Cum sa combati cei mai de temut acarieni cu ajutorul celor mai eficiente acaricide?

Cum sa combati cei mai de temut acarieni cu ajutorul celor mai eficiente acaricide?

Acarienii sunt o adevarata provocare pentru agricultori, acestia afectand culturile si cauzand daune semnificative. Pentru a proteja recoltele si a asigura o productie agricola sustenabila, fermierii utilizeaza tratamentele cu acaricide, substante chimice specializate care elimina sau controleaza acesti mici, dar persistenti, invadatori. Selectia produselor din aceasta gama se face tinand cont de speciile tinta care trebuie indepartate si de cultura vizata. Respectarea recomandarilor venite din partea specialistilor, in ceea ce priveste dozele si modul de aplicare a substantelor din acest spectru, este decisiva pentru a minimiza impactul asupra mediului inconjurator si a obtine cele mai bune rezultate. Iata care sunt cei mai raspanditi acarieni si produsele care te pot ajuta sa scapi de ei!

Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae)

Paianjenul rosu comun, cunoscut si sub numele de acarianul rosu al plantelor sau acarianul comun, este unul dintre cei mai daunatori acarieni intalniti in agricultura si gradinarit. Acest mic intrus se hraneste cu sucul plantelor si poate afecta numeroase tipuri de culturi, inclusiv cele de legume, fructe si flori. Desi numele sau indica o nuanta rosie, culoarea poate varia de la galben-verzui la rosu aprins, in functie de stadiul de dezvoltare si de conditiile de mediu.Paianjenul rosu comun este renumit pentru abilitatea sa de a se reproduce rapid si de a dezvolta rezistenta la anumite acaricide. Acest lucru il face un inamic de temut pentru agricultori si gradinari. Atunci cand sunt prezente populatii mari din aceasta specie, plantele pot prezenta frunze decolorate, deformate si chiar uscate, iar recolta poate fi sever afectata. Controlul eficient al acestui daunator necesita o abordare integrata, care implica utilizarea produselor specializate, dar si a altor masuri de management, precum indepartarea plantelor afectate si promovarea biodiversitatii in gradina pentru a favoriza prezenta pradatorilor naturali ai acarienilor.

Acest daunator este cel mai adesea intalnit in podgorii si livezi, iar, pentru a fi combatut, se folosesc produsele Milbeknock, Actara, Koromite sau Vertimec.

Remedii eficiente acasă pentru a trata dezechilibrul hormonal Te-ar putea interesa si: Remedii eficiente acasă pentru a trata dezechilibrul hormonal

cum-sa-combati-cei-mai-de-temut-acarieni-cu-ajutorul-celor-mai-eficiente-acaricide.jpg

Paianjenul rosu al pomilor fructiferi (Panonychus ulmi)

Paianjenul rosu al pomilor fructiferi, cu denumirea populara de acarianul rosu al pomilor, este un daunator comun al speciilor de pomi fructiferi, ca de pilda marul si parul. Prezenta sa poate fi detectata prin aparitia unor mici puncte rosii sau galbene pe frunze si a unei panze subtiri care poate acoperi frunzele si ramurile. Acest acarian este intalnit in special la pomii fructiferi, iar, pentru a-l combate, poti utiliza produse acaricide, cum ar fi: Apollo, Vertimec, Nissorun, Envidor, Koromite, Canelys sau Milbeknock.

Acarienii culturilor de legume (Tetranychus spp.)

Acarienii sunt adesea intalniti in culturile de legume, respectiv cele de rosii, ardei sau castraveti. Pentru a-i tine sub control, poti apela la produsele Actellic, Apollo, Floramite sau Ortus.

Acarienii culturilor de fructe de padure (Tetranychus spp.)

Acarienii fructelor de padure pot infesta culturile de zmeura, afine sau coacaze, cauzand daune semnificative. Combaterea lor se face rapid, cu ajutorul produselor acaricide Vertimec, Floramite sau Bermectine.

Acarienii culturilor de cereale (Tetranychus turkestani)

Acesti daunatori pot afecta culturile de cereale, cum ar fi graul sau orzul, si pot fi anihilati prin intermediul tratamentelor cu Actara, Bermectine sau Mavrik.

Acarienii plantelor de interior (Tetranychus spp.)

Plantele de interior pot fi, de asemenea, invadate de acarieni. Pentru a le proteja eficient de actiunea negativa a acestora, poti utiliza cu succes produsele Mavrik si Floramite.

Aplica tratamentele cu acaricide ori de cate ori constati prezenta acarienilor, respectand intocmai recomandarile producatorilor! Pentru a preveni dezvoltarea rezistentei acestor daunatori la un anumit tip de produs, schimba periodic substanta activa folosita.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum sa combati cei mai de temut acarieni cu ajutorul celor mai eficiente acaricide?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×