Cele mai bune filme documentare de vizionat

Cele mai bune filme documentare de vizionat

Documentarele sunt cele mai bune moduri de a afla informatii despre ceea ce se petrece in lume, de a intelege spatiul in jurul nostru si a ne cultiva fără a ieși din casă.

Există o gamă diversă de filme documentare realizate cu îngrijire, oferind informații de înaltă calitate într-o gamă largă de subiecte și teme interesante. Astăzi, vă vom oferi o scurtă listă cu cele mai bune filme documentare pe care le puteți viziona on-line.

1. The Act of Killing (2012)

The Act of Killing este o filmare documentară excepțională realizată de Joshua Oppenheimer și Christine Cynn și oferă o perspectivă unică asupra Republicii Indonesia. Filmul ne prezintă povestea unanimă a uneia dintre cele mai îngrozitoare structuri de control de la putere din istorie și, de asemenea, dreptul de a acorda reabilitarea și rezolvarea problemelor din trecut.

2. Merchants of Doubt (2014)

Merchants of Doubt se concentrează asupra industriilor care se bazează pe spălarea de creier în loc de cercetare științifică și se concentrează pe modul în care știința a fost manipulată de aceste companii în scopul de a-și păstra interesele și de a crea câștiguri pentru ei. Filmul, care se bazează pe cartea lui Naomi Oreskes și Erik Conway și care se realizează de Robbie Kenner, revelează în mod deschis vorbitorii și argumentele industriei și dezvăluie cât de mult influență ar putea avea pe politica și de guvernare.3. The Century of the Self (2002)

The Century of the Self, care se realizează de Adam Curtis, prezintă o istorie scrisă a adevărului ascuns la furnizarea producților comerciale și cum s-au dezvolat publicitatea și mass-media în ultimele 100 de ani. Filmul urmărește cum adevărul și istoria au fost manipulati pentru a servi intereselor politice și financiare și cum modul în care gândim a fost influențat de ideile pe care le promovăm și prin produsele pe care le cumpărăm.

4. Blackfish (2013)

Blackfish se bazează pe puținele documentare care ne arată cât de multe riscuri și dureri presupun anumite lucruri pe care lumea le acceptă numai pentru că sunt socotite ca fiind "obișnuita". În timp ce acest documentar se bazează pe comerțul cu animale și exploatarea animalelor, de fapt, subliniază durerea și spaimele pe care le ar putea provoca astfel de practici.

Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024

5 Inside Job (2010)

Inside Job este o investigație atinsă profund privind natura și subiectul crizei financiare mondiale din 2007 și ce s-a întâmplat anul următor. Primul premiu pentru filmul documentar prezentat de Charles Ferguson arată campul de personaje dedicați acestei crizei și modul în care ar putea fi prevenite în viitor.

6. Cowspiracy (2014)

Cowspiracy încearcă să arate privitorilor informații despre impactul industriei de produse alimentare asupra mediului și a ambianței naturale. Filmul încearcă să tragă la rând liderii din întreaga lume pentru a-și asuma responsabilitatea pentru schimbarea la care au contribuit.

7. Planet Earth (2006)

Planet Earth este un mare documentar care arată lumea pe care o cunoaștem într-un mod sincer, plin de culoare și înclinat spre a ne face să ne uităm de trecut. Filmul de 11 episoade combină secvențe video uimitoare și persoane avizate pentru a ne oferi cea mai mare imagine a mediului înconjurător pe care am avut-o vreodată.

8. The True Cost (2015)

The True Cost se bazează pe filmările și interviurile cu îmbrăcămintea industriei și comercianţii din întreaga lume. Acest documentar de adaptare dură studiază costurile ascunse ale consumului și producției hainelor și cum au impact asupra sănătății și mediului.

9. The Look of Silence (2014)

The Look of Silence se bazează pe rezultatul anilor de documentare a lui Joshua Oppenheimer și arată noi perspective asupra evenimentelor care au avut loc în cadrul atrocităților din Timorul de Est anilor '60. Acest documentar de adaptare dură abordează teme atât de controversate precum manipularea de către autocrați și încercările de a înlătura conștiința pasivului subit.

10. The Invisible War (2012)

The Invisible War face parte dintr-o lungă listă de documentare care primesc și anul acesta premii și acreditări și prezintă abuzivitatea împotriva femeilor militare în rândul armatei americane. Filmul acoperă teme controversate și oferă privirile și părti din știri pe care veți întâlniîn multe interviuri și filme de război.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme documentare de vizionat

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×