Cum poate stresul să provoace un atac de cord?

Cum poate stresul să provoace un atac de cord?

Stresul este una dintre principalele cauze ale atacurilor de cord. Atunci când stresul devine sever sau se îndelungește, schimbările din organism pot provoca atacuri de cord sau alte boli de inimă. Riscul de a face un atac de cord poate fi mărit atât la persoanele cu probleme de sănătate existente, cât și la persoanele fără antecedente medicale. Acest articol explică modul în care stresul poate provoca un atac de cord și ce ar trebui să faci pentru a minimiza riscul său.

Ce este un atac de cord?

Un atac de cord, cunoscut în mod medical sub numele de infarct miocardic, este un eveniment care apare atunci când fluxul de sânge către mușchii inimii este brusc și sever îngustat sau blocat datorită îngroșării unei artere coronare. Acesta poate provoca deteriorarea țesutului inimii și simptome, cum ar fi durerea toracică, transpirația, greața, slăbiciune și stări de leșin.

Cum se poate provoca un atac de cord datorită stresului?

Stresul este uneori numit "ucigașul tăcut" deoarece poate provoca boli severe, inclusiv atac de cord. Unii oameni reacționează la stres prin schimbări fizice din organism, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale, frecvența cardiacă, nivelul glucozei din sânge și ritmul respirației. Aceste schimbări poate creea zone blocate în arterele coronare care cauzează un atac de cord.Există și alte modalități în care stresul se poate conecta la atacuri de cord. Stresul poate scădea imunitatea, astfel încât persoana poate fi mai susceptibilă la infecții. Acesta poate provoca și acumularea grăsimilor la nivelul arterelor coronare, ceea ce poate provoca blocaje ale arterelor. Stresul poate stimula produșii de chemichal de strângere a arterelor și poate contribui la protejarea cheagurilor de sânge care stagnează în artere care se extind.

Ce specii de stres pot provoca un atac de cord?

Există mai multe tipuri de stres care pot provoca un atac de cord. Acestea pot fi împărțite în stres acut și stres cronic.

• Stres acut - Stresul acut se referă la simptomele stresului pe care le experimentăm la nivel fizic și emotional când suntem supuși unei provocări intensă și provizorii. Acest tip de stres poate provoca atacuri de cord sau nutrinți boala coronariana existentă. Oboseala emoțională poate fi și ea asociată cu riscul de a face un atac de cord.

Cum să alegi probioticul potrivit pentru tine Te-ar putea interesa si: Cum să alegi probioticul potrivit pentru tine

• Stresul cronic - Stresul cronic se referă la stresul pe care o persoană îl experimenteză în mod regulat, cum ar fi rutina zilnică și conflictele personale. Relațiile de lungă durată, stresul la locul de muncă și nivelul ridicat al preocupărilor pot afecta atacurile de cord.

Ce riscuri de sănătate adaugă stresul?

Stresul poate contribui la dezvoltarea chiar și a bolilor cronice. Pe lângă creșterea riscului de atac de cord, stresul poate provoca, de asemenea, boli cardiovasculare, boli de rinichi și depresie.

Stresul poate contribui, de asemenea, la schimbările de comportament, cum ar fi consumul excesiv de alcool și fumatul, care, la rândul lor, măresc riscul de atac de cord.

De ce unii oameni sunt mai susceptibili la stres?

Variatia genetica, factorii de mediu, obiceiurile alimentare și stilul de viață pot influența modul în care o persoană reacționează la stres. De asemenea, unii oameni au un nivel mai mare de sensibilitate la stres decat alții.

Deși nu poți controla anumite factori de risc genetici, poți controla factorii de mediu și încerca să include în stilul tău de viața practici sănătoase. Acest lucru îți poate ajuta să reduci intensitatea și durata stresului.

Cum poți controla stresul pentru a-ți reduce riscul de atac de cord?

  1. Stabilește obiective rezonabile: Încearcă să nu iei prea mult în considerare și să te concentrezi pe obiectivele importante și pe subiectele esențiale.

  2. Monitorizează-ți stresul: Tine un jurnal sau corelează ce te face stresat. Adu-ti aminte de lucrurile care te fac fericit și încerca să găsești strategii de gestionare a stresului.

  3. Practică relaxarea: Încearcă tehnici de relaxare, cum ar fi yoga, meditația sau respirația profundă. Au fost dovedite ca fiind eficiente în gestionarea stresului și în reducerea riscului de atac de cord.

  4. Echilibrați dieta: Rețineți că anumite alimente sunt mai bune decât altele și încercați să adăugați la dieta dvs în mod regulat produse bogate în vitamine, antioxidanti, fibre și grăsimi sănătoase.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum poate stresul să provoace un atac de cord?

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×