Cele mai importante filme Disney din toate timpurile

Cele mai importante filme Disney din toate timpurile

Disney a fost mereu în centrul atenției și a reușit să devină sinonimă cu amintirile nostalgice și visurile copilăriei. De ani de zile, Disney oferă, de la filme pentru copii la producții încărcate de aventură, filme de magie și distracție. Pe parcursul deceniilor, filmele Disney au inspirat și fascinat generații întregi de oameni. Iată o privire atentă asupra celor mai importante filme Disney din toate timpurile.

Disney Studio a reușit să se impună de-a lungul timpului ca producător de filme animate și live-action. Imaginea veselă și magia lor amuzantă s-a extins aproape pretutindeni în lume și, din anii 1930, monstrul de producție a creat în jur de 700 de lungmetraje de înaltă calitate. Chiar dacă nu se poate stabili care sunt cele mai bune filme Disney, este neimportant pentru că fiecare dintre aceste pelicule și-a păstrat patina de raritate și magie.

Partea I: Filme Disney din anii 1940-1970

1.Al Șaptelea Copac (1940): Această producție a fost prima sa animată din Galaxia Disney și a fost prima sa producție realizată în întregime cu un sistem de colorare automat. Este o producție redutabilă despre puterea dragostei.

 1. Pinocchio (1940): Considerat de mulți unul dintre cele mai bune filme Disney din toate timpurile, Pinocchio a devenit un exemplu de clasic și una dintre capodoperele Disney. Este o poveste despre împlinirea și curajul de a risca tot ceea ce are un om pentru a-și realiza visele.

  
  
  
 2. Albă ca Zăpada și cei șapte pitici (1937): Desigur, această peliculă se numără printre favoritele studiourilor Disney și se bazează pe basmul german. Această producție este încărcată de magie și utilizarea creativă a personajelor animate. Este un film iconic și deopotrivă memorabil.

4.4.Frumoasa din Pădurea Adormită (1959): Acest film a fost printre ultimele animații celuloide Disney și este încărcat cu teme non-tradiționale pentru acea vreme. Cu o poveste care te leagă la suflet, Frumoasa din Pădurea Adormită a reușit să schimbe percepția despre filmele animate de la simpla distracție la o producție artistică.

5.Mica Sirenă (1989): Acest filmic de animație a fost primul serial pe care Disney l-a derulat pe VHS și pentru unii a fost prima lor interacțiune cu monstrul de producție. La acea vreme, filmul a fost o ieșire din cutia tradițiilor Disney, ceea ce l-a făcut atât de popular. Povestea fantastică care combine tragedia și frumusețea a rămas una dintre producțiile Disney preferate.

🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale HBO In 2024 Te-ar putea interesa si: 🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale HBO In 2024

Partea a II-a: Filme Disney din anii 1970-2000

 1. Frații Lumiere (1975): Acest film Disney face parte din categorie de animație și live-action și poate fi considerat cel mai controversat lungmetraj realizat de ei vreodată. A fost primul lor serial pe bandă largă și s-a bucurat de succes la fani și lume largă. Cu muzică memorabilă și o poveste profundă, Frații Lumiere reprezintă unul dintre cele mai importante filme Disney din toate timpurile.

 2. The Fox and the Hound (1981): Exemplu clasic al filmului de aventuri, The Fox and the Hound a încântat lumea întreagă. Filmul tratează prietenia dialogată între două personaje foarte diferite: vulpea și câinele vânător.

3.Lion King (1994): Acest film iconic a marcat o noua generație de filme animate. O poveste plină de învățăminte și nostalgie, Lion King a reușit să surprindă imaginația lumii întregi. Cu o muzică uimitoare și un set de caractere memorabil, această peliculă se bucură de mare popularitate și merită sa fie vizionată încă o dată pentru a se stăpâni pe deplin magia ei.

 1. Aladdin (1992): Este unul dintre cele mai bine vândute filme Disney și a fost printre producțiile care au dus la introducerea animațiilor în societatea modernă. Cu un design excelent și o muzică uimitoare, Aladdin se bucură încă de succes și este în topurile Top 10 ale celor mai bune filme Disney.

 2. Mary Poppins (1964): Acest film de o oră și jumătate a bătut recorduri și istorie, fiind primul film combinat live/animat din Galaxia Disney. Unul dintre acele filme care trebuie vazut, Mary Poppins face parte din lista preferată a fiecărui fan Disney.

Partea a III-a: Filme Disney din anii 2000-prezent

 1. Roata Timpului (2002): Dintre toate filmele care au ieșit în ultimii ani din partea Disney, Roata Timpului a fost printre cele mai populare filme pentru toată lumea. Este un titlu mișto care șochează și inspiră, încărcat de iubire și sentimente profunde.

2.High School Musical (2006): Acest film Disney a atras o nouă generație de fani Disney.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai importante filme Disney din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×