Cele mai bune romane plasate în al Doilea Război Mondial

Cele mai bune romane plasate în al Doilea Război Mondial

Timpul și tehnologia au adus romane de calitate care surprind intensitatea și tragismul războiului. Literatura lumii moderne e preocupată de presupunțiile al Doilea Război Mondial și de efectele acestuia asupra societății. Aceste cărți au făcut o muncă excelentă în a aduce evenimentele și personalitățile acestui război de notorietate. Articolul de față va detalia cele mai bune romane plasate în Al Doilea Război Mondial.

Al Doilea Război Mondial a fost unul dintre cel mai devastator conflicte pe care lumea l-a văzut vreodată. Cu milioane de victime și pierderi colosale, a aruncat lumea într-un cerc vicios de cruzime și suferințe. Tinerii au fost nevoiți să lupte în medii grele și să facă față numeroaselor pericole și provocări. Evenimentele despre care s-au povestit fără încetare au captat imaginația oamenilor. Cu consecințele lor profunde, ele au inspirat scriitorii și au format cultura modernă.

Lista celor mai bune romane plasate în al Doilea Război Mondial

Dacă ești curios să descoperi mai multe despre lumea cotropită de foc și sânge a al Doilea Război Mondial, iată câteva dintre cele mai bune romane dedicate acestui conflict letal.

  1. „Noaptea Lumii” de Philip Kerr

În 1939, avocațul criminal Bernie Gunther se întoarce în Berlin și se angajează în Poliția Criminală din Reich. Pagini și pagini de acțiune, mister și intrigă, acest roman facilitează cercetarea noii realități politice a Nazismului, cu personaje întortocheate și naivitate múltiple.  1. 'O Să-nceapă Peste O Săptămână Sau Poate Mai Mult' de Raymond Briggs

Scriitorul britanic Raymond Briggs, cunoscut pentru ilustrațiile sale delicate, spune povestea unui cuplu care locuia într-o zonă din apropierea Londrei bombardată de naziști. Cu mai puțină acțiune și mai multe sentimente, acest roman oferă cititorilor o viață interioară a noii perioade de război.

  1. „Trenul Acasă” de Chaim Potok

Acțiunea se petrece în 1945. D’vorsky, supraviețuitor al Holocaustului, se întoarce în Europa, speriat de visele sale de noapte. Această poveste descrie lupta lui D’vorsky cu frica și sentimentul de vinovăție, precum și răsplata sa finală.

Cele Mai Bune Carti SF Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti SF Din Toate Timpurile
  1. “Mai mult de O Viață” de Mary Tannen

La începutul anilor 1940, familia Shulman se străduiește să supraviețuiască terorii naziste de pe Frontul de Est. Trilogia „Mai mult de o viață” descrie lupta familiei Shulman pentru a supraviețui vremurilor de după Holocaust și a-și reface viața.

  1. "Jurnal de Iarna" de Anne Frank

Anne Frank, o adolescentă evreică, a descris-o pe sora ei într-un jurnal - o compilație fascinantă a experiențelor ei și ale altor membri ai familiei sale în timpul Holocaustului. Cărarea sa urmată de a deveni mai bună și mai matură e adusă la viață prin această colecție de citate și amintiri.

Personajele romanelor

Războiul nu a fost unele eveniment pentru personajele multor romane. Ele au schimbat în mod dramatic viețile lor și au supraviețuit deșerturi mai presus de orice. Aceste personaje vorbeau despre luptele și lupta lor și au creat istorii captivante pentru cititori.

  1. Bernie Gunther - Un fost avocat criminal, Gunther alege să se alăture Poliției Criminale a Regatului Prus al III-lea și să se lupte împotriva numeroaselor atrocități comise.

  2. D'vorsky - Supraviețuitor al Holocaustului, D'vorsky luptă pentru a-și reface viața și a-și găsi locul în noua sa lume.

  3. Familia Shulman - O familie evreiască a cărui lume a fost aruncată în dezordine de către evenimentele din al Doilea Război Mondial.

  4. Anne Frank - Uneori insuficient recunoscută, Anne Frank era fatalmente matură pentru vârsta ei și a descris cu acuratețe supliciile obținute în timpul Holocaustului.

Impactul romanelor germane

Romanele intrate în război, în special acelea care descriu anii de război din Germania, au oferit publicului cititor o înțelegere mai profundă a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat pe terenul de luptă. Aceste lucrări au luat în considerare latura umană a conflictelor și au pus sub lupă durerea oamenilor, sacrificiul lor și perseverența.

Romanele lui Bernhard Schlink și Friedrich Durrenmatt sunt, de asemenea, considerate legendare și studiate la nivel înalt pentru modul în care tratează tema războiului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune romane plasate în al Doilea Război Mondial

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×