Cele mai neînțelese personaje din literatură

Cele mai neînțelese personaje din literatură

Cele mai neînţelese personaje din literatură au fost întotdeauna subiectul unei adânci analize și studiu. Nu există o limită clară pentru ce anume qualifică un personaj ca fiind neînţeles, însă majoritatea lor sunt persoane complicate care creează discuţii și discerne. Aceste personaje au uneori acțiuni controversate sau pur și simplu sunt greu de interpretat. Fiind personaje din diverse genuri literare, de la tragedie la satira, trebuie să avem în vedere contextul lor pentru a înţelege adevărata însemnătate a întrebărilor lor și rolurilor lor în poveștile lor. De-a lungul mulţimii de personaje ce au stat în calea cititorcatului, trebuie să subliniem acești 7 indivizi care se numără în categoria cei mai neînţeleși personaje din literatură:

 1. Holden Caulfield - "Catcherul în Roga". Holden Caulfield este personajul principal al romanului lui J.D. Salinger, Catcher în Roga. Holden a rămas timp de decenii un personaj controversat și neînțeles de mulţi cititori. El „urăște” adesea lumea în care trăiește, și face greu distincția dintre dezamăgirea sa legată de cei din jur și adevărata problemă care stă în spatele acesteia: disconfortul pe care îl simte față de ceea ce lumea înseamnă și însăși conceptul asupra vieții.

  
  
  
 2. Hamlet - "Hamlet", de William Shakespeare. Acest renumit personaj din literatura mondială, Hamlet, devine rapid neînțeles pentru cititor. El are o personalitate complicată și plină de contradicţii. Pare că e total împotriva răzbunării în întregul său, desi tot el este acela care vrea să se răzbune și în final acceptă ceea ce e mai bun pentru Anglia sa. Cu toate acestea, pare că Hamlet are o aparență gânditoare asupra umanității, o nouă perspectivă asupra vieţii și morţii.

 3. Jay Gatsby - „Marele Gatsby”, de Francis Scott Fitzgerald. În „Marele Gatsby”, personajul principal Jay Gatsby se află printre personajele distante și neînţelese. El este invizibil și ascunde o mare parte din adevăratul său eu, iar numeroasele sale secrete și încercări de a-și realiza uneori imposibilul țin cititorii într-o nedumerire totală. Cu toate că actele sale sunt moralitatea călcând peste reguli, Gatsby arată față de toți cei din jur un inmens respect și generozitate și chiar sacrificiul său pentru Daisy.

  Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata
 4. Sherlock Holmes - „Povestirile lui Sherlock Holmes”, de Sir Arthur Conan Doyle. Intrigile create de Arthur Conan Doyle sunt minunate, iar Sherlock Holmes este personajul principal. El este un detectiv de geniu, în care fiecare personaj din cartea sa are și el o mare contribuția. Incompetența și neînţelegerea lui faţă de emoțiile oamenilor face uneori dificilă comunicarea cu el și înțelegerea propriilor lui sentimente. Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii îl consideră neînţeles și distrat în același timp.

 5. Charlie Bucket - „Charlie și Fabrica de Ciocolată” de Roald Dahl. Charlie Bucket este unul dintre cei mai neînţeleși personaje din literatură. El îşi trăiește viaţa într-o singurătate conștientă, personajul fiind perceput ca fiind neirascibil și simpatic în același timp. Pe de o parte, el este mereu interesat de a câștiga pentru familia lui, dar pe de altă parte, este mereu atras de misterul din fabrica de ciocolată. Acest contrast de sentimente creeaza un personaj neînțeles și bizar.

 6. Winston Smith - „1984” de George Orwell. În „1984” lui George Orwell, personajul principal, Winston Smith,este bazată pe o persoană extrem de neînţeleasă și dificil de înțeles. El se prăbușește în mare parte în ghearele Partidului și ideologiei lui, luptând să-și salveze credințele și speranțele sale. Perspectiva lui față de lume este ascunsă și complicată, de înțeles luând în considerare mediul său cultural și social.

 7. Kurō Hazama/Akai Shōjo – „Detective Conan” de Gōshō Aoyama. Acest personaj din seria anime și manga "Detective Conan"este unul dintre cei mai neînţeleși personaje din literatură. El se zbate să-și definească propriul său scop de a se achita de propriile acte de vinovăție, motiv care-l face greu de înțeles chiar și de către cei mai șireți cititori. El se face vinovat pentru greșelile lui, însa face acest lucru cu sinceritate și înțelegere.

În general, aceste personaje sunt neînţelese din cauza complexităţii personajului și lupta acestuia cu ideile „ortodoxe”.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai neînțelese personaje din literatură

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×