Cele mai frumoase librării din lume

Cele mai frumoase librării din lume

Cititul a fost întotdeauna o sursă de inspirație, mai ales atunci când vorbim despre librăriile din întreaga lume. Aceste locuri oferă cititorilor atât acces la multe cărți, cât și un sentiment unic de fascinație și liniște. Unele dintre cele mai frumoase librării din lume sunt renumite pentru arhitectura lor impecabilă, volumele generoase de volume și colecții unice de cărți. Iată câteva dintre cele mai memorabile exemple:

Librăria Adminster Library din Londra, Marea Britanie

Librăria Adminster Library din Londra este cunoscută pentru fațada sa splendida și decorul său istoric interior. Se crede că a fost construită în 1750 și, de atunci, a câștigat amatorii de cărți din întreaga lume. Biblioteca posedă o colecție de peste un milion de cărți și opere de artă, iar în interior se pot găsi așa numitele „alese ale cărților” - titluri unice care au fost recunoscute ca fiind unele dintre cele mai prețioase și mai rare de pe piață.

Librăria Austenasian din Melbourne, Australia

Librăria Austenasian din Melbourne a fost fondată în 1858 și este una dintre cele mai vechi librării din Australia. Aici se găsesc peste două milioane de cărți, dintre care unele sunt deosebit de rar întâlnite pe piața modernă. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale librăriei este că poate bea și înota în propriul său lac. Cu alte cuvinte, biblioteca are o parte a bazinului care se umple cu apă, ceea ce îi face într-adevăr unică și deosebită.Librăria Monastery Library din Sankt Gallen, Elveția

Librăria Monastery Library din Sankt Gallen, Elveția, este una dintre cele mai vechi librării din lume, deschisă înconjurată de o frumoasă peisagerie, acest loc este un vis devenit realitate pentru cititori. Biblioteca are o colecție impresionantă de sute de mii de cărți, dintre care unele se presupune că datează din secolul al IX-lea. Designul bibliotecii are o înfățișare cu adevărat istorică, cu articole din lemn și piatră.

Librăria Malatestiana din Cesena, Italia

Librăria Malatestiana din Cesena, librăria italiană considerată cea mai veche, datează din secolul al XV-lea. Detaliile sale arhitecturale sunt impresionante, precum și cele aduse de artistul local Frederick de Pomponio. Biblioteca aduce sute de mii de cărți vechi, iar unele dintre acestea sunt un rare și prețioase. Colecția acestui loc se suprapune cu una dintre cele mai impresionante și mai bine conservate din lume.

Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata

Librăria El Escorial din Madrid , Spania

Librăria El Escorial din Madrid, biblioteca spanishă construită în secolului al XVI-lea, a fost fondată cu scopul de a servi ca un simbol al bogăției și puterii monarhiei lor. Acesta este unul dintre cele mai respectate locuri din lume, cu o mare cantitate de cărți considerate rarități unice. Librăria are propria sale biserică, precum și o parcare interioară pe terenul său. Pe scurt, acest loc a găzduit și încă mai găzduiește universul literaturii , făcând-o una dintre cele mai specialeii librării din lume.

Librăria Lello din Porto, Portugalia

Librăria Lello din Porto a fost fondată în secolul al XIX-lea și a servit ca un punct de interes pentru turiști și cititori. Este cunoscută pentru atmosfera sa de vis și arhitectura sa deosebită, în care elementele Renaissancei sunt combinate perfect cu elementele moderne. Unul dintre cele mai frumoase spații ale librăriei este sala de lectură, care este concentrată pe elemente orientale luxoase și care găzduiește una dintre cele mai variate și mai populare colecții din lume.

Librăria Trinity College din Dublin, Irlanda

Librăria Trinity College din Dublin, este una dintre cele mai vechi librării din Europa și este considerată o comoară a uneia dintre cele mai strălucitoare orașe. Situată chiar la nord de campusul renumitului colegiu, aceasta este cunoscută pentru babble-ul celor 200.000 de cărți vechi și moderne, organizate în interiorul incintei sale. Acest loc este deosebit de popular printre studenți și turiști, precum și pentru relaxare și inspirație literară.

Cărțile au fost, și încă mai sunt, o sursă de informații și relaxare pentru oameni din întreaga lume. În același timp, librăriile din întreaga lume au adunat unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, care îi ademenesc cititorii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai frumoase librării din lume

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×