Cele mai bune filme despre dependență și alcoolism

Cele mai bune filme despre dependență și alcoolism

Tuturor ne plac filmele și acestea servesc ca o modalitate de distragere, de relaxare, de educare și de a fi provocați să reflectăm asupra vieții și realității din jurul nostru. În special, filmele despre dependenta de alcool și alcoolism pot oferi informații și îndrumare despre cum să explorăm aceste subiecte. Dacă sunteți in căutare de cele mai bune filme despre dependentța de alcool și alcoolism, dar nu reușiți să alegeți unul, în acest articol vom discuta despre cele mai bune filme sugerate de specialiști, cu rating benă în rândul publicului care ar putea forma o bază de educare pe acest subiect, în cadrul unei companii de tratament al dependenței.

Filmele despre dependența, alcoolismul și recuperarea de la această boală persistentă oferă un mod interesant și eficient de a învăța despre temele delicate ale substancelor și modul în care acestea pot afecta viețile. Prima întrebare pe care o vom încerca să răspundem în acest articol este: care sunt cele mai bune filme despre alcoolism și dependență? Filmele din acest top 5 prezintă o imagine realistă a dependenței, a alcoolismului și a călătoriei de recuperare a persoanelor dependente. Noi le vom lua în considerare și le vom recomanda pentru o cercetare mai allampnt în această zonă.1 - "Leaving Las Vegas" (1995)

Primul film pe care-l vom prezenta în rândul celor mai apreciate filme despre alcoolism și dependență este "Leaving Las Vegas". Acest film prezintă povestea lui Ben Sanderson (jucat de actorul Nicholas Cage), un bărbat care a ales să lase totul și să se mute în Las Vegas, ca el să poată să-și ducă viața în exces de băuturi alcoolice. Cu toate acestea, când el se îndrăgostește, el este forțat să gândească de două ori despre modul în care și-ar putea schimba viața. Cu toate că este un film lipsit de speranță și destul de tragic scenele sale prezintă un spectru întreg al impactului pe care alcoolismul și dependența l-au avut asupra vieții indivizilor.

2 - "Barfly" (1987)

"Barfly" este un alt film ce poate fi inclus în clasificarea celor mai bune filme despre alcoolism. Filmul prezintă povestea unui bărbat, jucat de actorul Mickey Rourke, care trăiește o viață complicată și confuză, încercând în același timp să se elibereze de poverile sale. Acest personaj luptă între dorința de a se elibera de o astfel de viață și atracția pe care o simte față de băuturile alcoolice. Filmul prezintă modul în care alcoolul și dependența distrug viața cuiva și îl împiedică să găsească motivația de a se ridica din nou.

Top 100 Cele Mai Bune Filme De Comedie Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Top 100 Cele Mai Bune Filme De Comedie Din Toate Timpurile

3 - "Whiskey Tango Foxtrot" (2016)

Unul dintre cele mai recente filme despre alcoolism și dependența centrat pe femeile puternice este "Whiskey Tango Foxtrot". Acest film prezintă povestea unei jurnaliste de televiziune (interpretată de Tina Fey), care și-a câștigat respectul și încrederea celorlalți prin modul în care a gestionat dependența de alcool și alcoolismul. Filmul prezintă modul în care trebuie să recunoaștem și depășim dependența noastră pentru a obține ceea ce ne dorim cu adevărat. De asemenea, acest film explorează tema abuzului de alcool, respectului prietenilor și responsabilității pe care o avem față de noi înșine și de cei din jur.

4 - "De bend și Sober" (2000)

"De bend și Sober" este un alt film a cărui acțiune se desfășoară în jurul unor personaje care suferă de dependența de alcool. Filmul prezintă povestea lui Mitch (jucat de actorul Samuel L. Jackson), un bărbat care și-a pierdut slujba și familia bulversată de dependența sa și care acum este forțat să accepte faptul că are nevoie de ajutor și sprijin pentru a renunța la băut. Filmul prezintă intensitatea și tensiunile pentru care se confruntă Mitch în încercarea sa de a-si schimba modul de viață.

5 - "Days of Wine and Roses" (1962)

Unul din cele mai vechi filme despre alcoolism și dependenta este "Days of Wine and Roses". Acest film prezintă povestea lui Joe (jucat de Jack Lemmon), un bărbat care își începe o relație cu o femeie într-o criză de alcool. Acest film prezintă când și cum persoana respectivă se luptă cu dependența și își schimbă stilul de viață ca să poată să-și salveze relația cu persoana iubită.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme despre dependență și alcoolism

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×