Cele mai bune filme germane din ultimul deceniu

Cele mai bune filme germane din ultimul deceniu

Cele mai bune filme germane din ultimul deceniu au fost punctul de plecare pentru cei mai mari regizori si producatori ai momentului, intorcandu-le totodata si privirile asupra vietii germane si povestilor sale captivante. Germania a existat dintotdeauna ca o forta in industria filmului, chiar si in aFaceA doua jumatati de secol, cand o mare parte din importanta filmelor de dupa Razboiul Rece au ramas inregistrate in istorie. Cu toate acestea, in ultimul deceniu regizorii si producatorii au produs piese cinematografice remarcabile ce au merita cu adevarat sa fie mentionate in randul celor mai bune filme germane de pe piata.

1. Nu Esti Singur, 2011

Dirijat de acum celebrul regizor german Tom Tykwer si in regia lui Hugh Grant, acest film lasa o adanca urma pentru spectatori, gratie povestii sale captivante despre libera vointa, curaj, iubire si depasirea barierelor limitative. Actiunea se desfasoara in Germania in perioada anilor 1930 si incearca sa arate cum personajul lui Grant, cunoscut sub numele de Georg, nu se lasa coplesit de dificultatile pe care le-a intampinat atunci cand incerca sa-si gaseasca iubita, Anna, a carei familie ii era complet straina.

2 Inglourious Basterds, 2009

Regizat si produs de Quentin Tarantino, acest film a deschis calea catre noi perspective cinematografice in filmele germane. Avandu-i pe Brad Pitt si Eli Roth in rolurile principale, Inglourious Basterds se bazeaza pe factorii istorici aratand cum o grupa de soldati ai Aliatelor, cunoscuta sub numele de coada vaselor basterice s-au aventurat in Germania razboiului, capturand si ucigand tot ce ar fi trecut pe langa ei, in timp ce cautau dupa vinovatii din al doilea Razboi Mondial.3 Finala, 2015

Regizat de Florian Henckel von Donnersmarck, Finala prezinta povestea unei lumi uneori ciudate cu universuri aberante. Filmul se axeaza in jurul lui Andreas, un profesor de liceu, care are un accident si se trezeste intr-o tara a viselor in care vedem "castele, cascadori, planeuri acrobate si artisti pe strazi". Finala aduce la lumina acei regimuri totalitare ce exista in intreaga lume si drama lor, in mod special ceea ce a fost experimentata de poporul german in timpul al doilea Razboi Mondial.

4 Victorie, 2004

Produs si regizat de Joshua Sinclair, Victorie se desfasoara in jurul lui Mittl, un tanar soldat german capturat in Africa de Nord de catre anglo-americani si trimis in Italia pentru consiliere medicala. Mittl este obligat sa se intoarca in Germania si sa se lupte inapoi acasa. Filmul rastoarna conceptul de razboi si cautare a adevarului, povestea urmandu-l pe Mittl in evidenta obsesia lui pentru veritabila libertate.

5 David Contra Goliath, 2002

David contra Goliath este o comedie, o drama produsa de Tom Luthmann si regizata de Christian Deroy. Filmul prezinta lupta dintre doua familii care detin aceleasi proprietari intr-un sat german mic, care se lupta de o veche traditie locala si dreptul de proprietate. Personajul principal, David, ar putea fi considerat un erou al zilelor noastre pentru ca lupta sa de adolescent impotriva tuturor intereselor supuse lui pe linia razboiul dintre cele doua familii.

Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024

6 Pandursul si Regele, 2010

O comedie, Pandursul si Regele reflecta sultanul lectiei istorice si drama prin ochii unor personaje clare, Markus si Günter. Regizat de Florian Baxmeyer si produs de Oliver Berben, acest film are la baza doua extreme ale vietii sale, aceea mai inalta a reginelor si aceea mai joasa a pandurilor. Povestea urmareste prietenia neobisnuita dintre un pandur si un rege ce se afla impotriva armatei potentiale de invadatori.

7 Inima Neagra, 2006

Regizat de Christian Petzold si produs de Sebastian Schipper, Inima Neagra este un film despre traumele Razboiului rece, despre prigonirea unei printese romantice, care se ascunde de aceasta inapoi in Berlinul Germaniei de Est. Cu o poveste puternica, un conflict si conflicte intre personajele sale, filmul ramane relevant chiar si in zilele noastre si incearca sa aduca la lumina conflictele interioare ale vietii contemporane.

8 Happy End, 2017

O comedie cu personaje colorate, Happy End poarta numele striurilor regizorului Michael Haneke, care se folosesc de parodierea claselor sociale si a conditiilor de viata ca un mijloc de a sublinia problemele societatii germane. Happy End urmareste doua familii diferite si obligatiile lor comune, rolul de a face fața complexitatilor vietii din prezent.

9 Traume-Traume, 2009

Regizat de Chris Kraus, Traume Traume prezinta fatis o lume peste granita Germaniei, in tinuturile sale vechi. Acest film urmstonește un grup de tineri ce visau sa trateze dorintele servitorilor care au fost nevoiți sa plece din țara lor si in acelasi timp sa-si gaseasca identitatea. Luptele lor cu traumele trecutului sunt primele lucruri remarcabile ce emit acest film despre diverse laturi ale vietii sociale si culturale ale povestilor germane.

10 The Edukators, 2004

The Failures Edukators este un film regizat si produs si regizat de Hans Weingartner ce se concentreaza pe schimbarile sociale din Germania. Filmul urmareste trei personaje si traseul lor de evolutie, cuprind indrazneala si conflictul intre abilitatile lor de a schimba mentalitatea lumii si cele ale impasului social presant din societate.

Iata un tablou al celor mai bune filme germane din ultimul deceniu. Acestea și multe alte filme rămân semnificative pentru istoria Germaniei și a popoarelor sale, oferindu-ne o perspectiva deosebita asupra evenimentelor inconjuratoare si a luptelor lor personale și sociale. Acelasi lucru poate fi spus și despre filmele de mai sus.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme germane din ultimul deceniu

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×