Cele mai înfricoșătoare momente din filmele Stephen King

Cele mai înfricoșătoare momente din filmele Stephen King

De când a apărut pe ecran o satiră a unui film de groază de Stephen King, lumea a fost înrămată de temerile adânc înrădăcinate pe care acest maestru al horror-ului le-a adus spectatorilor. Pe parcursul anilor, el a scris și a produs mii de scrieri, de la romane la scenarii pentru film și televiziune, împărtășind clipa devenind în același timp și îngrozitor și captivant. Și, de-a lungul anilor, au existat scene înfricoșătoare despre care oamenii încă vorbesc. Dacă sunteți sceptici și doriți dovada că Stephen King are un talent înnăscut pentru groază, iată câteva dintre cele mai înfricoșătoare momente din filmele sale.

1. Shining

Shining este probabil cel mai puternic film de groază în istoria cinematografiei, bazat pe romanul lui Stephen King și adaptat pentru ecran de către Stanley Kubrick. Unul dintre cele mai înfricoșătoare momente ale filmului apare când Jack Torrance (Jack Nicholson) intra în cadrul de uși la camera 237 pe care Wendy Torrance (Shelly Duvall) avezat-o anterior. Oaspeții hotelului Overlook au făcut-o pe Wendy să se teamă de această cameră, afirmând că există ceva înăuntru. Acest lucru s-a dovedit a fi adevărat când Jack accelerează și deschide ușa pentru a fi salutat de o imagine la fel de înfricoșătoare ca și fantomele dezgustătoare întâlnite în The Shining - o frumoasă femeie goală cufundată într-un cadă. Scenele care urmează primesc un plus de tensiune, iar acest moment va rămâne de neuitat pentru mulți spectatori.2. Carrie

Carrie este una dintre primele lucrări cinematografice online lansate de Stephen King. Bazați pe romanul de așa numit al aceluiași nume, filmul scoate la iveală adevărata înfricoșare a dramei dintre liceu, bullying-ului și dusmaniei. Carrie White (Sissy Spacek) este obiectul principal al acestei călătorii înspăimântătoare și capitolele ei personale sunt înfricoșător de crunte. Cu toate acestea, unul dintre mers haisan momente din film este scena de la balul de absolvire, moment în care o coroană de sticle transformă lumea perfectă a lui Carrie într-o furtună de ură și de desfăcare a fricii. Această scenă se află între scenele cele mai emoționante, la fel de înfricoșătoare, poate chiar mai mult decât momentul în care unul dintre personajele principale se răzbună cu furie asupra tuturor celor care l-au tratat atât de urât.

Top 100 Cele Mai Bune Filme De Comedie Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Top 100 Cele Mai Bune Filme De Comedie Din Toate Timpurile

3. Stand by Me

Stand by Me este un film pe care majoritatea oamenilor îl asociază cu acțiunea de aventură și comedie în care copiii joacă principalul rol, în timp ce lumea adulților rămâne întunecată și uneori chiar înfricoșătoare în ultimul fundal. Această dramă de dragoste într-o poveste despre copilărie prezintă, de asemenea, doi criminali în libertate, "aceleași bombe tronice din oraș" în căutarea aceluiași trup al unui copil ucis și ascuns în pădure. Cele mai înfricoșătoare momente din această capcană de groază a lui Stephen King sunt când copiii pe drum se află în fața acestor criminali într-o luptă pentru a scăpa cu viață și devin conștienți de concluzia inevitabilă a răzbunării asupra criminalilor ucigași de copii. Această scenă a secatourelor și a sticlelor, promisiunea de șoc și frică de pe fața criminalilor și alarma care rămâne agitată pentru a distruge momentul de panică al copiilor - toate lucrurile acelea șochează și înfricoșează pe cei care le privesc.

4. The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption, în opinia multora, este cea mai bună lucrare a lui Stephen King de până acum. Chiar și așa, acest film are și momente înfricoșătoare, mai ales că el are de-a face cu detenția într-o închisoare, o vreme întunecată și o perioadă de suferință în care abuzul și lipsa de respect predomină. Avem atunci momentul în care Andy Dufresne (Tim Robbins) este torturat pentru că i-a umilit pe gardienii în viteza lor. Imagini terifiante despre îmbrânceala lui sau scena în care același personaj e forțat să stea în hainele unei femei, erau îndeajuns cât să facă ca această lucrare de artă să fie considerată ca una dintre cele mai memorabile de groază și mai înfiorătoare de la Stephen King.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai înfricoșătoare momente din filmele Stephen King

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×