Cum a transformat Iris van Herpen lumea couture-ului

Cum a transformat Iris van Herpen lumea couture-ului

Iris van Herpen este considerat unul dintre cele mai cunoscute designeri de moda ai lumii, cunoscut pentru creatiile sale de moda tehnologizate și couture futurist. Cu aceste piese unice cu aparitii majore, ea a reușit sa schimbe complet lumea couture-ului, punand bazele unui nou tip de moda cutumă.

Despre cine este Iris van Herpen

Iris van Herpen s-a nascut in 1984, în Olanda, și s-a născut cu șiruri complete de lână, fire de lână și atelierul matern de croitorie din spatele ei. A debutat prin crearea și prezentarea primului său colecție în 2007 și în același an a fost numită „Designer-ul Anului” în Olanda. De-a lungul carierei sale, ea și-a consolidat, de asemenea, reputația ca un nume important din sectorul modei și a devenit designer-ul de modă preferat al vedetelor înfigurate, precum Lady Gaga și Beyonce.

În 2013, a deschis propriul său atelier din Amsterdam, acolo unde și-a concentrat crearea originilor sale de moda inovative și provocatoare, ceea ce a ajutat-o ​​să schimbe complet lumea couture-ului. De atunci, colecțiile sale de moda si-au câștigat răspunsuri pozitive din partea specialiștilor de moda, generând mai mult interes deopotriva din partea criticilor și fanilor.Despre intuiţia sa geometrizată și structură

Un lucru interesant despre designerul de moda, este intuiția sa geometrizată a modei, care este vizibilă în piesele sale. Van Herpen lucrează în jurul modelelor, obiectelor și mediilor sale, având o abordare mai mult artista, decât tehnică sau funcționala. Procesul său de design se concentrează pe formele elementare curbate si linearizate care propulsează în fiecare piesă.

Moda ei se bazează pe simetrie și o senzație de proporții corecte. Și aceasta este exact ceea ce stabileşte diferenţa între moda ei si design-ul haute couture. Elementele sale și designul său estetic reflectă abilitatea sa de a-și îmbina frumos materialele proaspete și inovatoare cu forme și linii noi – fiecare dintre acestea fiind destinate să formeze o piesă de artă în sine.

În mai multe ocazii, designerul de moda a explicat motivația sa: „Eu sunt în mod constant hipnotizată de fenomenul înclinării de a căuta aproximativ 3 grade de libertate, de forme infinite și de imagini mentale ce depășesc abilitatea noastră de a le materializa. Cred că este lucrul pe care aceste piese îl ilustrează cel mai tare. ”

Cum si cand sa porti o rochie catifea Te-ar putea interesa si: Cum si cand sa porti o rochie catifea

Cum a transformat Iris van Herpen lumea couture-ului

Datorită abordarii sale originale și artistice, Iris van Herpen a adus o alta dimensiune couture-ului. În loc sa utilizeze materiale obișnuite într-o moda standard și clasica, ea inteoduce noile materiale și tehnologii în colectiile sale. Una dintre metodele sale preferate de a face acest lucru este prin implementarea tehnologiei de imprimare 3D în multe dintre creatiile sale.

Detaliile sale extreme si deciziile inovatoare pe care le face în procesul de creatie permit ca produsele sale sa fie unice si memorabile. În plus, în fiecare piesa ei, ea introduce și ceva nou și diferit pe care lumea modei nu a vazut înainte.

Aceasta schimbare a designului de moda, inclusiv introducerea noilor materiale si tehnologii, a asigurat nevoia din ce în ce mai mare de moda respectuoasă cu mediul și alte practici de durabilitate. Aceasta structura revolutionara a couture-ului a facut ca artistul să fie unul dintre cei mai bine plătiti designeri de moda din lume.

Viitorul modăi

În viitor, pregătiri pentru luna modei și lansarea de noi colecții sunt în prezent adaptate și obisnuite cu noile tehnologii. Acesta este un fel în care Iris van Herpen a dat startul schimbării și schimbării în lumea modei. Tehnologia imprimării 3D se folosește pe scară largă în industria modei pentru a produce piese noi, unice și inovatoare.

Van Herpen alături de alte nume importante din industria modei se implică și organizază unele evenimente speciale și proiecte educative în întreaga lume pentru a promova mai multe tehnologii și metode noi și inovatoare în stabilitatea moda.

Iris van Herpen a revolutionat într-adevăr lumea modei cu procesul său de design original și abilitatea de a introduce tehnologii noi și materiale inovative pe piața de moda. Ea a motivat industria modei sa se adapteze noilor tehnologii și materialelor, ceea ce a ajutat la dezvoltarea haute couture-ului modern. Ea se alatura altor mari nume ale industriei și ia măsuri pentru a promova implicare în durabilitatea în industria modei. Astfel, putem spune cu confidență că Iris van Herpen a transformat lumea couture-ului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum a transformat Iris van Herpen lumea couture-ului

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×