Cele mai bune filme din războiul din Vietnam

Cele mai bune filme din războiul din Vietnam

Cele mai bune filme despre războiul din Vietnam au încântat milioane de oameni din întreaga lume. Aceste filme oferă o perspectivă profundă asupra tragismului războiului și a distorsiunilor sale morale, încurajând discuții profunde despre tema războiului. Aceste filme ne reamintesc adesea că nu există doi oameni cu aceeași experiență de război.

În timp ce stilul și tema filmei variază în funcție de subiectul pe care îl abordează, au apărut totuși câteva montări de top despre războiul din Vietnam. Ele aduc la lumina lumii durata și devastarea războiului și oferă comentarii despre experiențele tragice și măcarul tragic al războiului. Aceste filme sunt câteva dintre cele mai durabile și povestirile care oglindesc tragismul și absurditatea de milioane de vietnamezi, americani și alte naţiuni.

Iată câteva dintre cele mai bune filme despre războiul din Vietnam:

1 - Platoon (1986)

Platoon (1986) este considerată de mulţi una dintre cele mai bune filme despre războiul din Vietnam. Filmul descrie o unitate de infanterie americană zdrobită moral, condusă de un tanar sergent care se bazează pe moralul grupului când face față celor mai teribile provocări. Directorul Oliver Stone a regizat acest film și este considerat unul dintre cele mai durabile filme despre război pe care le puteți vedea.Actul de distincţie este oferit de faptul că a fost realizat după experienţele personale ale lui Stone în armată, ceea ce îi conferă lui Oliver Stone un sens de autenticitate rar întâlnit în lumea filmului.

2 - Foametea din Weeds (1979)

Cu un scenariu scris de Oliver Stone, Foametea din Weeds (1979) este considerată una dintre cele mai mari filme despre războiul din Vietnam. Acest film spune povestea unei escadrile luptând împotriva Vietcongului și a populației civile care se află în mijlocul unui război care se apropie de sfârşitul său.

De-a lungul filmului, membrii escadrilei sunt părăsiţi complet de către Washington și forțați să rămână înfrânţi în luptă, devenind pe deplin conștienți de imperfecţiunile războiului. Foametea din Weeds se situează printre cum multe dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor și dovedește ceva despre moralitatea și disperarea războiului.

🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale Netflix In 2024 Te-ar putea interesa si: 🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale Netflix In 2024

3 - Fulgerul în sticlă (1996)

Fulgerul în sticlă (1996) este una dintre cele mai memorabile filme despre războiul din Vietnam care este bazată pe o carte a aceluiași nume. Filmul urmărește trei tineri soldați care aleg să se alăture armatei pentru a-și îndeplini datoria patriotică, acest film oferă un comentariu asupra tragismului războiului și a distorsiunilor morale care apar.

De asemenea, se oferă o perspectivă a unității umane și a pericolului pe care îl reprezintă ignoranța guvernului, când membrii sunt plasaţi în situaţia de a lupta pentru ceva în care nu cred. Acest film ne reamintește de teribila tragedie produsă de război și oferă o perspectivă realistă.

4 - Accidentul de elicopter (1986)

Accidentul de elicopter (1986) este un film american care se concentrează pe stilul de luptă al infanteriei din Vietnam, oferind în același timp o privire în istoria și raţionamentul trupelor americane în război. Regizorul John Duigan și-a redactat filmul în mod intenționat în aşa fel încât scenariul să se potrivească cu realitatea istorică și sentimentele de dramă, dându-i un sens de autenticitate pe care îl apreciază mulţi.

Acest film a primit Academia și Premiul Emmy pentru contribuţia sa critică și realistă la discuţiile despre război și a devenit una dintre cele mai durabile filme despre războiul din Vietnam.

5 - Sacrificiul Jamesa Fracona (1989)

Sacrificiul Jamesa Fracona (1989) este o poveste emoţională despre o familie americană care se trezește ruptă din cauza războiului din Vietnam. Acest film prezintă câteva dintre noile tehnologii, tactici și tactici de război folosite de armata americană și impactul pe care l-a avut asupra vieţilor soldaţilor care erau implicaţi.

Rezultatul este un film profund, dinamic și dramatic, care ne oferă o perspectivă a dramelor sufletești și morale ale războiului și a efectelor sale asupra familiilor acestora. Această filmare prezintă un sens profund de speranţă ca tema principală și prezintă o imagine semnificativă și profundă despre impactul războiului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme din războiul din Vietnam

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×