Cele mai importante cărți despre Bătălia de la Somme

Cele mai importante cărți despre Bătălia de la Somme

Bătălia de la Somme, denumită de alții ‘Crima Secolului"a avut loc în timpul Primului Război Mondial în Marea Britanie și Franța în iulie 1916 și a durat până în noiembrie 1916. Bătălia a fost una dintre cele mai epice și devastatoare incursiuni de pe vremea aceea și a scris un adevărat basm din cartea istoriei. Are încă o puternică influență asupra modului în care se petrec lucrurile și gândim în zilele noastre.

Și de-a lungul anilor s-au scris numeroase cărți care fac o trecere în revistă a evenimentelor de la Somme și care explorhează acest eveniment devastator din unghiuri diferite. Unele din ele au transformat lumi, oferind o perspectivă asupra Bătăliei de la Somme, în timp ce altele au marcat istoria și au stabilit standarde peste generații din punct de vedere al acurateței și a detaliilor care formează înțelegerea modernă a evenimentului.

Iată mai jos cele mai importante cărți despre Bătalia de la Somme și felul în care se regăsesc în istorie.

  1. Somme (2005) de Lyn Macdonald

Somme de istoricul Lyn Macdonald se remarcă datorită modul său detaliat de explorare a memoriei evenimentului și datorită capacității sale de a reda evenimentele trăite de cei implicați atât pe câmpul de luptă cât și pe cheiuri. Printre strategiile de luptă și detaliile tehnice ale Bătăliei de la Somme, Macdonald a mers și mai departe în documentarea acesteia și a oferit lecturilor informații despre pozițiile campiilor de luptă ale trupelor și abilitățile plasate strategic și cu grijă de ofițeri ai armatei. Somme aduce la viață evenimentele și mormintele încă o dată, recunoscându-le ca fiind transformatoare și memorabile pentru generațiile care au trăit aceste întâmplări.  1. Bătălia de la Somme (1917) de Samuel H. Morrison

Mulți istorici consideră că această carte, publicată chiar în timpul luptelor, este probabil cea mai importantă carte despre Bătălia de la Somme. Ea oferă detalii asupra evenimentelor politice și povești personale de la primirea frontului de luptă și luptele maritime ce au avut loc. Caracterizat de un memorial poinntilor muribunzi, Bătălia de la Somme este de neînlocuit când vine vorba de obținerea unei perspective de ansamblu a pregătirii militare și luptelor din acea perioadă.

Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata
  1. Regenerarea lui Robert Graves (1929) de Robert Graves

Acest volum este considerat unul dintre cele mai cunoscute și contemplate cărți despre Primul Război Mondial , în special despre cea mai devastatoare bătălie a sa, Bătalia de la Somme. Descrierea lui Robert Graves, particulară, a luptelor sale ca membru al Regimentului Welsh făcând parte din infanteria britanică, povesete cum erau instruiți tinerii soldați și cum a mai primit și a doua rănițe în frunte. Oficialul a supraviețuit, în pofida numeroaselor privațiuni și dificultăți.

  1. Birourile de Înregistrări ale Morților de la Somme (2013) de Richard Van Emden

Cartea lui Richard Van Emden cutreiera izvoarele arhivelor și a intervievat centenarii și veteranii pentru a obține un avertisment asupra ceea ce s-a intamplat în acele vremuri. El a adunat detalii despre soldații răniți și morți pe frontul de luptă, contribuind în mod special la conservarea primelor povești și bogăția lor de emoții. Veteranul și istoricul, devenit apoi casetar al morților, afirmă în această carte că a plecat la război decis să lupte și decis să se încreadă în această îndatorire cinstită și patriotă, și-a adunat laolaltă cele mai importante mărturii ale veterans pentru a păstra memoria acestui eveniment care a schimbat istoria.

  1. Ultima carte despre Primul Război Mondial: Bătalia de la Somme 1916-1918 (2018) de Peter Hart

Cartea lui Peter Hart oferă o perspectivă relativ nouă și își bazează cercetările pe căutarea din arhivele armatei care au dus la descoperirea unor documente și opinii care nu mai erau principale. Această lucrare analyzează cum a evoluat bătălia și toate momentele controversate și strategiile lațe în evoluția sa. Peter Hart folosește o varietate de mărturii ale oamenilor de rând al căror destin s-a intersectat și se concentrează și asupra acelor povești ce ne invită să reflectăm asupra evenimentelor din acea perioadă.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai importante cărți despre Bătălia de la Somme

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×