Claude Monet, Omul impresionist și un artist al naturii

Claude Monet, Omul impresionist și un artist al naturii

Claude Monet a fost unul dintre cei mai influenți artiști din toate timpurile. A pierdut la el însuși atât elementul impresionist cât și subiectele sale ca naturi. El a ajutat la fondarea și evoluția acestei mișcări artistice de-a lungul anilor 1870. Cu un limbaj pictural unic bazat pe lumina și culoare și focalizându-se pe minunata lume naturală, Monet a captat sentimentele spectatorilor și le-a plasat în operele sale. Acest articol va examina viața și cariera lui iconică Monet și va explora contribuțiile sale notabile la Editia Impresionistă și naturii.

Capitolul 1: Viața lui Claude Monet

Claude Monet s-a născut la pariz în 1840. Copilăria lui s-a petrecut în orașul său nativ, Le Havre din Normandia. Acolo a învățat legile dibaciei conceptului și a mai îndrăznețului artei. După ce a văzut prima sa expoziție la Paris, a participat la Colegiul Maritim din Le Havre și a început să picteze în secret alaturi de prietenul său Eugene Boudin.

A urmat cursuri de pictura inclusiv cele date de Thomas Couture si s-a mutat în Paris, unde, în 1859, s-a alăturat Ecole Nationale des Beaux-Arts. La jumătatea anilor 1860, Monet a lucrat la Paris împreună cu alți artiști care au devenit parte a Mișcării de Impresionism.Ei au susţinut că în schimbarea lumii moderne, aceeași tehnică folosită atât de îndelungat în artă, nu mai era potrivită, ci era nevoie de un mod nou.De-a lungul anilor, Monet s-a căsătorit de două ori și a avut doi copii. Când Primul Război Mondial s-a născut, Monet a întâmpinat piedici pe tot parcursul vieții și moartea neașteptată a fiicei sale Michel.

Capitolul 2: Impresionismul lui Claude Monet

Monet a contribuit esențial la dezvoltarea mișcării Impresionismului, mersul său atât de caracteristic, de la closeness la distanța. El a reușit asta prin studierea aprofundată a luminii, folosind culori metalice, straturi multiple și distanță.

Cu al său apreciat Graffiti, Monet a vrut să captureze sentimentul unei scene sau sentimentelor oamenilor în locul reproducerii acestora într-o formă realistă. A se concentrat pe lumina și schimbarea în mișcare. Aceasta a permis artiștilor să producă opere care au fost mai mult decât o fotografie exactă a lumii lor, ci o interpretare a lumii fără a fi prea realistă.

10 fapte cheie despre Claude Monet si arta sa Te-ar putea interesa si: 10 fapte cheie despre Claude Monet si arta sa

Lista impresionistă sumă a operelor lui Monet include, dar nu se limitează la:

  • Impression, Sunrise
  • Water Lilies
  • Poplars
  • The Poppy
  • The cliff
  • The Footbridge

Capitolul 3: Lucrări renumite

Monet a produs lucrări extrem de renumite. De la începutul anilor 1860, Monet a pictat mai mult de 200 de tablouri pe parcursul carierei sale. Primul său tablou notabil a fost Haystacks (1891), probabil cea mai cunoscută operă a lui Monet și un astfel de punct de referință pentru stilul său distinct de impresionism. Acest tablou a fost realizat folosind o paletă limitată de culori și lumina zilei, care au dat pândă o nuanță unică și vegetația bogată și reinnoitoare existentă în peisajul care l-a inspirat.

În 1893 a produs Nympheas, lucrarea a devenit reprezentarea sa simbolica a Naturii și a respirației sale. Îngeri subacvatici, Giverny (1904-1913) s-a făcut remarcat printr-un stil unic, cu umbrele adânci și lumina încetul cu încetul evaporându-se asupra apei. Natura a fost lăudată și mai mult prin Chopiniere (1903).

Capitolul 4: Mobilierul și scenele naturii

Mobilierul și scenele Monet naturii sunt printre cele mai frumoase lucrări din cariera sa. El a captat un sentiment de ușurare și armonie la adăpostul padurii, fie pictând în mijlocul zăpezii, fie de-a lungul fluviului. Monet a reflexionat sentimentele cenușii sale, simbolizând adesea tristețea sa și singurătatea.

De-a lungul timpului, el a folosit umbrele, spoiuri și lumini, precum și o gamă cromatică din cea mai mică la cea mai mare măsura pentru a capta efectele speța parcurilor sale prin picturi luminoase. Monet a folosit umbrele, spoile și focalele, precum și o gamă cromatică variată pentru a capta efectele spectaculoase ale parcurilor sale în tablourile sale.

Chiar dacă subiectele lui erau adesea diferite, picturile sale au avut un element comun - lumina. El a subliniat faptul că lumina joacă un rol extrem de important în istoria artei. Uneori, el a pictat fotografii pe parcursul zilei, ca să reflecteze subtilitățile luminii în aspectele sale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Claude Monet, Omul impresionist și un artist al naturii

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×