Cele mai faimoase picturi Jackson Pollock

Cele mai faimoase picturi Jackson Pollock

Jackson Pollock este cel mai faimos pictor american al artelor abstracte din a doua jumatate a secolului al XX-lea. Faima sa se datoreaza ingenioasei sale tehnici de pictura, cunoscuta sub numele de Action Painting, ce presupune folosirea urmarii stropilor de pictura si a tintelor. Cele mai cunoscute picturi ale sale sunt recunoscute in intreaga lume ca apartinand portofoliului Pollock, si atrag atentia vorbitorilor de toate limbiile straine prin vastele sale perspective pline de culoare si aluzii poetic-tzina, care la un moment dat l-au ajutat sa devina unul dintre cei mai influenti si mai importanti artisti moderni.

Iata cele mai faimoase picturi Jackson Pollock:

  1. "Number 1, 1950"

"Number 1, 1950" sau "Lavender Mist", este o lucrare vasta in dimensiuni si o piesa de referinta a stilului Pollock. Aceasta pictura a fost executata dupa ce Jackson a renuntat la vechiea sa tehnica de orchestratie a materialelor plastice si s-a angajat in ceea ce el a denumit „action painting”, adica pictura „in actiune”.

La prima vedere aceasta piesa ne ofera o cantitate uriasa de lacuri, lini si desene intervene. Cea mai puternica culoare este culoarea lavanda, utilizata cea mai frecvent in aceasta lucrare si care ruleaza de-a lungul marii suprafete albastre care copleseste intregul ecran. Acest lucru pare a fi o simbolizare a brusturii si volatilitatii emotiilor omenesti.  1. "Number 11, 1952"

Aceasta tehnica cunoscută sub denumirea de „action painting” este cel mai bine reflectată in această lucrare. „Number 11” sau „Blue Poles”, ocupa mai mult de 3,30 metri patrati, ceea ce configurează unul dintre cele mai mari tablouri decisionale ale lui Pollock. Orizontalitatea vastă a picturii ne ofera impresia de relaxare, precum si un simbol al naturii cu ajutorul peisajelor si florilor sale. Intreaga imagine este o esenta a Action Painting-ului lui Pollock, prin care lucrarea sa devine oglinda sufletului sau, plina de emotii si sentimente.

  1. "Convergence"

„Convergence” este o alta lucrare care a trecut testul timpului si a raman stratuitoare in creațiile lui Pollock. În aceste tablouri, pe lângă simboluri precum umbre mate si umbre întunecate, se poate observa o expresie a ceea ce lui Pollock i se parea ca e intunericul interior. Acest tablou ne prezinta armonia si echilibrul care este format intre diferitele culori si linii ce schimba directia si transversalitatea.

Cele mai faimoase opere de artă de Raoul Dufy Te-ar putea interesa si: Cele mai faimoase opere de artă de Raoul Dufy

Cu aceasta lucrare, Pollock se poate referi la faptul ca urmele sale sunt magnetice si auto-organizeaza peisajul prin liniile lor contrastante si culori nepredictibile.

  1. "Mural"

„Mural” este cea mai mare pictura pe care o putem gasi in lucrarile lui Pollock si a fost comandata de catre perechea pe nume Douglas si Helen. Dedesubtul unei suprafete photo-realiste, se ascund sub cinci mari suprafete de culoare. Aceasta piesa simbolizeaza relatia dintre universul interior al lui Pollock si exteriorul sau care se finalizeaza intr-un ocean de literele si simboluri inegalabile. Acesta este marele sau tablou-poem care indescifrabil deschide usa unei cifre incasabile de intalnire intre fludurile de emotii.

  1. "Greyed Rainbow"

„Greyed Rainbow” este considerata una dintre lucrarile cele mai moi si concise create de Pollock. Acesta este un amalgam de vopseluri lucioase si intervale intunecate, imaginea intacta a contrastului emotional ce se aduna si se divizeaza. Aceasta piesa ne prezinta un arc de culori si liniuni interconectate, bazate mai ales pe culoarea galbena. In aceasta pictura, Pollock intensifica paleta sa prin folosirea albastrelor anabilitorii si rosii aprinse, ce combate vibrarea galbena din centrul lucrarii. Aceasta lucrare i-a oferit lui Pollock un numar mare de nominalizari si intreaga lume a dedicat-o drept imagine conexa ideii de contrast si creativitate.

Jackson Pollock este unul dintre cei mai reprezentativi artisti abstracti moderni. Multe dintre picturile sale sunt inca prezantate prin arta moderna, iar faima acestora se reflecta prin tehnicile sale revolutionare, folosite intotdeauna in cercetarile artistice. Desi influentarea sa continua sa se simta prin lucrarile sale, nu exista dubiu ca cea mai puternica si mai faimoasa lucrare a lui Pollock ramane cea cunoscuta drept "Number 1, 1950.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai faimoase picturi Jackson Pollock

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×