Cum să ajuți pe cineva cu depresie

Cum să ajuți pe cineva cu depresie

Depresia este o tulburare psihiatrică complexă și este una dintre cele mai frecvente afecțiuni mintale. Cercetările arată că în fiecare an, în Statele Unite, aproximativ 17 milioane de adulți suferă de depresie. Preocuparea pentru prevenirea depresiei și asistarea celor care o suferă este acum un element important al ajutorului în serviciile de sănătate mentală. O definiție comună a depresiei o descrie ca pe o stare de disperare persistentă, care poate afecta gânduri, sentimente, comportamente și funcționarea de zi cu zi.

Cum ne putem ajuta familia și prietenii care suferă de depresie Depresia poate fi greu de înțeles din interiorul stării și poate fi dificilă și când încerci să ajuți un membru al familiei sau un prieten apropiat care se confruntă cu această boală. Poate fi dificil să ajuți pe cineva cu depresie deoarece simptomele unei persoane pot fi atât de profunde și complexe. Cu toate acestea, există câteva moduri în care poți oferi suport și ajutor pentru a face acest proces mai ușor.

I. Înțelegeți boala Primul pas pentru ajutarea unui prieten sau a unui membru al familiei cu depresie este să înțelegeți boala. Pentru a oferi ajutor adecvat, este esențial să înțelegeți simptomele, cauzele și tratamentul depresiei. Depresia poate afecta în mod diferit fiecare persoană, iar simptomele se pot schimba de la o persoană la alta. Depresia poate fi cauzată de factori genetici sau fizici, stres sau alte tulburări de sănătate mintală mai grave. Este important să învățați despre aceste lucruri pentru a vă ajuta prietenul sau membru al familiei să se lupte cu această boală.II. Sfătuiesc și oferiți suport Al doilea pas în ajutarea unei persoane cu depresie este să vorbim deschis și sincer cu persoana respectivă. Este important să dai încrederea că cineva se poate baza pe tine. Asigurați-vă că persoana depresată știe că nu este singur și că este în măsură să primească suport emoțional și ajutor de la tine. Ascultați-i cu atenție și fără judecată, dar nu îl sfătuiți sau convingeți să facă lucruri pe care s-ar simți inconfortabil. Dacă opiniile dvs. sunt motivate doar de dorința de a ajuta, comunicați-le în mod responsabil și încercați să înțelegeți perspectivele sale.

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

III. Oferiți practici de relaxare și sugestii de activități Vă recomandăm să încurajați persoana depresată să încerce activități relaxante și să practice mindfulness. Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga sau meditația, pot ajuta persoanele cu depresie să își regleze emoțiile și gândurile neplăcute și să se concentreze pe prezent. De asemenea, încurajați persoana respectivă să facă ceva distractiv, cum ar fi plimbări în aer liber, concedii scurte la munte sau participarea la evenimente sociale. Aceste activități vor ajuta persoana depresată să se distreze, să se detașeze de propriile gânduri și sentimente și să aibă o speranță mai mare pentru un viitor pozitiv. Încurajați, de asemenea, persoanele cu depresie să adopt eco practice cum ar fi plantarea unui copac sau curățarea unei baze. Aceste activități vor ajuta la creșterea sentimentelor de utilitate și bunăstare a persoanei depresate.

IV. Încurajați persoana depresată să caute ajutor profesional Un alt lucru important pe care trebuie să-l faceți atunci când încercați să ajutați pe cineva cu depresie este să încurajați persoana respectivă să caute ajutor profesional. Cel mai bun mod de a înfrunta depresia este să oferiți profesioniștilor abilități speciale. Cei mai mulți profesioniști pot oferi terapii individuale sau de grup și tratamente medicamentoase specifice. Profesioniștii din acest domeniu pot da informații mai exacte despre boala și prevenirea depresiei și pot oferi suport și consiliere persoanelor care se confruntă cu această boală.

V. Asigurați-vă că persoana depresată urmează tratamentul Încurajați persoana pe care o ajutați să-și urmeze tratamentul prescris de un profesionist. Este important ca o persoană să-și ia medicamentele în mod regulat și să își urmeze terapia în mod constant. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să ajuți pe cineva cu depresie

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×