Cum să alegi probioticul potrivit pentru tine

Cum să alegi probioticul potrivit pentru tine

Consumul de bacterii probiotice este o modalitate excelenta de a imbunatati starea de sanatate si de a asigura o digestie sanatoasa. Ca urmare, numarul de suplimente probiotice disponibile pe piata este din ce in ce mai mare, insa poate fi dificil sa alegi cel potrivit pentru tine. Acest articol explica in detaliu cum sa alegi probioticul potrivit si ce trebuie sa stii inainte de a lua o decizie.

Ce sunt bacteriile probiotice?

In mod traditional, bacteriile probiotice au fost descrise ca fiind bacterii „prietenoase” sau benefice din intestin. Acestea potes roti reechilibrarea bacteriilor intestinale si poate contribui la o mai buna digestie si la un sistem imunitar mai puternic. Exista unele cercetari care sugereaza ca s uplimentele probiotice pot induce suplimente benefice la sanatatea generala si poate chiar ameliora simptomele problemelor digestive precum diareea, balonarea si constipatia.

De ce ai nevoie de bacterii probiotice?

Incalzirea globala, stresul si alte factori afecteaza in mod negativ echilibrul bacteriilor din intestine. Inmultirea bacteriilor patogene si scaderea bacteriilor benefice din intestin poate duce la aparitia simptomelor digestive. Suplimentele probiotice sunt o modalitate excelenta de a ajuta la reechilibrarea bacteriilor si pentru a restabili starea normala a intestinului.Ce trebuie sa cunosti inainte de a alege probioticul potrivit pentru tine

Exista mai multe lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi un supliment probiotic. Aceste lucruri includ numarul de bacterii din supliment, tipurile de bacterii din supliment, modul in care sunt incapsulate si cercetarile stiintifice care sustin suplimentul.

  1. Numarul de bacterii din supliment:

Numarul de bacterii din supliment este probabil cea mai importanta parte a alegerii unui probiotic. De obicei, concentratia bacteriilor dintr-un supliment este indicata pe eticheta ca miliarde de bacterii vii la momentul vandut (CFU). Cu cat cantitatea de bacterii este mai mare, cu atat probioticul poate fi mai eficient. Majoritatea suplimentelor probiotice au intre 5 miliarde si 40 miliarde de CFU.

  1. Tipurile de bacterii din supliment:

Atunci cand alegi un supliment probiotic, este important sa stii ce tipuri de bacterii contin suplimentul. Multe suplimente probiotice ofera doua sau mai multe tipuri de bacterii. Cele mai cunoscute tipuri d e bacterii probiotcie bacterii Ituti si bifidobacterii. Alte tipuri mai intalnite sunt Streptococcus Thermophilus, Lactobacilii, Saccharomyces Boulardi si Bacillus coagulans. Alege un supliment care contine mai multe tipuri de bacterii, astfel incat sa ajungi la concentratia optima de bacterii benefice.

Cum să fii sănătos psihic și fizic Te-ar putea interesa si: Cum să fii sănătos psihic și fizic
  1. Modul in care sunt incapsulate bacteriile:

Modalitatea in care sunt incapsulate bacteriile este la fel de importanta ca si numarul si tipurile bacteriilor. Un supliment probiotic trebuie sa fie incapsulat corespunzator pentru a se asigura ca bacteriile vor ajunge la intestin, astfel incat sa aiba efectul dorit. De obicei, suplimentele sunt incapsulate in sticle de inox sau in pastile. Asigura-te ca suplimentul pe care il alegi este incapsulat corespunzator, astfel incat sa asiguri ca bacteriile probiotice nu sunt expuse la acidul gastric prea devreme.

  1. Cercetari stiintifice care sustin suplimentul:

Este important sa alegi un supliment probiotic care are cercetari stiintifice solide care sa il sprijine. Alege un supliment care are cel putin o serie de cercetari care sa sprijine calitatea, eficacitatea si suprafata sa sigure pentru consum.

Cum sa gasesti probioticul potrivit

Atunci cand alegi un supliment probiotic, este important sa iei in considerare toate cele 4 puncte enumerate anterior. Cumpara suplimente care vin de la producatori cunoscuti si verificati informatiile si cercetarile inainte de a lua o decizie.

Discuta cu medicul despre simptomele tale si cere-i parerea lui in privinta alegerii probioticului potrivit. De asemenea, poti discuta cu farmacistul tau despre suplimentele probiotice si despre riscurile si beneficiile acestora.

Alegera probioticului adecvat poate fi o adevarata provocare daca nu stii ce sa cauti. Cu toate acestea, cu cateva informatii de baza despre produsele disponibile pe piata si cu cateva cercetari, este usor sa faci o alegere informata in privinta unui supliment potrivit. Discuta cu medicul si cu farmacistul pentru a afla daca un supliment este potrivit pentru tine. Daca respecti acesti pasi, iti poti gasi cu usurinta probioticul potrivit pentru tine.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să alegi probioticul potrivit pentru tine

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×