Confort în orice moment. Descoperă beneficiile ciorapilor compresivi.

Confort în orice moment. Descoperă beneficiile ciorapilor compresivi.

Graviditatea este o perioadă frumoasă din viața unei femei, este perioada în care ea se pregătește să devină mamă. Atunci când este insărcinată, corpul femeii trece prin multe schimbări, inclusiv zona picioarelor, care trebuie să suporte o greutate din ce în ce mai mare.

Astfel, o femeie însărcinată are nevoie de ciorapi speciali.

Ciorapii pentru gravide se mai numesc și ciorapi compresivi. Ei arată la fel de bine, doar că, în plus, asigură stimularea circulației sangvine.

Multe femei însărcinate sunt convinse că ciorapii compresivi nu sunt necesari, doar dacă nu au probleme cu venele. Chiar așa stau lucrurile?

Rolul ciorapilor compresivi

De ce aveți nevoie de ciorapi compresivi pentru gravide în timpul sarcinii? Chiar dacă nu ați suferit niciodată de vene varicoase sau de alte boli ale venelor, trebuie să știți că toate femeile însărcinate se confruntă cu o presiune vasculară crescută, ceea ce poate duce la apariția acestor boli. Purtarea unor articole speciale de compresie (ciorapi și colanți) este cea mai bună modalitate de a le preveni. Ciorapii compresivi trebuie purtați începând cu trimestrul al doilea, când fătul este deja greu.Există o percepție conform căreia ciorapii compresivi ar trebui luați la maternitate doar dacă aveți o operație cezariană. Acest lucru este incorect: în timpul oricărui tip de naștere crește riscul de tromboză vasculară din cauza întinderii prelungite. Ciorapii de compresie sunt o necesitate pe lista lucrurilor pe care trebuie să le luați în timpul travaliului.

Când se recomandă ciorapii compresivi pentru femei însărcinate?

În timpul sarcinii, corpul unei femei este supus la multe tensiuni. Inclusiv masa de factori negativi care afectează sistemul circulator. Sângele femeii însărcinate devine mai gros și mai vâscos.

Pe măsură ce crește greutatea fătului, crește presiunea asupra vaselor de la nivelul zonei pelvine. Venele se întind și își pierd tonusul. În paralel, din cauza creșterii greutății de la 7 la 15 kg, presiunea asupra picioarelor crește semnificativ. Combinația acestor factori duce la umflarea picioarelor și la un risc crescut de apariție a venelor varicoase. În plus, acidul lactic se acumulează în mușchii picioarelor, ceea ce provoacă disconfort și durere.

Portjartierele - un accesoriu senzual și elegant pentru orice ținută feminină Te-ar putea interesa si: Portjartierele - un accesoriu senzual și elegant pentru orice ținută feminină

O măsură preventivă eficientă este reprezentată de ciorapii compresivi în timpul sarcinii. Aceștia exercită o anumită presiune asupra extremităților inferioare, ceea ce tonifică venele și previne stagnarea, normalizând funcția valvelor venoase. Rezultatul este un flux sanguin normalizat, se previne formarea trombilor și se obține un efect excelent asupra prevenirii venelor varicoase. În plus, scade disconfortul și durerea și reduce oboseala de la nivelul picioarelor.

Colanții compresivi pentru femeile însărcinate nu au nici un efect negativ asupra sănătății femeilor și a copilului, dar servesc ca un mijloc excelent de prevenire a trombozei și a venelor varicoase și contribuie la îmbunătățirea sănătății. Prin urmare, aceștia pot fi purtați de aproape toate femeile în timpul sarcinii, în absența contraindicațiilor.

De asemenea, există cazuri în care se recomandă în mod special femeilor însărcinate să poarte ciorapi compresivi. Printre altele, indicațiile pentru purtarea ciorapilor de compresie sunt:

  • A doua și următoarele sarcini, dacă au apărut varice la sarcinile anterioare
  • Prezența venelor varicoase, a ochiurilor sau a venelor de păianjen.
  • Tendință de picioare umflate la sfârșitul zilei, picioare obosite.
  • Crampe și dureri frecvente la nivelul picioarelor.
  • Insuficiența venoasă cronică.

Cât de des ar trebui să purtați ciorapi compresivi?

Femeilor însărcinate li se prescrie lenjerie intimă din clasa de compresie 1, deoarece are mai degrabă un efect preventiv decât terapeutic. Această secțiune a catalogului include doar produse din clasa 1, deci sunt potrivite pentru orice femeie însărcinată. Ar trebui purtate toată ziua și scoase doar înainte de culcare.

În timpul travaliului se recomandă, de asemenea, să purtați ciorapi compresivi sau șosete pentru genunchi, deoarece atunci când bebelușul se deplasează prin canalul de naștere crește presiunea asupra venei cave inferioare, iar viitoarea mamă se află în poziție culcată. Acest lucru poate duce la formarea de cheaguri de sânge.

Atunci când cumpărați produse nu trebuie să vă gândiți, ce șosete compresive sunt cele mai bune pentru femeile însărcinate. Orice produs din această categorie vă va proteja de venele varicoase, atât timp cât alegeți mărimea potrivită.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Confort în orice moment. Descoperă beneficiile ciorapilor compresivi.

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×