Cum să gestionezi stresul în timpul sarcinii

Cum să gestionezi stresul în timpul sarcinii

Este firesc să ai stres în timpul sarcinii. În mod obișnuit, este o provocare să gestionezi schimbările fizice, emoționale și sociale cu care venim la sarcina noastră. Concentrarea sau ansa de a face față crizelor și encuarilor poate fi dificilă în orice fază a sarcinii. Acest articol explorează cum să gestionați nivelul de stres în timpul sarcinii, pentru a vă ajuta să vă rămâneți în formă mentală și fizică și să dați copiilor șansa de a trăi la capacitatea lor maximă.

Istorie și contexte: Motivul pentru care trebuie să se gestioneze stresul în timpul sarcinii

Înainte de a începe discuția despre cum să gestionați stresul în timpul sarcinii, este important să înțelegem de ce e important. Stresul în timpul sarcinii poate afecta în mod fundamental sănătatea celui care se află în posesia lui și pe de altă parte, a copilului său ascuns în pântecele lor.

O mulțime de cercetări au arătat că stresul în timpul sarcinii poate afecta îngrijorător dezvoltarea sistemelor nervos și imunitar al copilului, precum și îngrijirea orală și creșterea cognitivă. Pe de altă parte, un studiu efectuat pe 3,000 de femei care au dat naștere în Danemarca, Norvegia și Suedia a arătat că, chiar și în cazul unor niveluri moderate de stres, dezvoltarea medicală, emoțională și intelectuală a copiilor a fost afectată.Somatizare – Semne ale stresului în timpul sarcinii

Majoritatea persoanelor care trec prin stres vor avea simptome somatice. În timpul sarcinii, acestea se pot manifesta prin somn prea mult sau prea puțin, pierdere în greutate sau creștere în greutate, pierderea apetitului și lipsa poftei de mâncare, modificări ale apetitului, sentimente de disconfort și chiar durere în părți ale corpului.

Este important să vedeți aceste semne ca atenționează că sistemul corpului se apropie prea aproape de limita sa și cere o oprire. În cele din urmă, amintiți-vă că sănătatea ta și a copilului tău au cel mai mare impact asupra voastră și a celor care vă înconjoară.

Factorii de stres care pot afecta sarcina

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

Există multe cauze de stres care pot afecta sarcina, astfel încât este important să vă faceți o evaluare de sine completă pentru a determina ce anume vă face să vă simțiți anxios și stresat. Acest lucru ajută să se stabilească cum să se gestioneze stresul.

Majoritatea gravidelor experimentează stresasociat cu grețurile și vărsăturile din primul trimestru de sarcină, îngrijorări legate de modul în care copilul va evolua și anxietate asociată cu nașterea. Unul dintre principalele motive pentru stres este așteptarile foarte mari ale societății asupra mamelor, cu privire la cât sunt de speciale femeile însărcinate și cum acestea "trebuie" să se comporte.

În plus, există diferite alte factori de stres care pot afecta femeile însărcinate.

• Pierderea unui job

• Probleme economice

• Intrarea în spital pentru sarcină

• Vivacitatea la locul de muncă

• Viața conjugală în această perioadă

• Îngrijorări asociate cu testele și răspunsurile lor

• Problemele obirdinare și complexe cu rudele

• Alte îngrijorări sociale

• Stresul muncii și managementul stresului

• Îngrijorări despre părinți

• Îngrijorări despre dezvoltarea și sănătatea copilului

• Presiunea și respunsul asupra schimbărilor de nevoi și cerințe

• Trecutul traumatic

• Absența medicului

• Emoțional și fizic

Cum să facă față stresului în timpul sarcinii

Există multe tehnici specifice pe care gravidele le pot folosi pentru a ajuta la gestionarea stresului în timpul sarcinii.

• Îmbunătățiți-vă dieta și somnul: O dietă sănătoasă și somnul sănătos sunt foarte importante pentru starea de bine. Încercați să limitați consumul de cafea și suplimente nutritive și să vă asigurați că mâncați destule fructe și legume, pentru a vă sprijini cu nutrienții de care corpul tău are nevoie. Asigurându-vă că obțineți suficient somn este, de asemenea, vital. O tulburare de somn în timpul sarcinii poate cauza anxietate și uneori disfuncții sexuale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să gestionezi stresul în timpul sarcinii

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×