Cum alegi o placă video pentru gaming în 6 pași simpli

Cum alegi o placă video pentru gaming în 6 pași simpli

Atunci când vine vorba despre performanțele unui computer pentru gaming, imediat după unitatea centrală de procesare (CPU), cel mai important rol îl are placa video (GPU). Rolul ei este să preia date de la CPU și să le transforme în imagini ce vor fi afișate pe monitor. 

Este important ca atunci când alegi o placă video pentru gaming să te oprești la un model performant, care să fie compatibil cu cele mai noi jocuri lansate pe piață. Procesul de achiziție al unei plăci video de top poate să fie destul de complicat, din cauza numeroaselor criterii ce trebuiesc luate în considerare. Începând cu jocurile pe care vrei să le joci și până la modelul de monitor pe care îl ai, niciun aspect nu este prea puțin important în alegerea plăcii video. 

Ultimele generații de plăci video pentru gaming disponibile pe piață sunt perfecte pentru procesarea unor cantități mari de informații și efectuarea simultană a mai multor sarcini. Ele funcționează rapid, procesând chiar și grafică complicată 3D, fiind din acest motiv eficiente și pentru aplicații ce nu au legătură cu gamingul.   1. AMD sau Nvidia

  Cu siguranță, primul criteriu de care trebuie să ții cont este alegerea unuia dintre cei doi producători de top. Atât AMD cât și Nvidia au licențiat alte companii pentru ale vinde plăcile video. MSI, EVGA sau ASUS având propriile plăci video, dar cu GPU AMD sau Nvidia. Companiile licențiate își aduc aportul prin soluțiile de răcire sau software-ul propriu. 

   2. Tipul de procesor

   Indiferent cât de bună este placa video, dacă procesorul nu este la fel de performant, sistemul nu va face față celor mai noi jocuri. 

    3. Tipul de monitor

    Este important ca rezoluția monitorului tău să se potrivească cu necesitățile jocurilor pe care le alegi. Multe plăci video sunt suficiente pentru jocurile care solicită rezoluții de 1080p la 30-60 fps, dar jocurile de ultimă generație vor funcționa doar la rezoluție 4k. Pentru a evita orice supriză neplăcută, va trebui să te asiguri că placa video pe care o alegi face echipă cu monitorul adecvat nevoilor tale. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai mulți pixeli trebuiesc randați pe fiecare cadru, iar asta înseamnă că placa video va trebui să ofere performanțe mai mari. 

    Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

     4. Rata de refresh a monitorului 

     Dacă ai deja un monitor cu rata de refresh de 3 cifre, nu vei putea să atingi performanțele pe care ți le dorești în timpul jocurilor, decât dacă vei alege o placă video puternică și un procesor care să permită acest potențial. Un monitor cu rata de refresh ridicată, constituie și un avantaj față de adversarii din joc, deoarece imaginile se vor derula la o viteză mult mai buna și cu o claritate ridicată. 

      5. Ce tipuri de jocuri alegi

      Dacă preferi League of Legends, Dota 2 sau Minecraft, cu siguranță nu vei avea nevoie de o placă video foarte performantă. Pe de altă parte, The Witcher, Battlefield sau jocurile VR necesită o placă video de top, cu tehnologie de ultimă generație.

       6. Alimentare și spațiu

       Carcasa computerului tău de gaming este și ea importantă alături de puterea de alimentare. Placa video va consuma foarte multă energie din sistemul total, astfel încât va trebui să alegi o sursă de alimentare suficient de puternică. De asemenea, conectorii trebuie să fie destui și corect aleși din punct de vedere al pinilor. Nu în ultimul rând, carcasa trebuie să ofere destul spațiu atât pentru placa video, dar și pentru restul componentelor.  

       Multe persoane consideră gamingul printre cele mai destresante activități, iar pentru ca experiența să fie una de calitate, au nevoie de cel mai performant setup. Dacă și tu te numeri printre aceștia, asigură-te că vei respecta recomandările de mai sus, atunci când vei cumpăra următoare placă video. 


       Ce nota merita acest Articol:

       Nu sunt Comentarii la Cum alegi o placă video pentru gaming în 6 pași simpli

       Raspunde corect la intrebarea:
       Cate anotimpuri are anul?
       Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

       ×