Cele mai bune teste la domiciliu pentru boala Lyme

Cele mai bune teste la domiciliu pentru boala Lyme

Boala Lyme sau infecția cu Borrelia burgdorferi poate fi categorizată ca fiind cea mai frecventă infecție transmisă de căpușe în SUA. Boala se transmite prin mușcătură de căpușe care au mâncat de la animalul în care se produce infecția. În funcție de stadiul infecției, aceasta poate fi tratată, dar mulți oameni nu sunt diagnosticați corect și nu primesc tratamentul adecvat pentru evitarea complicațiilor. De aceea, avem nevoie de teste la domiciliu rapide și eficiente pentru prevenirea adecvată și monitorizarea bolii Lyme.

Pentru a evalua dacă ești infectat sau nu cu boala Lyme, sunt disponibile foarte multe teste la nivel medical, care au rate de succes variabile în funcție de stadiul infecției. În cele mai multe cazuri, al doilea set de teste e folosit pentru confirmarea infecției. Aceste teste pot fi costisitoare și în unele cazuri, pentru unii pacienți, poate fi destul de dificil să facă vizite la doctor.

Există, de asemenea, opțiuni mai accesibile la domiciliu pentru pacienți, care pot fi folosite pentru a depista boala Lyme și a preveni eventuale complicații. În următoarele secțiuni vom vorbi în detaliu despre cele mai bune teste la domiciliu pentru boala Lyme și vom discuta și despre cei mai buni indicatori de care ar trebui să ținem cont când cumpărăm în vederea detectării acestei boli.Ce este boala Lyme

Boala Lyme sau infecția cu Borrelia burgdorferi este o boală care atacă axa musculo-articulară sau sistemul nervos. Boala a fost descrisă pentru prima dată într-un caz clinic în 1975 într-o regiune rurală a Connecticutului, care se numește după aceasta Lyme.

Această boală se poate dezvolta în mai multe etape și poate cauza, în funcție de stadii, simptome precum dureri articulare, dureri de cap, anxietate, oboseală cronică și slăbiciune musculară. Boala se poate trata cu succes cu un tratament adecvat în stadiile timpurii, dar în stadiile avansate rareori se poate trata complet.

Boala Lyme se transmite prin mușcătură de căpușe, care au servit anterior animale infectate. Riscul de a fi infectat cu boala Lyme crește în zonele în care există o rată mare de infecție cu căpușe.

Testarea infecției cu boala Lyme

Pentru a diagnostica boala Lyme experimental, sunt disponibile în prezent foarte multe teste de laborator care detectează antigeni sau anticorpi produși în organism în urma infecției cu boala Lyme.

Testul Elisa (EnzymLinked ImmunoSorbent Assay) este cel mai frecvent test utilizat pentru detectarea infecției cu boala Lyme. Acesta este un test de sânge care arată nivelul de anticorpi împotriva Borrelia burgdorferi în organism.

33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi Te-ar putea interesa si: 33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi

Testul PCR (Polymerase Chain Reaction) sau testul de ADN este folosit pentru detectarea gazdei infectate și detectarea ADN-ului bacteriei. Acest test poate fi eficient în detectarea infecției înainte ca organismul să producă anticorpi anti-Borrelia Burgdorferi.

Testul Western Blot detectează anticorpi produși de către organism împotriva Borrelia Burgdorferi. Acest test poate fi folosit pentru confirmarea infecției în cazul în care rezultatul primului test a fost pozitiv.

Cele mai bune teste la domiciliu pentru boala Lyme

Testele la domiciliu sunt uneori recomandate pentru o evaluare rapidă și eficientă a infecției cu boala Lyme. Aunumite variante de teste au devenit mai accesibile și pot fi folosite de către pacienți, ca primă etapă de evaluare a infecției. Sunt disponibili mai multe teste care pot fi comandate online sau achiziționate dintr-o farmacieori dintr-o clincă&ro,u înainte de a merge la medic pentru un tratament mai avansat.

Iată câteva dintre cele mai bune teste la domiciliu pentru detectarea infecției cu boala Lyme:

1. Testul de sânge HealyNext

Testul de sânge HealyNext este un test rapid care poate detecta anticorpi împotriva Borrelia Burgdorferi în numai 3 minute. Testul este extrem de precis și poate fi folosit pentru a identifica și monitoriza boala Lyme.

2. Testul de saliva HealyNext

Acest test detectează și anticorpi împotriva Borrelia Burgdorferi în doar 3 minute. Suplimentar, testul oferă o vedere detaliată a nivelului de anticorpi în organism și poate fi folosit și pentru a monitoriza în mod regulat infecția.

3. Testul de urină HealyNext

Testul de urină HealyNext este un alt test rapid și eficace disponibil pentru pacienți. Acesta detectează și anticorpi produși împotriva bacteriei Borrelia Burgdorferi și poate fi folosit încă din faza incipientă a bolii pentru a depista prezența infecției.

4. Testul de screened antibiotice pentru boala Lyme

Testul Screened Antibiotic este printre cele mai rapide și eficiente teste pentru boala Lyme. Acesta detectează anticorpi IgM și IgG produși în organism împotriva Borrelia Burgdorferi și poate ajuta la detectarea precoce a infecției.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune teste la domiciliu pentru boala Lyme

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×