Cum să desenezi un fulger

Cum să desenezi un fulger

Un fulger este unul dintre cele mai impresionante fenomene ale naturii si unul dintre cei mai sofisticati si, cu siguranta, cel mai spectaculos elemente pe care le puteti include intr-o desenare sau pictura. Desenarea fulgerului se poate dovedi a fi o provocare ambitioasa, insa cu suficienta practica si cunostinte, chiar si cele mai incepatori artisti pot adauga un fulger la desenele lor. Acest articol defineste idea desenarii fulgerului, oferindu-va cateva sfaturi si sugestii care va pot ajuta sa-l desenati cu usurinta.

Ce inseamna sa desenezi un fulger Desenarea unui fulger implica crearea unei iluzii a unui uimitor, extraordinar fenomen natural. Un fulger este o flacara gazos-luminiscenta de intensitate extrem de mare care se produce atunci cand se unesc, intr-o scurta perioada de timp, cumuluri electrice care se intalnesc la superioare mari de tensiune electrica si ionilor atmosferici. Acest lucru poate fi excelent folosit pentru a crea un efect dramatic intr-o pictura sau aduce un plus de stralucire si culoare desenele asezate in peisaje sau scene mundane.

Cum creem un fulger Exista mai multe moduri de a crea un fulger in desene, insa cele mai bune sfaturi pentru incepatori, sunt urmatoarele:

 1. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va imagitinca cum arata un desen sau o pictura cu fulgere. Fulgerul nu poate fi desenat direct si intr-o imagine monocroma. Cu cat sunt mai multe nuante si culori, cu atat il puteti face mai viu si impresionant.

  
  
  
 2. Incercati sa folositi culori care se potrivesc cu o zi noroasa sau cenusie - deoarece stark contrast pentru tehnica de linii albe care vor simula fulgerul. Aceste culori includ albastru, gri, galben pal si negru.

 3. Introducerea de linii creionate poate ajuta foarte mult la desenarea fiecarui fulger. Incepeti cu cateva linii cu un creion foarte fin si, folosind aceste linii drept baza, adaugati urmatoarele linii, mai stramte sau mai luminoase si folosind cateva schimbari.

 4. Incercati sa adaugati ceva culoare si stralucire pentru a face desenul mai dramatic. Puteti adauga o varietate de nuante pale pentru a face fulgerul mai viu si mai sofisticat.

 5. Exista cateva trucuri simple pe care le puteti folosi pentru terminarea desenului. Folositi un lapis sau un creion mai gros pentru a adauga o textura sau o usoara patina. Daca este necesar, adaugati putin rag sau smocuri de panza pentru a completeza imaginga.

Cum se ilumineaza fulgerul Daca alegeti sa folositi lumina in desenul dvs, urmati acesti pasi pentru a obtine un fulger deosebit de spectaculos si uimitor:

Cum sa arati bine in poze (Sfaturi pentru a fi mai fotogenic) Te-ar putea interesa si: Cum sa arati bine in poze (Sfaturi pentru a fi mai fotogenic)
 1. Incercati sa folositi iluminarea naturala, lumina reflectata si umbre pentru a adauga profunzime si textura desenului. Alege candelabrul pentru a ilumina conturul fulgerului si alte elemente de decor. Puteti folosi nuante de albastru si galben deschis pentru a crea senzatia unui fulger care se intinde pe cerul noros.

 2. Folositi o lumina directa si atent distribuita pe fulger. De asemenea, adaugati mai multe nuanete de albastru si galben inainte si dupa fulger pentru a da senzatia unei atmosfere noroase si luminoase.

 3. Daca doriti, puteti folosi umbrele pentru a oferi un efect mai inalt si mai viu. Puteti lipi putin hartie colorata sau chiar o mocheta rectangulara pentru a crea efectul de umbra pe peretii din spatele fulgerului.

 4. Daca doriti sa ilustrati cum se formeaza fulgerul, puteti adauga delicat trasaturi slabe si stelare in jurul bazei fulgerului. Acest lucru va poate oferi un plus de detalii desenului si va ajuta sa puneti mai mult accent pe fulger.

Cum inglobam fulgerul in desen Daca doriti sa folositi fulgerul ca element principal pentru desenul dvs, urmati acesti pasi:

 1. Folositi o tehnica numita scurtare a imaginii pentru a crea iluzia de dezordine si miscare prin folosirea unei culori predominant palide, cum ar fi albastrul-cenusiu sau albastru-gri. Acest lucru va face fulgerul sa urce in scena si sa ia fata principala.

 2. Pregatiti-va cu o paleta de culori bune si luminoase pentru a folosi in desen. Acest lucru va va permite sa adaugati nuante mai stralucitoare pentru a face fulgerul mai viu si cu detalii mai groase si stralucitoare.

 3. Incercati sa folositi umbrele pentru a capta atentia. Odata cu folosirea pastelurilor si a culorilor intense, adaugati uneori schimbari intense si discretizati elementele de umbra. Acest lucru va va oferi iluzia unui fulger bogat si spectaculos.

Chiar daca poate parea complicat la inceput, desenarea unui fulger poate fi realizata cu usurinta cu ajutorul instrumentelor de desen potrivite si inspiratie. Acest articol a descris in detaliu toate etapele necesare pentru a desena corect un fulger. Cu ceva practica si un talent rafinat, puteti desena cu usurinta cateva fulgere frumoase care vor adauga stralucire si culoare desenelor dumneavoastra.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să desenezi un fulger

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×