Cele mai inspirate opere de artă punctillism

Cele mai inspirate opere de artă punctillism

Mulți oameni sunt încântați de aspectul frumos al unei picturi sau al unei sculpture, făcute într-o tehnică particulară. În artă, punctul de interes s-a schimbat destul de mult în timp, dar unele obiceiuri nu se schimbă niciodată. Punctillismul a fost una dintre tehnicile importante ale artiștilor tradiționali, care vizau mai mult decât ducerea teoretică a unei picturi sau sculpture, ci tocmai vibrația și urmărirea intuitivului. Unele dintre cele mai inspirate opere de artă care utilizează această tehnică sunt cunoscute, oferind artiștilor inspirația de a îmbunătăți tablouri sau de a crea noi tehnici artisticce.

Ce este Punctillismul?

Punctillismul este o tehnică artistică care se concentrează pe multiplicarea punctelor sau punctelor mici pentru a descoperi mai bine detaliile unui tablou sau inchizand detalii vestimentare si oglinda. Această abordare, care utilizează adesea culori contrastante și forme geometrice simple, își are originea în Japonia. Acolo, cultura punctelor a fost răspândită în mare parte din zona cărților de artă și ilustrațiilor și s-a răspândit în Europa și Statele Unite în a doua jumătate a secolului al 19-lea.

Cum își folosesc artizanii această tehnică ?Artizanii trebuie să aibă în vedere o mulțime de lucruri pentru a se concentra asupra punctillismului, de la materialele folosite (tempera, ulei sau chiar imprimarea) până la planificarea, țeserea sau pictarea unui tablou. Ei trebuie să creeze această tehnică pas cu pas și să folosească imagini simplificate, minimizându-le granițele și creând contururi geometrice și claritate.

Cele mai Impresionante Punctillisme din Trecut

  1. The Creation of Adam - Michelangelo

Una dintre cele mai inspirate opere de artă din istorie folosește punctillismul pentru a-și crea arta splendida. The Creation of Adam este prezentată prin intermediul acestei tehnici, terminându-se cu punctul culminant al dramaturgiei sale. Studiază viu substanța și povestea sau înțelesul din spatele acestei picturi și vei spune și tu că punctillismul face minuni.

  1. Starry Night - Vincent Van Gogh

Van Gogh este unul dintre artiștii cei mai inspirați, iar Starry Night este cel mai popular tablou creat de el. El a utilizat tehnica punctillismului pentru a crea un efect senzual și pentru a oferi acea noapte destinului. Acest tablou izvorăște energie, sugerând și concentrându-se asupra valorii ascunse a luminii și a valorii ei pozitive asupra oamenilor.

Opere de artă umană Zhang: O inspirație monumentală Te-ar putea interesa si: Opere de artă umană Zhang: O inspirație monumentală
  1. The Adoration of the Magi - Sandro Botticelli

    Botticelli a surprins toate detaliile acestei picturi în punctillism, concentrându-se pe particularități de ochii și de pe fața regală, plus îmbrăcămintea și machiajul acestora. Acest tablou adorabil și minunat țesut a înghețat o istorie în artă, oferind aceeași impresie chiar și după aproape un deceniu.

  2. Fruit Dance - Gustav Klimt

Gustav Klimt a pictat acest tablou cu fondul său aurit, dându-i un sentiment de libertate si de frumusete. Într-un mod miraculos, tabloul este prezentat printr-o tehnică de punctillism care subliniază diverite forme ale fructelor, precum și culorile și armonia lor. Acest tablou poate fi considerat arogant, însă este unul dintre cele mai inspirate opere ale lui Klimt, arătându-i capacitatea de a debloca limitele.

  1. The Old Guitarist - Pablo Picasso

Picasso, care se descurca în orice stil, a combinat formele clasice si abordarea moderna a sa pentru a crea The Old Guitarist. Aceasta pictura se ocupa de miracolul unui proces de punctillism cu numeroase sfere de lumină și umbra, care conturează tabloul perfect. Și ca să facă lucrurile mai interesante, Picasso a folosit tehnici avansate, precum excelenta iluzie de relieve, care furnizează profunzime tabloului.

Cum se vor face Lucrurile Bune în Punctillism în Viitor

Acum, că am văzut cele mai inspirate opere de artă punctillism, următorii artiști trebuie să facă lucrurile mult mai interesante. Indie și artistii contemporani trebuie să vorbească despre această tehnică și să o pună în practică, pentru a o transforma în ceva modern în viitor.

De asemenea, arta digitală se mișcă în mod esențial cu punctillism. Utilizarea de applicații de editare poate permite artistului non-tradițional să sublinieze în mod esențial punctul specific al tabloului, precum și iluminarea și umbra. Artefactele digitale sunt comparabile cu volumele clasice de artă și oferă și alte elemente creative prin punerea în aplicare a tehnicii punctillism.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai inspirate opere de artă punctillism

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×