Cum să construiești un brand local care să reziste

Cum să construiești un brand local care să reziste

Companiile locale pot avea nevoie de construirea brandului lor, în special pentru a obține autoritatea necesară pentru a realiza schimbări. În această privință, construirea unui brand local poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de a rezista testului timpului și a domina în industrie. Din fericire, există câteva tactici bazate pe activarea comunității locale, întărirea relațiilor și conectarea cu clienții pe care marile scheme de marketing le-au uitat.

Iată cum să construiești un brand local care să reziste testului timpului și să domine în industrie.

1 Animarea comunității locale

Primul pas pentru construirea unui brand local este construirea unei conexiuni pozitive cu comunitatea locală. Grație unei conexiuni pozitive, marca ta poate dezvolta o atitudine mai puternică în jurul produselor sau serviciilor sale.

Comerțul local oferă avantajul testării directe a produselor. Oamenii sunt curioși să vadă cu adevărat ceea ce ai de oferit și vor fi fericiti sa te ajute sa promovezi produsele sau serviciile tale.

Pentru a conecta cu comunitatea locală poți:

  • Participa la evenimentele de business din comunitate
  • Asigură-te că folosești materialele publicitare locale și media locală
  • Creează experiențe online și offline bazate pe comunități
  • Fă schimbări în business pentru a-ți optimiza eforturile de marketing

Un punct important aici este să asiguri clienților o experiență personalizată și fidelitatea acestora se construiește în timp. Pentru aceasta trebuie să acorzi atenție în relația cu clienții și să le faci pe plac.2 Întărirea relațiilor

Odată ce ai stabilit o conexiune pozitivă cu comunitatea locală, următorul pas este acela de a întări relațiile cu clienții. Acest lucru se poate face prin crearea unei agende de felicitări sau evenimente specifice, punerea la dispoziție a informațiilor și a resurselor necesare pentru a transforma clienții în ambasadori, și punerea la dispoziție a unui suport clienți excelent.

De asemenea, te poți folosi de marketingul viral pentru a întări relațiile cu clienții și fidelizarea lor. Cu cât mai mulți clienți folosesc și mai multe servicii, ele vor deveni mai inovative și mai multe persoane vor fi tentate să participe la acestea.

3 Conectarea cu clienții

Marketing vs. publicitate: Cum să-ți poziționezi agenția pentru succes Te-ar putea interesa si: Marketing vs. publicitate: Cum să-ți poziționezi agenția pentru succes

O altă modalitate excelentă de a construi un brand local puternic care să reziste testului timpului este aceea de a-ți crea o bază de clientela de netsuperiori. Aceasta se poate face prin organizarea evenimentelor locale, lansări de produse sau servicii, precum și prin utlizarea rețelelor de socializare, precum Twitter, Instagram, Facebook etc.

Acest lucru îți oferă șansa de a interacționa cu clienții tăi și de a te prezenta într-o lumină pozitivă. De asemenea, rețelele de socializare oferă și șansa de a crea un nivel suplimentar de încredere între compania ta și clienții tăi prin oferirea unor informații de specialitate despre produse și servicii, precum și prin comentarii pozitive și negitive ale acestora.

4 Extensia produselor și a serviciilor tale

Extinderea produselor și a serviciilor tale îți dă posibilitatea de a atinge un număr mai mare de clienți. Acest lucru se poate face prin lansarea de produse și servicii conexe, precum și prin offerea unor facilități suplimentare clienților existenți.

De asemenea, extinderea conectării cu clienții prin e-mail marketingul va crește și fluxul de clienți, datorită informațiilor personale și a campaniilor sale specifice momentului.

5 Crearea unei identități unice

Brandul tău ar trebui să ofere clienților un sentiment unic și original. Pentru a face acest lucru se poate folosi de diferite mărci, culori, simboluri și moto-uri care să contureze și să definească identitatea brandului.

De asemenea, ar trebui să fii prezent și vizibil pe toate rețelele de socializare și să programezi postări cu conținut personalizat în fiecare săptămână. Acest lucru îți va permite să construiești o identitate cu adevărat unică și puternică.

6 Folositi publicitatea creativă

Pentru a construi un brand care să reziste testului timpului, este de asemenea important să folosești publicitatea creativă. Sketches-urile și umorul sunt adesea folosite pentru a atrage atenția publicului, iar materialele creative pot ajuta la diferențierea la marele tău brand față de ceilalți competitori.

Un pun punct important este să se folosească de materiale publicitare digitale care iau în considerare lucruri precum SEO și rețelele de socializare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să construiești un brand local care să reziste

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×