Cele Mai Faimoase Jucătoare De Tenis Din Toate Timpurile

Cele Mai Faimoase Jucătoare De Tenis Din Toate Timpurile

Cele mai faimoase jucătoare de tenis din toate timpurile au sculptat o istorie extraordinară. Din începutul secolelor XIV-XVI, când jocul a câștigat popularitate în Europa Occidentală, forma de tenis modernă s-a îmbunătățit constanța în decursul secolelor. Istoria din această epocă a fost în mare parte profund inspirată de câteva dintre cele mai recunoscute jucătoare de tenis din absolut toate timpurile. Acestea sunt câteva dintre cele mai notabile figuri ale jocului.

1. Billie Jean King

Fără îndoială, Billie Jean King este printre cei mai cunoscuți jucători de tenis din lume. Născută în 1943, în Long Beach, California, Billie Jean a jucat primul ei meci la vârsta de 11 ani. Imediat după ce a devenit profesionistă, la doar 15 ani, King a atins apogeul carierei sale în anii 1970. A reușit să câștige primul Grand Slam al ei - Open-ul britanic, în anul 1966 - și ultimul, Open-ul Statelor Unite ale Americii, în 1980. Cu cele 12 Grand Slamuri câștigate în total, Billie Jean King a rămas în istoria tenisului ca fiind cea mai mare jucătoare din toate timpurile.

2. Chris Evert

O altă jucătoare de tenis care se află printre cele mai cunoscute din toate timpurile este Chris Evert. Născută în 1954, în Fort Lauderdale, Florida, Evert a devenit profesionistă în 1972, la doar 18 ani. Datorită versatilității și constanței sale, ea a reușit să câștige in total 18 titluri din Grand Slamuri pe durata carierei sale. De asemenea, s-a bucurat de mare succes indiferent de suprafața pe care joacă, fie că e vorba despre zgură, ciment sau iarba.3. Serena Williams

Serena Williams a fost desemnată în mod oficial cea mai bună jucătoare de tenis din lume în 8 diferite ocazii. Născută în 1981, în Saginaw, Michigan, Serena a devenit profesionistă la 17 ani și a câștigat primul ei Grand Slam la vârsta de 17 ani. La fel ca și rivala sa de-a lungul mai multor decenii, Chris Evert,Williams are versatilitatea și inteligenta pentru a juca bine pe orice suprafață. Din 1999 și până în prezent, Serena și-a consolidat statutul de jucătoare de top, prin câștigarea a 75 de titluri ATP și a 23 de titluri principale ale Grand Slamului.

4. Steffi Graf

Steffi Graf a fost cea mai bună jucătoare de tenis din lume pentru cea mai mare parte a anilor 1980 și 1990. Născută în 1969, în Mannheim, Germania, Steffi a devenit profesionistă la vârsta de 13 ani și în 1980, la vârsta de 11 ani, a câștigat primul ei Grand Slam. Graf s-a bucurat de mare succes întregii cariere sale, devenind prima jucătoare vreodată care a reușit să obțină un Grand Slam. Steffi Graf a câștigat 22 Grand Slamuri în total, și anume, 7 Wimbledon-uri, 6 French Open-uri, 5 Australian Open-uri și 4 U.S. Open-uri.

Cele Mai Faimoase Trofee De Campionat În Sport Te-ar putea interesa si: Cele Mai Faimoase Trofee De Campionat În Sport

5. Margaret Smith Court

Margaret Smith Court este încununată cu titlul de cea mai mare jucătoare de tenis feminin din toate timpurile și cu 66 de titluri câștigate de-a lungul carierei sale. Născută în 1947 în Perth, Australia, Margaret Smith a făcut primul pas către profesionalism în 1958, la doar 11 ani. Vârful carierei sale a venit în anii 1960 și 1970, atunci când a reușit să câștige 64 de titluri. Mostenirea sa cea mai durabilă și mai importantă rămâne faptul că a reușit să câștige 24 de grand-slamuri în total - recordul pentru cele mai multe Grand Slamuri câștigate de o jucătoare vreodată.

6. Martina Navratilova

Legendara Martina Navratilova este în mod cert în topul celor mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile. Născută în 1956,în Praga, Cehoslovacia (acum Republica Ceha),Navratilova a câștigat primul Grand Slam al ei -Open-ul britanic - la doar 17 ani. Cariera ei a explodat în anii 1970 și 1980, când a reușit să câștige 59 de titluri și 18 Grand Slamuri (inclusiv 9 înregistrări consecutiveness de la Wimbledon). Mostenirea acestei jucătoare este mai presus de orice contestație -este cea care a rămas în istorie ca fiind cea mai buna jucătoare de dublu din toate timpurile.

7. Helen Wills Moody

Moody a pus bazele tenisului modern când ieșea de pe terenul de joc. Cunoscută și sub numele de "Little Miss Poker Face", Helen Wills s-a născut în 1905, în Kalifornia. Ea s-a bucurat de mare succes în perioada dintre anii 1920 și 1930, când a câștigat 18 titluri principale și 29 titluri majore. Supreme în echilibru, forță și inteligență, aceste caracteristici au făcut-o una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din toate timpurile.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele Mai Faimoase Jucătoare De Tenis Din Toate Timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×