Cele mai bune filme plasate în vremuri preistorice

Cele mai bune filme plasate în vremuri preistorice

Fiecare dintre noi s-a gândit de câteva ori care ar fi fost să trăieşti în timpuri preistorice, ba chiar ne-am imaginat şi cum am putea arăta acolo. Mai ales filmele care se desfăşoară în vremuri preistorice sunt foarte populare, iar scenariile încântă publicul din întreaga lume. Unele dintre cele mai bune filme cu o tematică preistorică sunt totuşi puţin mai vechi, însă conţin elemente care ne duc cu gândul la vechii noştri strămoşi, înainte de civilizaţie. Aceste filme îţi oferă un mod amuzant si interesant de a-ti imagina cum a fost să trăieşti în vremuri preistorice. În acest articol, veţi descoperi cele mai bune filme din decor preistoric.

Ce sunt filmele plasate în vremuri preistorice?

Filmele plasate în vremuri preistorice explorează lumea înainte de apariţia civilizaţiei. Acestea se concentrează în cele mai multe cazuri pe începuturile istoriei omenirii, descriind cum urmau să se dezvolte multe din aspectele societăţii moderne. Aceste tipuri de filme se numesc adesea „filme de mare aventură”, deoarece conţin elemente de acţiune și acte de eroism extrem care au loc în vechile culturi.

Cele mai bune filme plasate în vremuri preistorice  1. „Saura 1” (1981)

„Saura 1” este filmul care a deschis uşa deopotrivă industriei cinematografice moderne şi cunoaşterii despre vremurile preistorice. Acţiunea acestui clasic se petrece în Africa pe vremea triburilor primitive, iar pe măsură ce povestea se desfăşoară, Saura, eroul principal, traversează mai multe etape ale evoluţiei umane, însoţindu-ne într-o călătorie emoţionantă prin istoria omenirii. „Saura 1” a prezentat publicului mari conţinuturi sociale și echilibrat elementele de comedia și de acţiune cu trăiri patetice.

  1. „Quest pentru Fire” (1981)

„Quest pentru Fire” este o adevarată solie a vechilor vremuri. Cu o acţiune desfăşurată în jurul unui incendiu care se extinde în zona dosnice a tribului, această producţie cinematografică te încanta cu fenomene naturale cumplite ce îşi croiesc furios drum către vechile populaţii. Filmul prezintă însemnătatea maiestuoasă a focului în acele vremuri, realizând momente memorabile în care totul poartă darul unui mit sacrat.

Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024
  1. „Uranus” (1990)

Realizat de regizorul francez Claude Zidi, acest film de comedie plin de suspans prezintă evenimente epice ce au loc în Paleolitic. Renumitul interpret Jean Reno dă viaţă unui omul preistoric care moşteneşte o cheie magică ce deschid portile unui univers paralel unde zeii coboară pe pământ pentru a schimba destinul oamenilor care se îndepărtează treptat de credinţele lor primare. „Uranus” reprezintă o poveste amuzantă, plină de aventuri şi suspans, încărcată de o profunzime emoţională deosebită.

  1. „Cilul de Rugăciuni” (1985)

Unul dintre primele produse ale Hollywood-ului care explorează fenomenele istorice din vremurile preistorice, acest film îţi prezintă o poveste de dragoste fermecătoare. „Cercul de Rugăciuni” urmăreşte întâlnirea între mariposa Ika, unul dintre triburile amazonene, şi un călător european conectat la trecutul istoric al Americii. Acest film prezintă o suspenză visătoare ce are la bază o poveste de dragoste emoţionantă; în cerchul cultural a proiecţiei din acele vremuri.

  1. „Jagged Edge” (1993)

„Jagged Edge” este un altul dintre clasicele Hollywood-ului care explorează văile misterioase de pe ruluri preistorice, desfăşurându-se în alte vremuri în care multe dintre aspectele civilizaţiei moderne nu erau încă instituite. Imaginea unui veteran al primului război mondial, întoarce înapoi în vremuri preistorice, îmbinând iubirea şi disperarea cu elemente de acţiune și război. Acest film este o producţie cinematografică modernă deosebit de interesantă ce încearcă să ne atingă din multiple perspective în acelaşi timp.

Mulţi dintre noi încă îşi doreşte să înţeleagă cum ar fi fost să trăieşti în epoca preistorică. Deşi foarte vechi sau uneori uitate, acest filme rămân clasice interesante care reţin aproape orice spectator prin conţinut și intriga lor. Acestea poartă poveşti extraordinare care ne vorbesc despre intimidarea, curajul şi dorinţa de a-ţi lupta drumul spre ceea ce înseamnă evoluţie, învăţând cu fiecare scenă pe care o parcurgem câte ceva din istorie.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune filme plasate în vremuri preistorice

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×