Cum îmi doresc să încep Noul An 2022?

Cum îmi doresc să încep Noul An 2022?

Finalul de an este momentul optim pentru a analiza anul care tocmai a trecut. Pentru că ne dorim, nu-i așa, să ne validam reușitele sau… să ne evaluăm eșecurile? Au fost lucruri bune sau mai puțin bune, dar dacă per ansamblu, înregistrăm progrese, ne declarăm mulțumiți.

La fiecare început de an motivația personală este la cele mai înalte cote. Curajoși și încrezători în capacitatea noastră de a ne ridica standardele personale. 

Pentru că, întotdeauna este loc de mai bine. 

Conform statisticilor, o listă de obiective de început de an, ar putea să arate cam așa: 

 • Vreau să slăbesc “X” kg!
 • Voi face mai mult sport, concret 5 ore/săptămână 
 • Voi bea mai puțină cafea, respectiv o cafea/zi
 • Renunț la fumat 
 • Voi acorda mai mult timp și atenție relatiilor importante din viața mea
 • Îmi plătesc datoriile 
 • Voi face economii - 200/1000 ron lunar .. 
 • Voi învăța o limbă străină, voi citi mai mult … și exemplele pot să continue în funcție de preferințele și prioritățile fiecăruia.

Și pe măsură ce completăm această listă, deja simțim cum crește stima de sine personală, pentru că ne imaginăm la finalul acestui an, unde ne vom afla cu toate aceste obiective frumos îndeplinite! Dar, tot statistica spune că după primele 30 zile deja începem să renunțăm la realizarea acestor obiective. De ce? Pentru că nu este ușor! 

Pentru că cer efort suplimentar, dedicare, sacrificiu… iar noi deja ne-am reîntors la “cursa veveriței” din care, pentru scurt timp, am ieșit la finalul anului trecut. 

Și totuși, anul acesta ar putea să fie diferit

Dă-mi voie să te ajut, în privința celui mai important dintre obiectivele propuse în fiecare an. Vrei, greutatea ta să nu mai fie o povară, fizică și psihică, an după an? 

Îți propun un:

Plan pentru a te simți bine în corpul tău, tot timpul anului 

  • Schimbă-ți modul de gândire - concepția că, dacă te vei îngrășa, vei trece la o dietă și vei slăbi, este total greșită!  La fel cum ai spune: Dacă într-un interval de 24 ore, am acces la oxigen timp de 6 ore, cred că mă descurc… 
  • Corpul nostru este casa noastra 24/7 - ai grija de el, în tot acest timp. 
  • Respectă ritmul natural al corpului, din cele 24 ore dintr-o zi, intervalul în care mâncăm ceva este suficient să se încadreze în 8 ore. Diferența de 16 ore rămâne la dispoziția corpului pentru digestie, eliminare toxine, vindecare, regenerare. 
  • Mănâncă echilibrat - din toate categoriile alimentare de nutrienți, în porții suficient de mici încât să simți că ar mai merge puțin. Iar acela să fie momentul în care să-ți spui: Nu, mulțumesc! Mă opresc aici.
   Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate
  • Foamea este bună!  - este important să înțelegi asta. Senzația de foame pe care o simți în corp este semnalul că energia produsă de hrana pe care ai consumat-o la ultima masă s-a epuizat. Iar dacă nu vei mânca imediat, corpul va începe să consume din rezervele de energie stocate în tesutul adipos! 

  Ceea ce nu este un lucru rău, de loc! 

  Obișnuiește-te să privești calm acest moment și servește o ceașcă de ceai. Ceaiul cald calmează stomacul și înlătură senzația de foame. 

  • Mâncare de alinare - sau “comfort food” - Știi acel moment al zilei în care te simți, fie obosită, stresată …sau doar puțin melancolică? Și ai vrea să mănânci ceva dulce, ciocolată. Sau o pizza, sau să ronțăi alune? Nu trebuie să te judeci prea aspru și să te întrebi: Care este problema cu mine? Nutriționiștii și endocrinologii au descoperit că acest gen de alimente generează în corp hormoni ai stării de bine. Nu este de mirare că ne dorim uneori asemenea delicii culinare. Ideea este, să păstrăm echilibrul și să nu uităm că nu numai mâncarea de alinare poate să secrete în corp hormoni ai stării de bine
  • Mișcarea - este o activitate care de asemenea va determina corpul să secrete hormoni ai stării de bine, și este mult mai sănătoasă, cu beneficii pe termen lung. Să nu uităm niciodată, fără mișcare, slăbirea sănătoasă este imposibilă! Iar mișcarea în aer liber, în sezonul rece, te ajută să arzi și mai multe calorii. 
  • Apa - consumul de apă este un factor decisiv în menținerea unei greutăți optime. Cea mai mare capcană în care cădem este să uităm să bem apă! Persoanele care afirmă asta, niciodată nu uită să mănânce. 

  Ce se întamplă de fapt? 

  Corpul are nevoie de hrană, urmat de o pauză de la mâncare de 2-3 ore, timp în care bem apă, și lăsăm corpul să digere ceea ce a primit. Rezistăm tentației de a mai adăuga ceva peste ..  tot timpul, și a deranja digestia. 

  • Nu mânca niciodată dacă nu îți este foame, nici măcar o gustare. Te tentează ceea ce vezi? Nici o problema, bea puțina apă acum, iar mai târziu, când simți foame, revino la ceea ce te-a atras.

  Dar, fără îndoială, cea mai bună sugestie pe care pot să ți-o dau este un restart al organismului printr-un program detox eficient, de doar 9 zile. De aceea, o cură de detoxifiere cu programul Clean 9 este exact ceea ce ai nevoie în acest început de an. 

  Pentru că tu, spre deosebire de mulți alții, nu vrei să fii în categoria celor care își găsesc scuze. Eu cred că faci parte din categoria celor care găsesc soluții. 

  Iar după ce le-ai găsit, faci tot posibilul să le transpui în realitate și să le încadrezi în cel mai scurt timp la REUȘITE! 


  Ce nota merita acest Articol:
  Marius

  Marius - Bucuresti, 30 ani

  Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

  Nu sunt Comentarii la Cum îmi doresc să încep Noul An 2022?

  Raspunde corect la intrebarea:
  Cate anotimpuri are anul?
  Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

  ×