Cum obiceiurile alimentare creează boli cardiace?

Cum obiceiurile alimentare creează boli cardiace?

În ultimul deceniu, s-a schimbat foarte mult modul în care oamenii trăiesc. Din păcate, obiceiurile alimentare au devenit mai puțin sănătoase, ducând în cele din urmă la o rată alarmantă a bolilor cardiace. Când se întâmplă aceasta, corpul uman se înconjură cu gândul că suferă de o boală cronică care va necesita ani de tratament și tratament medicamentos. În această situație, este esențial să se înțeleagă cum obiceiurile alimentare dvs. influențează starea de sănătate și să se facă schimbări pentru a preveni apariția oricăror boli cardiovasculare.

Ingrediente precum grasimile saturate si de trans, zaharul rafinat sau excesul de sodiu ne pot ingreuna inima si arterele si pot contribui semnificativ la aparitia bolilor cardiovasculare. Abilitatea de a dezvolta contractii mai puternice si mai bine coordonate ale inimii (contractibilitate) este un avantaj major si poate fi mentinuta prin adoptarea unei diete echilibrate.

Ce influențează riscul bolilor cardiace?

Există mai multe factori ce pot influența riscul bolilor cardiace. Cu toate acestea, obiceiurile alimentare sunt cea mai importantă cauză a bolilor cardiovasculare. Grăsimile și zaharul asociate dietelor necorespunzătoare slăbesc vasele de sânge și sunt principala cauză a bolilor cardiace. Este extrem de important să Faci schimbări pertinente dieta ta pentru a preveni apariția acestei boli.Ce să mănânci pentru a preveni bolile cardiovasculare?

Principala cale de a preveni bolile cardiovasculare este prin schimbarea obiceiurilor alimentare dvs. Și printr-o alimentație adecvată. Următoarele obiceiuri alimentare pot contribui la scăderea riscului de boli cardiovasculare:

• Consumul de fructe proaspete și legume proaspete. Acestea conțin oamegy conținutul de fibre și vitamine, care ajută organismul să lupte împotriva hipertensiunii și bolilor cardiovasculare.

• Reducerea consumului de grăsimi saturate și de înlocuirea lor cu grăsimi mononesaturate. Aceste grăsimi conțin acid linoleic, un acid grași sănătos care scade colesterolul, cresc nivelurile de HDL, cunoscute și sub numele de 'bun' de colesterol, și ajută la menținerea unei bune funcții cardiace.

• Consumul de pește gras. Acesta conține nutrienți care pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Peștele gras presupune anumite tipuri de pești, stup poză, hering, somon, ton, macrou și somon de Alaska.

Cum functioneaza telepsihiatria? Te-ar putea interesa si: Cum functioneaza telepsihiatria?

• Consumul de nucile. Bogate în grăsimi sănătoase, au aceleași beneficii ca și grăsimile mononesaturate și pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și a presiunii arteriale.

• Reduți consumul de zahăr rafinat. Zaharul rafinat, utilizat în alimente procesate sau industrializate, este unul dintre cel mai dăunători nutrienți pe care îi putem consuma și poate avea efecte depresive asupra funcției cardiace.

• Consumul de alimente organice și neprocesate. Alimentele organice neprocesate sunt surse foarte bune de antioxidanți, minerale și vitamine. Acestea conțin multe compuși chimici vegetali care susțin presiunea arterială și sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară. De asemenea, ajută la reducerea nivelurilor de colesterol și la promovarea unei bune funcții a inimii, precum și țesuturi neinflamate care sunt esențiale pentru buna funcționare a inimii.

Obiceiuri alimentare sănătoase pentru a preveni bolile cardiovasculare

• Consumul de cereale integrale. Consumul de cereale integrale este esențial pentru o sănătate cardiovasculară bună. Acestea sunt bogate in fibre, care ajuta la controlul glicemiei și la reducerea colesterolului.

• Consumul de fructe acide în fiecare zi este important. Aceste fructe conțin cantități mari de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C și potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale și a nivelurilor de colesterol. Aceste fructe includ grepfrut, lamai și portocale.

• Consumul de alimente bogate in magnesium. Magneziul joaca un rol important in reducerea efectelor nocive ale colesterolului si ajuta la inima sa functioneze corespunzator. Alimente bogate in magneziu includ spanac, fasolea, migdalele, brazilienii, ciocolata neagra, spanacul si orzul.

• Consumul regulat de alcool. Consumul regulat de alcool poate provoca, de asemenea, presiune arteriala crescuta si poate determina o forma de afectiune coronariana. Cantitățile recomandate sunt de un pahar de vin pe zi pentru femei și de două pahare de vin pe zi pentru bărbați.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum obiceiurile alimentare creează boli cardiace?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×