China va renunța la cerințele de testare PCR pentru călătorii care sosesc

China va renunța la cerințele de testare PCR pentru călătorii care sosesc

Programul de testare PCR, care necesită călătorii sosiți din China să facă un test nazofaringian și să aștepte rezultatele înainte de a călători în altă țară, este pe cale să se sfârșească. Oficiul pentru Afaceri Străine și Cooperare în privința Sănătății Publice al țării a anunțat recent că se va renunța la cerința de testare PCR și se va înlocui cu măsuri de control epidemiologic.

Având în vedere incidența actuală ridicată a coronavirusului, China va renunța la cerințele de testare PCR pentru călători și va adopta măsuri stricte de control epidemiologic. Decizia a fost luată de Comitetul de extindere a controlului epidemiologic al Oficiului pentru Afaceri Străine și Cooperare în privința sănătății publice, pentru a reduce numărul de zile pe care călătorii trebuie să-l aștepte înainte de a călători în alte țări.

Ce este testul PCR și de ce s-a luat această decizie?

Testul PCR (Reacția în Lanț a Polimerazei) este un tip de test proiectat pentru a detecta prezența virusurilor, cum ar fi virusul gestațional și coronavirusul. Acest test oferă o mare precizie și este preferat deoarece are abilitatea de a detecta caracteristici ale virusului exacte. Testul PCR face parte din standardele de siguranță utilizate de numeroase țări în controlul epidemiologic.Decizia de a renunța la cerințele de testare PCR a fost luată de Oficiul pentru Afaceri Străine și Cooperare în privința Sănătății Publice al țării, pentru a reduce numărul de zile pe care călătorii trebuie să-l aștepte înainte de a călători în alte țări. Acest lucru va contribui la creșterea mobilității personale și prevenirea capturii și contactului cu persoane diagnosticate cu coronavirusul sau cu infecții asociate.

Când va fi eliminată cerința de testare PCR?

Cerința de testare PCR va fi eliminată de la 1 septembrie, după ce a fost publicat un document de informare privind noua decizie. Deși va fi momentan doar în vigoare doar în timpul iernii, șansele ca această cerință să rămână permanentă sunt mari.

Tendinte in machiajul de mireasa pentru 2023 Te-ar putea interesa si: Tendinte in machiajul de mireasa pentru 2023

Care sunt alte măsuri de control epidemiologic pe care va trebui să le adopte Chine?

Începând cu 1 septembrie, Oficiul pentru Afaceri Străine și Cooperare în privința Sănătății Publice al țării va implementa una din următoarele măsuri preventive:

  1. În cazul persoanelor cu risc de a dezvolta o infecție, se va acorda un control epidemiologic și periodice raportari medicale pozitive;

  2. În cazul persoanelor expuse la infecții, se vor lua măsuri de auto-control epidemiologic, control medical și raportare digitale;

  3. În cazul persoanelor ce au posibilitatea să obțină testele covid-19, se va recomanda purtarea unor măsuri preventive în conformitate cu instrucțiunile, precum și verificarea și înregistrarea rezultatelor de testare.

Care sunt avantajele de a renunța la cerințele de testare PCR?

Eliminarea cerințelor de testare PCR va permite călătorilor din China un proces mai simplu și mai rapid de intrare în țările străine. Majoritatea țărilor vor depune eforturi pentru a folosi măsuri preventive pentru a contracara răspândirea pandemiei de coronavirus. De asemenea, eliminându-se testarea PCR, se reduce și numărul de zile pe care călătorii trebuie să le aștepte pentru a intra în alte țări. Alte avantaje includ:

  1. Nu mai este necesar să se obțină o rețetă de la medicul de familie.

  2. Măsurile preventive mai bune, cum ar fi identificarea contactelor și auto-control epidemiologic, vor permite evitarea contactului cu persoane care au fost diagnosticate cu Covid-19 sau cu infecții asociate.

  3. Celelalte țări nu mai trebuie să-și bazeze tranzitul pe baze medicale reduse.

  4. Costurile cu testarea PCR s-ar reduce semnificativ, ceea ce ar beneficia unele dintre aceste țări.

  5. Travellerii internaționali și cei din domeniul turismului vor fi chemați să revizuiască reperele de călătorie și să ia în considerare alte opțiuni pentru călătoriile internaționale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la China va renunța la cerințele de testare PCR pentru călătorii care sosesc

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×