Charlize Theron: Actrița cu o carieră remarcabilă

Charlize Theron: Actrița cu o carieră remarcabilă

Charlize Theron este una dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood, recunoscută pentru performanța sa excepțională în filmele care i-au făcut numele cunoscut publicului. Dintre aceste filme fac parte titluri ca Mad Max: Fury Road, A Million Ways to Die in the West, The Devil’s Advocate, Monster, Young Adult, Hancock și multe alte titluri, iar Curtis a câștigat mai multe premii și nominalizări. Cariera sa incredibilă a durat de-a lungul anilor și ani de consacrare, începând de la succesul în lumea modei, la o viață spectaculoasă în lumea filmului, la o gentilă suflet filmic, proiectată în comediile sale, care potrivalizează sentimente puternice.

Charlize Theron s-a născut în Benoni, Africa de Sud, la data de 7 august 1975. Tatăl ei, Charles, era un muncitor al minei și mama sa, Gerda, de asemenea, a lucrat la o mina. Datorită frumuseții sale și talentului său, Charlize a câștigat, de la o vârstă fragedă, mai multe concursuri de frumusețe, care l-au ajutat să își înceapă cariera în lumea modei.

Aventura sa a început realmente atunci când a mers la Hollywood. În 1995, ea a fost angajată la un contract de un an și jumătate cu agenția de modelare Wilhelmina, jucând în reclame pentru Pepsi și Devo. După aceea s-a alăturat LA Casting, agentie de talente din Los Angeles, iar aici a avut norocul să o întâlnească pe Peggy Kennedy, agentia ei. Kennedy a contribuit foarte mult la lansarea carierei lui Charlize ca actriță. Prima ei apariție pe marele ecran a avut loc în 1995, sub numele de That Thing You Do!Ascensiunea lui Charlize Theron

Charlize a avut un mare succes atunci când a fost angajată în filme ca The Devil’s Advocate, din 1997, unde a jucat alături de Keanu Reeves și Al Pacino. A câștigat premiul Oscar pentru Interpretarea feminină cel mai bun în 2003 pentru rolul care a interpretat Monstrul din 2003, un film inspirat din suprima reală a lui Aileen Wuornos. A urmat mai multe filme în acest gen, inclusiv Young Adult, în care Theron a jucat alături de Patton Oswalt.

În 2014, charlize Theron a făcut parte din distribuția filmului de acțiune mad Max: Fury Road, unde a jucat rolul lui Imperator Furiosa alături de Tom Hardy. Filmul a primit recenzii pozitive și a câștigat mai multe premii. După acest succes, a aparut si alte titluri de succes ale lui Theron cum ar fi Atomic Blonde și Long Shot , in 2019, si si The Old Guard (2020). În plus, Theron joacă și romane comice, precum Hancock și A Million Ways to Die in the West.

Reese Witherspoon: Actrița cu o carieră remarcabilă în comedii și drame Te-ar putea interesa si: Reese Witherspoon: Actrița cu o carieră remarcabilă în comedii și drame

Colaborări cu Netflix și alte producții

Charlize Theron a colaborat de-a lungul anilor cu studioul de producție Netflix, aparținând rolurile principale din întâmplarea filmului The Old Guard (2020), și în producția științifică Tulip Fever (2017). Artista a jucat și în producția de televiziune Arrested Development din 2003 și a apărut într-un film inspirat din povestirile din sud-vestul statelor unite ale americii, Montana Amazon, în care a jucat rolul lui Ruth Warbucks . Theron a mai jucat si in diferite producții documentare, cum ar fi al treilea film din seria NGO din Africa de sud, Growing Up Pretorius.

Charlize și-a dedicat o mare parte din cariera sa producției și promovării filmelor mai profunde independente. A produs o serie de pelicule și seriale, precum Charlize Theron Presents: The Jobsite și Monster (2003) și a fost producerul executiv al unui serial televizat despre viața și munca actorilor și actrițelor, Titulat Hollywood Girl (Society).

Charlize Theron și Oscar

Oscarurile au fost acordate de-a lungul vremii încă de la începutul carierei lui Theron. A mai câștigat și DGA Award, BAFTA și Globul de Aur pentru personajul Aileen Wuornos din Monster (2003). A fost nominalizată la 2 premii Oscar în 2019, dar nu le-a câștigat, pentru rolul din Tully. Rolurile sale au adus glorie în cariera sa, devenind una dintre cele mai prestigioase și cunoscute vedete de la Hollywood.

Contribuția lui Charlize Theron socială și umanitară

Actrița a contribuit și ea, prin intermediul programului educațional Made in Dagenham, care înțelege impactul dezastrelor naturale asupra eventelor economice și sociale ale Africii. Ea a contribuit și la African Outreach, un grup de susținere a proiectelor destinate să ofere sprijin comunităților africane afectate de HIV / SIDA.

De asemenea, împreună cu MEG și Global Green USA au lucrat împreună pentru a lansa Charlize Theron Africa Outreach Project, pentru a se asigura că educația și prevenirea HIV / SIDA voi ajunge la copiii africani, contactându-i pe aceștia direct cu educația lor. de prevenire a HIV / SIDA.

Charlize Theron are un mare ciclu de caritate și filantropie, care include tematici precum sprijinirea animalelor fără adăpost, campanii de schimbare climatică și protejarea mediului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Charlize Theron: Actrița cu o carieră remarcabilă

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×