

Alte referințe cult:

  • Jugface (2013): incest, magie și sânge;

  • Outpost (2008): morți și război;

  • Pontypool (2008): hiperbolă și cultură;

  • Natural Born Killers (1994): explicație la felul în care societatea ne influențează.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme de groază despre drumeții

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×