Cele mai discutate tablouri ale lui Rothko

Cele mai discutate tablouri ale lui Rothko

Robert Rothko (1903-1970) a fost unul dintre cei mai mari si mai respectati pictori abstracti americani ai secolului al XX-lea, cu o opera neobisnuit de puternica, presarata cu mister si o puternica influenta spirituala. Fiecare dintre tablourile sale sunt imbibate de stari emotionale profunde si reitereaza teme universale ale lumii vazute cu ochii pictorului, dau nastere la fenomene culturale vizionare si contureaza discutii. Cunoscandu-se ca lipseste limita intre estetica si spiritualitate, aceste compozitii magice sunt capabile sa inspire si sa transporte in lumi, care de care mai diferite prin calatoria sa adanca si teaserea unor intrebari profunde.

Nascut in 1903 in Rusia, orasul Dvinsk, Mark Rothko a fost impresionat de dilemele politice si sociale din acest oras. Familia sa s-a mutat in 1910 in Brooklyn, si in anul 1921 a intrat la prestigiosul Collegium Academia de Beler Arte de azi. Experimentand un mare conflict intre creator si academician, antagonizat de o problema care a afectat majoritatea artistilor de la acea vreme, a abandontat conceptul de „regula galerii” si a indraznit sa se ascunda in vastitatea liberala a abstractiei.

De la inceputul anilor ’40, lumea histerica, supra-evoluata a modernitei si tehnologia au incentivat Rothko sa concretizeze conceptul sau inconfundabil, rezultatul careia ar fi putut invoca probleme profunde si spirituale, iar intrebarea-cheie a ramas: Cum se vede arta?

Influenta sa asupra artei abstracte si tablourile sale considerate „classic picturale”Abilitatea sa de a atinge stabilitatea spirituala prin intermediul artei a stat la baza influentei sale asupra artei Abstracte si numeroaselor sale tablouri considerate „classic picturale.”. Exemple notabile ar fi „Portocaliu, Roz si Albastru”, pictat in cioturi albastre si roz-portocaliu, „Cuplul”, cu doua zone importante in conturul sau, zi si noapte, si „Albastru-Mov”, opus portocaliu si cu forta sa dinamica.

Picturile sale sunt distractive si emoționale, misterioase și profunde, oglindind credinta spirituala si o viață naturala, reimprimate de artist: 'Ma gandesc la culori ca la niste voci'.

Fascinantul spectru de lucrari ale lui Rothko

Spectrul lucrarilor lui Rothko variaza de la culorile extreme si transparenta lor romantica, incepand din perioada anilor 1940 si pana la picturile sale monumentale, imbunatatite prin marele format al anilor 1960. Orice copie a lui Rothko este strabatuta de o emotie naturala si intensitate schimbatoare, sugerand nu numai starea sa mentala, ci si anumite conditii de viata. In aceeasi idee, a lui Rothko se defineste ca o satisfactie a memoriei personale si o naratiune picturala.

Tablourile discutate ale lui Rothko

  1. Tabloul "No.14, White and Red" (1960)

Tabloul "No.14, White and Red" din 1960 este unul dintre cele mai discutate tablouri ale lui Rothko. Acest geometrisation al dorintei romantice este esentializat in separari orangutan, rosu si albastru in formatul sau compozitional. Tabloul apare ca un par de ramuri, care se pliază în mare si se termina la finele orizontului. Allegorand procesul de constientizare si echilibru emotional, culoarea sa simpla sugereaza deschiderea unirii misterioase intre lumea naturala si intelegerea sa spirituala.

Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira! Te-ar putea interesa si: Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira!
  1. Tabloul "No.6" (1950)

Esentializand ideea creatiei poetic si profunde, "No.6" (1950) este un tablou format din simplitatea inocentei si opozitia temerii si dizarmoniei. Tabloul are doua zone evidente si prezinta o compozitie intricata si o imagine, ca si cum ar fi o furtuna, un fenomen si-a primitivului, intunecat si a omului modern.

  1. Tabloul "No. 3 /No. 13" (1959)

Tabloul "No. 3 /No. 13" din 1959 este alcatuit din 9 carouri cubiste, care sunt strans incadrate si sunt alcatuite dintr-o varietate de linii curbe si geometrice. Acest tablou simbolizează lupta sa cu confruntarea dintre optiunile sale obscure si luminoase, ceea ce va defini finalul unei descoperiri spirituale adanci.

4 Tabloul "Orange, Red, Yellow" (1961)

„Orange, Red, Yellow” din 1961 simbolizeaza lumina si patimile perturbatoare, care ating o emotie poignant. Stratul sau cubist de carouri este reprezentat in forma si culoarea lor interesanta si inovativa, si poate reflecta schimbarea sa de perceptie despre lume atat in vailsa emotionala, cat si in viata spirituala.

  1. Tabloul Amsterdam Marine I (1958)

"Amsterdam Marine I" din 1958, pictat in inspiratia moderna marina, furnizeaza o patrundere in adultul sau patrunzator intr-un proverb spiritual, cu patru zone de culori radiante, dintre care sunt mai degraba emblematice, ceea ce sugereaza claritatea sa distinctiva intr-o rezonanta tacuta si adanca.

Legatura lui Mark Rothko intre estetica si spiritualitate

Tablourile sale sunt recunoscator pentru linia dintre reprezentarea sa estetica si spiritualizare de care se foloseste ca o forma de gandire intuitiva. El foloseste acest mediu transcendentar pentru a crea iluzii intre divin si uman, speranta si tristete, si masculin si feminin, iluzii ale caror frumusete si complexitate, nu sint explicabile de nimene, dar pot fi inteleese. „Cultura lucreaza sa ne constientizeze pe noi insine, iar ce este interesant la un astfel de demers, este ca daca il facem cu adevarat, ajungem sa-i simtim in mod obiectiv influenta, care consta in emotia, poezia, misterul si o multime de alte date".

Lucrarile sale sunt rezultatul unei cercetari intuitive ale umanitatii, a fenomenului spiritual si a magiei culorilor. Crezand cu adevarat in anumite elemente culturale de neinteles si indraznind sa imortalizeze ceea ce vede, Mark Rothko a inceput un nou domeniu al artei abstracte.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai discutate tablouri ale lui Rothko

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×