Cele mai bune thrillere politice din anii 1970

Cele mai bune thrillere politice din anii 1970

Cea de-a doua jumătate a anilor ’70 a adus publicului mulți thrilleri politici ce s-au bucurat de succes. Cu filmări în țări precum Franța, Marea Britanie, SUA, Italia și Spania, producătorii au creat piese de referință din domeniul filmului politic-thriller. Aceste capitole cinematografice au rămas în istoria cinematografiei. O spun fanii și cei ce au trăit acea epocă și au lăsat multimile cu suflete tremurânde și gânduri profunde și contorsionate.

Iată care sunt cele mai bune thrillere politice din anii 1970 unde apar spionaj, armament, războiul Rece, conspirații și miturile ideologice ale anilor 70 :

 1. Three Days of the Condor (1975): Robert Redford, Faye Dunaway și Max Von Sydow erau actorii principali. Acțiunea începe într-o bătălie agonizantă între CIA și KGB. Subtil abordat, include spionaj, conflicte politice și totul se învârte în jurul lui Robert Redford care joacă rolul unui spion CIA.

 2. Marathon Man (1976): Filmul include Dustin Hoffman, Laurence Olivier și Roy Scheider. Acest thriller politic rupe tabuuri și examină comploturi viscerale și simboluri medicale ce dansează între trecut și prezentul vieții sale.

 3. The Manchurian Candidate (1962): Filmul remake al variantei din anii '70 a regizorului John Frankenheimer scoate în relief personajul lui Laurence Harvey, care joacă personajul unui veteran din Coreea. Filmul captează temele controlului mental și dezinformării care sunt implicate în războiul rece.

  
  
  
 4. The Parallax View (1974): Protagonistul Warren Beatty trăiește aventura și conspirația kafkiene care încerca să smulgă secretul unei corporații secrete. Beatty joacă rolul unui jurnalist curios, asasinat prin realizarea testului de la „Parallax View”.

 5. Le Cercle rouge (1970): Un film de gangsteri, cu Jean-Paul Belmondo și Alain Delon, care se mișcau pe urmele unei furturi magistral realizat în Chanel-uri. Sedit de personajul ciudat al lui Yves Montand, cei 3 se alătură unei cercuri destul de radicale. Acest thriller politic nu a făcut doar istorie, ci, de asemenea, a devenit o parte importantă a culturii cinematografice franceze.

 6. The French Connection (1971): Este unul dintre cele mai cunoscute thrillere politice din anii 70 și a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. Filmul oferă o epică succintă a unei investigații a traficului de droguri și un război interetnic între veteranul din NYPD, Jimmy „Popeye” Doyle (Gene Hackman) și tâlharul francez și drug lord-ul, Charnier (Fernando Rey).

  🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale Netflix In 2024 Te-ar putea interesa si: 🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale Netflix In 2024
 7. Z (1969): A fost un film politic bazat pe teorie trilogia Z rețeta succesului sale și și-a făcut loc în istoria cinematografiei ca fiind primul thriller care s-a melodizat pe elemente politice specifice. Acesta prezenta partea mai sinistră a unei țări unde teroarea politice și a sistemului militar devine nemișcat, făcând ca filmul să rămână ca simbol al libertății și răspunderii civice.

 8. The Conversation (1974): Aceasta piesă a lui Francis Ford Copolla este deosebit de speciala ca un thriller politic. Filmul are ca protagonist pe torturatul de secrete Harry și descrie abuzul de putere, vigilența și abuzul tehnologiilor forenze și spionajului.

 9. The Destructors (1974): Filmul de spionaj politic oferă o perspectivă asupra armelor nucleare și a războiului rece. Are ca actor principal pe Naveen Andrews, care joacă rolul unui spion și căuta pe de o parte de a împiedecă vestitele arme și de a salva lumea de la o anihilare care ar fi urmat al doilea război mondial.

 10. The Day of The Jackal (1973): Mișcarea pe urmele unui doamnist și asasin londonez urmărind ancheta specială creată special pentru a ucide un lider francez a fost unul dintre cele mai bune thrillere politice și unul dintre cele mai populare din epoca.

Thrillerele politice din anii 70 au oferit publicului un film care dezvăluie adevărata natură a științei și capacitatea indivizilor de a face rău. Aceasta perioadă a adus publicului și producătorilor producții de top.

Legea de la sine înțeles și motivația în spatele thrillerului politic

Thrillerele politice s-au inspirat adesea din marile tragedii din lume. Scenariștii au folosit acea criză specifică, deoarece a oferit și a introdus o lege de la sine înțeles eficientă și motivația în spatele acestor conflicte și intreprinderi periculoase. Conflictul aparut sau binecunoscutele scenarii urbane au oferit producătorilor o pânză pe care să realizeze un film de politică-thriller.

Tehnologia din spatele thrillerelor politice din anii 70

Tehnologia a jucat un rol important în dezvoltarea unor filme clasice de politică-thriller. Îmbrăcarea în tehnologii începând de la telecomunicații, analiza, computere și dispozitive de securitate au provocat publicul și producătorii de a crea și imagina piese memorabile.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune thrillere politice din anii 1970

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×