Cum să faci un terariu în pădure tropicală cu copiii

Cum să faci un terariu în pădure tropicală cu copiii

Terariile sunt o modalitate distractivă și educațională de a petrece timpul împreună cu copiii. Știm cu toții cât de ușor se plictisesc copiii - mai ales în lunile de vară! De aceea, a face un terariu în pădurea tropicală, împreună cu copiii, poate fi o mare aventură și o lecție despre natură. Acest articol vă va oferi instrucțiuni complete despre cum să faceți un terariu în pădurea tropicală, cu copiii, astfel încât toată lumea să poată bucura de această experiență.

I. Scapați de tehnologie și reveniți la natură

Înainte de a merge în pădurea tropicală pentru a face un terariu împreună cu copiii, este important să lăsați tehnologia acasă și să vă bucurați de beneficiile naturii. Oferați-le copiilor dvs. șansa de a drămui în diminetile de primăvară, de a vedea fluturii colorați și de a asculta cum suflă vântul prin frunziș. Acesta este un mod minunat de a educa și de a le împărtăși copiilor dragostea ta pentru natură.

II. Cautati un loc adecvat pentru a construi terariul

Atunci când începeți să căutați un loc potrivit pentru a construi terariul, trebuie să luați în considerare următoarele:• Dacă pădurea este desertă sau îngrijită? • Există materiale adecvate pentru terariu pe care le puteți folosi (crengi joase, pietre sau scoici, etc.)? • Este solul prea aspru pentru a păstra un terariu? • Există destul de multă lumina pentru a crește plantele?

III. Selectati plantele potrivite

Acesta este punctul cheie pentru terariu și, în același timp, cel mai distractiv pentru copii. Deoarece intenționați să faceți un terariu în pădurea tropicală, ideal este să alegeți plante tropicale care sunt potrivite mediului și își fac bine treaba în jurul lor. Iată câteva dintre tipurile de plante pe care le puteți lua în considerare:

• Floare de frunze • Dracena • Calathea • Heliconia • Affodils • Begonii • Crin de mare • Bromelii • Ierbivore

IV. Faceti terariul

Acesta poate fi probabil cel mai greu lucru și trebuie să fie rezolvat cu grijă, cu atenție și mai ales împreună cu copiii. Deoarece doriți ca terariul să arate frumos și îngrijit, trebuie să alegeți corect materialele și să vă gândiți la strategii pentru a vă asigura că este format echilibrat, prin alegerea potrivită a pietrelor și plantelor.

Cum să codificați ca un profesionist Te-ar putea interesa si: Cum să codificați ca un profesionist

V. Adauga animale și insecte

În cazul în care ați ales plante ce provin în mod natural din pădurea tropicală, atunci este posibil ca și insecte și alte animale să trăiască în terariu. Copiii vor fi sigur încântați să descopere lăcustele, melcii, gândacii și furnicile din jurul lor. Dacă le place foarte mult și doriți ca terariul lor să fie cu adevărat special, puteți adăuga și alte animale mici, cum ar fi broscuțe și lucioși!

VI. Mentine terariul

Un terariu nu se încheagă când este construit, ci în momentul în care apar viețuitoare și plante! Indiferent cât de mult vă veți bucura să priviți terariul și cât de mult le veți permite copiilor să se dedea la joacă, este important să vă amintiți că terariul trebuie să fie controlat și îngrijit.

• Umiditate Este important să mențineți un nivel constant al umidității pentru terariu dvs. și puteți face asta pe măsură ce recoltați frunzele, petalați și oferiți altă hrana pentru viețuitoare. Utilizați un mini aparat de umidificare pentru terariu și aveți grijă ca acesta să nu fie prea umed, deoarece ar putea cauza mucegai sau chiar decesul plantelor.

• Lumina Pentru a menține terariul în condiții optime, este important să oferiți plantelor suficientă lumină naturală. Dacă pădurea nu are prea multă lumină, puteți utiliza lămpi UV sau LED și să programați câteva ore de lumină pe zi.

• Ventilație Trebuie să asigurați un flux constant de aer pentru terariu. Puteți utiliza un ventilator, dar mai bine ar fi să utilizați ferestre deschise sau uși pentru a curăța aerul și pentru a menține o temperatură potrivită în interior.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să faci un terariu în pădure tropicală cu copiii

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×