Cele mai bune povești de culcare pentru copii

Cele mai bune povești de culcare pentru copii

Poveştile de culcare sunt minunate cărţi pe care copiii le pot folosi pentru a se retrage în lumea lor imaginară. Acestea îi oferă copiilor o serie de beneficii, de la cercetarea vocabularului şi motivarea creativităţii, oferindu-le chiar şi răgazul necesar evidentierii sentimentelor proprii. Imaginaţia creează aventuri fermecătoare, îi învăţă pe cei mici să citească, să fie curioşi şi să comunice mai bine. Iată de ce este important ca aceştia să posede propria lor colecţie personală de cărţi pentru copii, pentru a-şi petrece un somn fără griji uşor de obţinut.

Istoria poveştilor de culcare

Poveştile de culcare destinate copiilor sunt, de-a lungul istoriei, o parte importantă a culturilor noastre. Poveşti din istorie, precum „Basmele lui Aesop” şi „Basmele Grimm” au existat de-a lungul generaţiilor, iar „poveştile lui Charles Perrault” sunt rămase prin secole. Cu toate acestea, ceea ce mulţi nu realizează este că mişcarea modernă a poveştilor de culcare a început în 1920. Cel mai importat punct de vide de aici a fost opera lui Thornton W. Burgess şi acel faimos personaj: Peter Rabbit. Cu peste 150 de titluri de cărţi şi clasice eterne, Peter este una dintre primele forme de literatură modernă destinate celor mici.Cele mai bune poveşti de culcare pentru copii

Cu o mare varietate de cărţi de literatură pentru copii disponibile astăzi, e greu să alegi ce carte îi aplace cel mai mult copilului tău. Cea mai bună modalitate de a te asigura că îl vei determina pe micuţul de lângă tine să citească e să alegi cărţile care îl pot învăţa, lăuda, inspira sau, în cel mai simplu caz, să-i facă plăcere. Din această categorie, iată cele mai bune poveşti de culcare pentru copii.

  1. "Peter Rabbit" de Beatrix Potter Peter Rabbit a fost imprimat prima oară în 1902 şi este cunoscut în întreaga lume, această carte fiind una dintre legendele literaturii regăsite în casele tuturor. Acest clasic va accesa emoţiile lui Peter în momente interesante.
  2. "Biblioteca lui Winnie the Pooh" de A.A. Milne Unul dintre cele mai adorate clasice, "Biblioteca lui Winnie the Pooh" presupune o mare aventură a lui Winnie, Tigger şi ceilalţi prieteni căşunii sălbatice. Aceasta este o carte plină de afecţiune şi încurajare, care inspiră autenticitate şi iubire.
  3. "Oda de noapte a lui Shel Silverstein" de Silverstein Shel Silverstein este un poet american, iar „Oda de noapte” vine cu o serie de versuri care îi vor face pe copii să tresară. Insiprate din tot ce îi înconjoară, aceste cântece sunt emotionale şi celebrate în suflet.
  4. "Maşina sănătoasă a lui Doctor Roy" de Julia Cook Doctor Roy este interesat de prevenirea apariţiei anumitor boli, aşadar el construieşte prima maşină sănătoasă. Călătoria sa în lumea cu animăluţe sănătoase se concentrează pe a le învăţa pe cei mici să ia în considerare rezultatul sănătăţii lor long-term, chiar dacă alegerile lor sunt în curtea scurtirii termenului.
  5. „Noduri şi ajutoare pe care copiii le pot face frumoase în Douăzeci de minute” de Jo Ann Holt „Noduri şi ajutoare pe care copiii le pot face frumoase în Douăzeci de minute” se concentrează pe învăţarea de către copii a diferitelor tipuri de nodurile marine, de la originale la camere de mare. Această carte vine cu o mulţime de informaţii şi poze colorate încurajând copiii să facă parte din această lume minunată.

Despre cum să alegi o poveste de culcare potrivită pentru copilul tău

Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti

Atunci când îţi pregăteşti copilul pentru somn, este important să alegi cea mai potrivită carte de somn pentru această sarcină. Alege o temă potrivită şi interesantă pentru copilul tău, selectând cărţi care se potrivesc vârstei sale şi preocupărilor lui. În plus, alege poveşti cu aceleaşi personaje marcante sau tematici similare. Iată şi câteva sfaturi utile pentru a-ţi ajuta copilul să se antreneze în citire şi să aleagă cele mai bune poveşti de somn:

  1. Cititul este o parte importantă a educaţiei copiilor. Odată ce copilul se obişnuieşte cu citirea, induc-i plăcerea de a citi cu ajutorul unor cărţi distractive, inclusiv cărţi pentru somn.
  2. Poveştile de culcare trebuie să fie interesante pentru copilul tău. Acestea pot avea un limbaj simplu şi tematici accesibile, subliniind concepte de empatie, amabilitate şi sentimentele pozive.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune povești de culcare pentru copii

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×