Cum să ieși din capcana comparației pe rețelele sociale

Cum să ieși din capcana comparației pe rețelele sociale

Capcana comparației pe rețelele sociale este o prăpastie mult prea adâncă pe care mulți oameni o cad în mod regulat. Pentru cei care se luptă cu gândurile și emoțiile negative provocate de comparația cu alții, din fața lor sau din spatele unui ecran, sunt câteva metode prin care pot ieși din această prăpastie.

Rețelele sociale sunt acolo pentru a ne ajuta să ne conectăm cu oameni din întreaga lume. Este distractiv și interesant să vezi ce fel de lucruri fac oamenii, iar experiența poate fi foarte pozitivă pentru majoritatea. Cu toate acestea, fără să ne dăm seama de ea, mulți dintre noi ne afundăm rapid în capcana comparaționismului. Ne comparăm viețile cu cei din jurul nostru și, fără să ne dăm seama, ne schimbăm starea de spirit de la una plină de energie și urmează pe care le trăim până la sentimente mai puțin plăcute și mai puternice.

Înțelegând capcana comparației

Capcana comparației de pe rețelele sociale există în momentul în care te compari cu stilul de viață, aspectul și lucrurile care țin de statutul celorlalți din jurul tău. 2 Psihologii sociali spun că această comparație este un mecanism auto-produs ca să ne protejăm măreția, genelor și stima de sine pe care le avem despre noi înșine. Poate fi foarte dăunător, acest proces, pentru că ne poate distrage de la realitatea vieții noastre. Mai mult, deseori nu ne putem dori ceea ce vedem în fața ochilor noștri.O parte din responsabilitate va cădea pe scopul cerut de către rețelele sociale: să pună accentul pe postare și partajarea conținutului. Este de la sine înțeles că nu toată viața unei persoane va fi afișată și prezentată la vedere. Alți factori sunt cultivarea diferitelor naivități sau neînțelegeri despre ceea ce se întâmplă și faptul că ne petrecem mult timp pe rețelele sociale, doar privind.

Semne frecvente că te afli în capcana comparației

Cea mai bună modalitate de a spune dacă ceea ce postezi pe rețelele sociale te trage în capcana comparației este dacă îți simți starea de spirit schimbat în momentul în care termini de vizionat adminstrat fotografii sau postările altora. Viitorul tău devine mai întunecat decât înainte și sentimentele precum tristețea și depresia devin mai puternice.

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

Alte semne atunci când o persoană se află în capcana comparației pe rețelele sociale și lăsați în urmă sentimentele pozitive sunt:

• Gânduri negative și autocriticare intense

• Se concentrează pe aspectele negative ale vieții lor

• Poartă alte sentimente specifice frustrării, invidiei sau vinovăției

• Se simte paralizat de tristețe și suferință

• Nu acceptă realitatea și își construiește propriul univers

• Nu există o dorință de a face ceva

• Evită situația și neglijează activitățile zilnice

• Caută orice îndrumare care vine din exterior

• Se simte deprimat și lipsit de motivație

• Nu își reamintește succesul și au sentimentul că nu merită nimic

• Nu vor să se întâlnească cu prietenii și iubitul în cazul în care se află în relații

Metode de a ieși din capcana comparației

Pentru a scăpa din capcana comparației de pe rețelele sociale, ești obligat să-ți schimbi stilul de gândire și să depășești momentul. O persoană trebuie să accepte faptul că rețelele sociale nu sunt viața reală și că e normal să experimentezi emoții negative și să treci prin ele.

Așadar, aici sunt câteva sfaturi cu care să ieși din capcana comparației și să te revii la sentimente pozitive:

  1. Acceptă că viața nu este perfectă

Unul dintre primele curajuri despre care trebuie să vorbești și să știi este că nimeni nu trăiește o viață perfectă și că fiecare are sentimente și experiențe negative. La momente, viața unei persoane poate fi mai bună decât a ta, în vreme ce la alte momente poate fi pe dos.

  1. Cere pentru ajutor

Nu ești singur în acest lucru și ai nevoie de sprijin. Din moment ce îți vei arăta sentimentele și sentimentele, vei găsi alte persoane care se pot identifica și poate ajuta. Caută oameni de încredere apropiați de tine sau persoane cu acțiuni și experiențe similare și fă o cerere pentru ajutor și sprijin.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să ieși din capcana comparației pe rețelele sociale

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×