Cele mai bune romane polițiste clasice

Cele mai bune romane polițiste clasice

Romanele polițiste au fost întotdeauna populare pentru cititorii de toate vârstele, care se bucură să se lase captivați în lumea lor misterioasă și intrigantă. Astfel, permite cititorilor să experimenteze aventuri și provocări într-o lume magică și interesantă. Din fericire, au apărut multe romane polițiste subiectul clasic de-a lungul anilor, fiecare fiind una dintre cele mai populare pe care le veți găsi vreodată.

În acest articol, vom explora unele dintre cele mai bune romane polițiste clasice din istoria literară.

Istoria Romanelor Polițiste Clasice Romanul polițist a început să devină popular în secolul al XIX-lea. Foarte multe dintre primele romane polițiste au fost scrise în Anglia, de către autori ca Sir Arthur Conan Doyle și Agatha Christie. Aceste romane erau construite în jurul unor detecțivi care călătoreau prin diferite condiții și încercau să rezolve un furt, crimă sau un alt mister. Aceste scrieri au dus la o creștere a entuziasmului și interesului pentru genul literar.

Cele Mai Bune Romane Polițiste Clasice În cele ce urmează, veți descoperi unele dintre cele mai bune romane polițiste clasice din istorie:  1. "The Sign of Four" - The Sign of Four, de Sir Arthur Conan Doyle, a fost publicat prima dată în 1890 și este cea de-a doua carte a lui Sherlock Holmes. Această poveste îl urmărește pe detectivele Sherlock Holmes și Dr. Watson, care investighează un furt misterios, în care un grup de criminali se conectează la escroci internaționali de renume. Cartea este încă una dintre cele mai populare romane polițiste clasice și a servit ca inspirație pentru multe alte scrieri.

  2. "The Adventures of Hercule Poirot" - Scris de Agatha Christie, The Adventures of Hercule Poirot este prima parte a seriei de romane dedicate acestui renumit personaj și a debutat în 1920. Această poveste urmărește detectivul de origine belgiană Hercule Poirot în investigația lui dificilă cu privire la o crimă extrem de elaborată în timp ce se află într-un mic oraș englezesc. Cartea a fost apreciată foarte bine și a devenit imediat un bestseller internațional.

  3. "Thriller - The Trilogy" - Thriller - The Trilogy, scris de John le Carré în 1980, urmărește aventurile agentului secret George Smiley alături de al său mentor, alpinistul profesionist Peter Guillam. Acest roman prezintă detalii despre operațiunile de spionaj ale lui Smiley și despre aventurile și provocările pe care le-a întâlnit pe parcursul anilor. Acest roman a fost foarte bine primit și a devenit unul dintre cele mai bine vândute romane polițiste vreodată.

    Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata
  4. "The Big Sleep" - Această carte, scrisă de Raymond Chandler în 1939, urmărește aventurile detectivului misterios Phillip Marlowe și investigația lui a unei cazuri de crimă. Cartea include tot ceea ce face cazul Marlowe atât de interesant și pasionant, cum ar fi intrigi complicate și personaje colorate. Acesta este considerat de către mulți ca fiind unul dintre cele mai bune romane polițiste clasice.

  5. "The Maltese Falcon" - The Maltese Falcon, scris de Dashiell Hammett în 1930, este considerat de către foarte mulți ca fiind cel mai bun roman polițist din istorie. Această carte urmărește aventurile detectivului Sam Spade, care se aventură într-o misiunea de cercetare a unui furt foarte elaborat care implică o piedică foarte periculoasă. Acest roman continuă să fie unul dintre cele mai populare romane polițiste clasice din toate timpurile.

  6. "The Murder of Roger Ackroyd" - Scrisă de Agatha Christie în 1926, acest roman se urmărește detectivul Hercule Poirot în dezlegarea unei intrigi complicate și în încercarea de a rezolva o crimă complicată. Acest roman polițist clasic continuă să fie una dintre cele mai populare lucrări de literatură și a servit ca una dintre principalele inspirații pentru alte romane polițiste.

Cele mai bune romane polițiste clasice au servit ca una dintre principalele inspirații pentru generațiile de autori care au urmat. Din fericire, au rămas în mare parte neschimbate de-a lungul anilor și totuși vor fi recunoscute drept una dintre cele mai populare și interesante scrieri din istorie. Dacă sunteți în căutarea unei lecturi captivante, este important să citiți câteva dintre aceste romane polițiste clasice și să vă bucurați de călătoria sa uimitoare prin lumea ficțiunii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune romane polițiste clasice

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×