Cele mai bune romane gotice de citit acum

Cele mai bune romane gotice de citit acum

Romanele gotice au fost mereu foarte apreciate de public încă de la începuturile sale. Acestea sunt nu numai fascinant și misterios, ci aduc sentimente întunecate și adâncime la lectură. Cu toate acestea, alegerea uneia dintre cele mai bune romane gotice poate fi destul de dificil. Pentru cititorii de astăzi, există o gamă largă de romane gotice încArcă, deci am creat această listă de cele mai bune romane gotice de citit acum.

 1. Frankenstein, de Mary Shelly Frankenstein de Mary Shelley este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute romane gotice de toate timpurile. Acest roman de ficțiune științifică spune povestea lui Victor Frankenstein, un tânăr științific care creează o creatură monstru-artificială și se confruntă cu urmările pe care acest lucru le-a avut asupra sa și asupra altora.

 2. Condamnați la răcoare de Nathaniel Hawthorne Scrisa de Nathaniel Hawthorne, aceasta poveste spune povestea lui Arthur Dimmesdale, un preot care se ascunde cu o rușine teribilă într-o comunitate puritană crudă după ce și-a ucis copilul adulterin. Intriga sa și personajele sale puternice fac ca aceasta să fie una dintre cele mai faimoase povești gotice.

  
  
  

3.Ștrangulatul de Wilkie Collins Scrisa de Wilkie Collins, această carte spune povestea unei femei trebuie să facă față unei încleștări legale și luptelor de familie în căutarea adevărului despre moartea soțului ei. Acest roman gotic a fost unul dintre cele mai bine vândute cărți ale anului său și a influențat mii de romane ulterioare.

 1. Dracula de Bram Stoker Scrisa de Bram Stoker, această carte este una dintre cele mai cunoscute și mai bine vândute romane gotice din istorie. Aceasta poveste spune despre Dracula, un conte care devine un vampir și face toate încercările sale de a distruge lumea. Acest roman a fost inspirat din legendele aflate în România și a inspirat multe alte povești gotice.

 2. Moby Dick de Herman Melville Scrisa de Herman Melville, aceasta carte spune povestea lui Ishmael, un marinar care se alătură unei expediții la bordul unei goelete ce urmărește un cetaceu giant care încerca sa se răzbune pe echipajul său. Cu simboluri complicate și teme puternice, această carte a ținut cititorii pe margine și încă se bucură de popularitate astăzi.

  Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
 3. Strigoi de Daphne du Maurier Scrisă de Daphne du Maurier, această carte spune povestea lui Charlotte, care se mută cu familia sa într-o casă veche în Cornwall, Anglia. Ea începe să audă bâzâituri întunecate în noaptea aceea și se întâmplă să descopere că ea se confruntă cu strigi fantomă și vrăji. Strigoi este un roman gotic captivant care ține cititorii pe margine până la ultima pagină.

 4. Toți animalele mării de Margaret Atwood Scrisa de Margaret Atwood, această carte spune povestea lui Raffa, un tați singur care trebuie să trăiască în afara legilor viguroase ale unei societăți tiranice care stăpânește întreaga țară. Povestea sa se desfășoară într-o lume în care pacea este uitată și păsările de mare domină mările. Acest roman captivant prezintă teme obscure și teme pe care autorul le-a explorat în comentarii sale profunde.

 5. Casele înecate de Shirley Jackson Scrisa de Shirley Jackson, această carte spune povestea lui Merricat, care se mută recent într-o casă veche cu misterosul ei frate și strălucitoarea rudei sale. Ea descoperă misterul care se ascunde în casă și trebuie să facă față iadului ei interior. Această carte are un stil captivant și oferă o perspectivă interesantă asupra dilemei umane.

 6. Poezii scrise în întuneric de Emily Bronte Scrisa de Emily Bronte, aceasta vestite carte spune povestea lui Catherine, care se confruntă cu dragostea ei confuză pentru doi bărbați diferiți. Cartea se concentrează pe dilemele personale și pe relațiile complexe dintre personajele sale și pe modul în care percepția noastră despre lume poate fi influențată de propriile noastre sentimente. Această carte oferă o perspectivă extrem de adâncă asupra umanității și a destinului nostru.

 7. Scarabeul de Ray Bradbury Scris de Ray Bradbury, această carte spune povestea lui Douglas Spaulding și a amicilor săi, care descoperă o lume imaginară plină de creaturi ciudate și aventuri înspăimântătoare. Aceasta carte oferă o perspectivă foarte poetică asupra lumii și are o temă extrem de puternică despre magia vieții și al tainelor ascunse în spatele acesteia.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune romane gotice de citit acum

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×