Cele mai scumpe tablouri Kooning

Cele mai scumpe tablouri Kooning

Tablourile de Willem de Kooning se numara printre cele mai scumpe lucrari de arta vandute vreodata. Oamenii de stiinta si istoricii considera ca acest artist olandez-american din secolul XX a contribuit major la dezvoltarea artelor abstracte.

De-a lungul carierei sale, de-a lungul anilor 1950 si 1960, Kooning a produs sute de lucrari de arta care continua sa fie populare, estetice in forma si valoroase din punct de vedere financiar.

Iata mai jos o lista cu cele mai scumpe tablouri Kooning realizate vreodata:

  1. Interval Descris Preluare #6 - 18,2 milioane de dolari

Interval Descris Preluare #6, inclus in seria "Hello Girls" facuta de Kooning, a fost vanduta la casa de licitatie Sotheby's in 2006 pentru 18,2 milioane de dolari.

  1. Excavation - 29,2 milioane de dolari

Unul din cele mai populare lucrari ale lui Kooning, Excavation, a fost vandut, de asemenea, la Sotheby's in 2006. Lucrarea a apreciat 29,2 milioane de dolari, facandu-l pe Kooning unul din cei mai bine platiti artisti contemporani.

  1. Linia Femeii - $ 21,6 milioane

O alta lucrare de dimensiuni mari a lui Kooning, The Line of the Woman, facuta in 1954, a fost vanduta la casa de licitatie Christie's in 2006 pentru 21,6 milioane de dolari.

  1. Nuanta Portocalie - 58,4 milioane dolari

Nuanta Portocalie, realizata in 1976, a castigat recordul privind cea mai scumpa lucrare a lui Kooning si unul din cei mai scumpi artisti ai momentului. A fost vanduta in 2011 la casa de licitatie Christie's pentru 58,4 milioane de dolari.  1. Dorinta Femeii - $ 14 milioane

Dorinta Femeii, realizata in 1955, a fost vanduta, de asemenea, la casa de licitatie Christie's in 2006 pentru 14 milioane de dolari.

Valoarea lui Kooning ca artist

Wilhem de Kooning a reusit sa schimbe lumea si modul in care se vad lucrarile de arta abstracta. Lucrarile sale sunt ca nimic din ce se mai poate vedea in arta moderna. El a stabilit noi politici prin modul in care face arta, preluind in moduri noi sau abandonand vechile idei. Stilul lui pictura si mesajul sau prin arta sunt inconfundabile si unice.

Kooning a fost unul dintre inovatorii protectiei drepturilor de autor. El si-a împovărat lucrările cu cât mai multe detalii precum semne sclave, zigzaguri si texturi. Acest lucru i-a permis sa ia măsuri împotriva celor care în mod deliberat copiau stilul si subiectele sale.

Kooning a trait cea mai mare parte a vietii sale in New York City, un oras abia descoperit de catre lumea artei. Orasul a oferit lui Kooning o stare libera de spirit de care avea nevoie pentru a se dezvolta tocmai cum a facut-o.

Kooning a creeat lucrarile sale folosind nuante de culori contrastante in monótonie si o varietate de mediumuri. Experienta unica se reflecta in picturi prin urmatoarele: linii, forme si tonuri vibrante satiate cu culori negre, rosii si albastre.

Cele mai faimoase tablouri cu realism realizate vreodată Te-ar putea interesa si: Cele mai faimoase tablouri cu realism realizate vreodată

Kooning a dedicat o mare parte a vietii sale lucrarii de arta abstracta si cu toate ca cariera sa s-a incheiat cu aproape un deceniu inaintea sa, efectul lui asupra lumii artei abstracte poate fi trai la ora actuala prin valoarea lucrarilor sale si prin aspectul sau. Kooning a crescut si a supravietuit prin lucrarile sale, care la ora actuala sunt cumparate si vandute pentru sute de milioane de dolari.

Cele mai scumpe tablouri Kooning actuale

  1. Nuanta Portocalie - 58,4 milioane de dolari

"Nuanta Portocalie" se afla in topul tablourilor Kooning cu cele mai mari preturi. Avand o dimensiune de 4,72 x 6,56 m, aceasta lucrare, realizata in 1976, a fost vanduta la casa de licitatie Christie's in 2011 pentru 58,4 milioane de dolari.

  1. Pieptul Femeii - 53 milioane de dolari

Lucrarea "Pieptul Femeii" a fost realizata in 2014 si se bucura de mare popularitate. Acesta a fost achizitionat in the de casa de licitatie Christie's in 2019 pentru 53 milioane de dolari.

  1. Czerked Daal - 10 milioane de dolari

"Czerked Daal", realizat in 2003, a fost vandut in 2014 la casa de licitatie Sotheby's pentru 10 milioane de dolari.

  1. Excavation - 7,5 milioane de dolari

Exceptionala pictura " Excavation " de Willem de Kooning a fost vanduta la casa de licitatie Christie's in 2011 pentru aproximativ 7,5 milioane de dolari.

  1. Interval Descris Preluare #6 - 5,72 milioane de dolari

O alta realizare care face parte din seria de lucrari "Hello Girls", "Interval Descris Preluare #6" a fost vanduta la licitatia de arta a casei Christie's din New York in 2017 pentru 5,72 milioane de dolari.

Valoarea de piata a unei lucrari Kooning

Valoarea oricarei lucrari Kooning este asociata cu numele pe care aceasta o poarta. Scopul lucrarilor de Kooning a fost sa aduca ceva nou si nemaipomenit si, prin urmare, valoarea lor financiara se datoreaza numelui, nu imaginii.

Cu toate acestea, aspectele obiective care fac variatiile in pretul lucrarilor de Kooning includ o varietate de factori. Acestea sunt de obicei media (oile, acuarele, vopsele, etc.), dimensiunea, genuri si conditii, precum si orice prestatii sau alte informatii legate de artist.

Faptul ca sunt rare lucrarile lui Kooning, faptul ca sunt scumpe si de dorit de colectionari, precum si scaderea numarului de lucrari facute de Kooning inainte de trecerea sa in eternitate in 1997, au contribuit la cresterea valorii lui Kooning in piata artei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai scumpe tablouri Kooning

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×