Cele mai bune filme despre mitologia greacă

Cele mai bune filme despre mitologia greacă

Cele mai bune filme despre mitologia greacă au fost de-a lungul arelor create sub forma scrierilor antice sau a artelor create de artisti, un subiect asupra caruia oamenii s-au gandit inca din antichitate. Cei mai faimosi zei, eroi si olimpieni greci sunt cunoscuti si pe plan international, de exemplu, chiar si cei mai mici copii stiu povestea lui Zeus si a fratilor sai. Totusi, lumea moderna nu prea ofera posibilitatea sa cunoastem subiectul pe larg, asa ca unica modalitate prin care putem sa aflam mai mult despre eroi mitici si despre imaginatia vechilor greci este sa urmarim filme care au legatura cu aceasta tema.

Exista mai multe filme bune care prezinta mitologia greaca, dar specialiștii au stabilit zece dintre ele ca fiind cea mai buns. Uite care sunt acestea:

1 Clash of the Titans (1981)

Filmul este senzaţional si prezinta adventure/povestea fantastica a unui singur erou, Perseu (), care se lupta cu ale zeilor () si cu monstre din lumea mitologiei antice pana isi salveaza tatal sau, Danae. Este un film epic care prezinta toate elementele acestei mitologii.

2 Troy (2004)

Acesta a fost axat pe razboiul troian () si vizeaza istoria religiei si politica din epoca aceea. evenimentele si conflictele autentice au fost prezentate din perspectiva lui Achilles (Brad Pitt ), care a fost unul din cei mai mari eroi ai lui Homer si mitologiei antice. Filmul a primit nominalizari la premiile Oscar, precum si la cele GoldenGlobe.3 Hercules (1997)

Disney a făcut aceasta adorabila versiune a mitului lui Hercule. Filmul prezinta aventura lui Hercules () si ofera o perspectiva ludica si moderna a miturilor si legendelor grecești. Filmul este animat si prezinta obrajii unui numar mare de personaje mitice, cum ar sif fi Hades, Pan, Medusa, Meg si Calburetii.

4 300 (2006)

Unii dintre cei mai cunoscuti eroi din mitul grecesc sunt prezentii in acest film epic. 300 urmareste lupta savanta dintre Spartanii antici () si liderul enormei armate persane a lui Xerxes. Personajele lui Xerxes sunt personajul aducand la viata o imagine fascinanta si terifianta, visata de regizor.

5 Immortals (2011)

Adaptata dupa legenda din mitologia greaca, acest film prezinta povestea lui Theseus si a lui Zeus. Rezultatul e o compilatie cinematica a imaginii antice a luptatorilor si peisajele lor urbane izolate. Este un film plin de actiune si incarcat de trasaturile legendelor mitologice grecești.

🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale Netflix In 2024 Te-ar putea interesa si: 🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale Netflix In 2024

6 Jason and the Argonauts (1963)

Acesta este prima adaptare a lui Jason si Argonautii sai. Acest film are peripetii de aventura si elemente ale mitologiei antice, ilustrate de creatiile peisagistului Ray Harryhausen. Desi nu este foarte bun vizual vorbind, nu se poate nega ca acest film a oferit o varietate de cunoastere si de informatii despre eroii antici si legende.

7 Wrath of the Titans (2012)

Poseidon si Hades alaturi de Ares, Zeiţa Afrodite si noua forțe subtile, aspre formațiuni sunt responsabile pentru aventura lui Perseu () și Michael (). Filmul prezinta lupta cu ființe urate si pune in scena monstrii antici, precum si terifiantele Cyclops.

8 The Odyssey (1997)

Acest film bazat pe poezia lui Homer se concentreaza pe aventurile lui Ulise de la plecarea sa din Troia, oferind o viziune epica si profunda despre legendele mitologiei grecești. Acesta abordeaza modul in care trairile personale, sentimentele și provocările întâmpinate de un erou se împrietenesc și se lupta pentru o inima mare.

9 Hercules in New York (1969)

O comedie usoara si amuzanta, aceasta prezinta vietile lui Hercules () si ale lui Matthew () in New York. Desi aceasta versiune mai veche a miturilor este destul de veche, ea readuce eroul mitic si animalele sale fantasticar la viata.

10 The Titan (2018)

In acest film, Dr. Abi Monroe () trebuie sa vada daca experimentarea genetica pe care le-a propus va aduce oamenilor abilitatile de care au nevoie pentru a calatori peste galaxii. Din moment ce ideile sale implica modificari fizice, Monroe are parte de conflict. Cu toate acestea, ideea sa de intrajutorare lumea prin adaptarea de gene straine din lumea greaca se leaga perfect cu tema mitologica.

Cele mai bune filme despre mitologia greacă sunt toate clasicele filme de aventura si actiune, pline de eroi, razboaie, zei si monstri . Acestea pot fi urmarite de oricine pentru a se conecta mai bine la mituri si legende antice. Fie ca sunt filme vechi sau moderne, toate ofera o perspectiva profunda asupra imaginatiei si creativitatii care au fost elemente principale din aceasta cultura antica.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme despre mitologia greacă

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×