Cum să îmbunătățiți înțelegerea lecturii

Cum să îmbunătățiți înțelegerea lecturii

O abilitate esențială pentru școală și viață la toate nivelurile este citirea eficientă. Toate copiii au nevoie de ajutor și încurajare pentru a-și dezvolta abilitățile de citire și înțelegere, chiar dacă nu au au un diagnostic clinic pentru vreo problemă de citire. În cazul în care copilul dvs. are o problemă de citire diagnosticată, îmbunătățirea însușirilor lui de citire devine chiar mai important. Citirea și înțelegerea textelor poate să pară dificilă pentru copiii de toate vârstele, dar mulți copii mici au dificultăți în utilizarea de lectură eficientă ca pe o abilitate pentru învățare și înțelegere. Putem ajuta copiii să-și dezvolte comprehenserea în citire prin a-i învăța să folosească diverse tehnologii specifice și prin furnizarea de suport explicație.

Mai jos sunt câteva moduri practice prin care puteți ajuta copilul să-și îmbunătățească înțelegerealecturii.

  1. Explicații și suport

Unul dintre lucrurile de care copiii au nevoie este sustinere și explicații, mai ales când vorbim despre materiale sau texte noi. Ajutați copilul să familiarizeze cu materialul oferindu-i explicații și suport, cum ar fi explicarea înțelesului cuvintelor necunoscute și a conceptelor. De asemenea, discutați despre informațiile prezentate în text și ajutați-l să creeze conexiuni între ce citește și ceea ce știe deja.  1. Învățați copilul să facă analize și să utilizeze informații

Învățați-i copilul să utilizeze strategii pentru a analiza un text. Luați timpul ca să-i explicați cum să formeze predicții, să-și puna întrebări și să-și precizeze scopul citirii. Ajutați-l să înțeleagă cum funcționează forma și structura textului. Utilizați exemple pentru a-i prezenta ceea ce înseamnă fiecare.

  1. Groupuri de citire

Un grup de studiu sau de citire este un grup de oameni care se angajează să citească același material și să discute conținutul respectivei lucrări. Acest lucru poate ajuta copilul în înțelegerea conceptelor. De asemenea, ar putea găsi suport sau trezi interes în acea lucrare.

Cum să faci un terariu în pădure tropicală cu copiii Te-ar putea interesa si: Cum să faci un terariu în pădure tropicală cu copiii
  1. Utilizați un jurnal de citire

Încurajați-l pe copil să-și scrie opiniile despre textul pe care l-a citit sau gândurile pe care le-a avut despre ceea ce a citi. Aceasta poate fi un mod excelent de a îmbunătății înțelegerea și memoria materialului pe care copiii îl leagă. Toate lucrurile pe care le notează pot fi de ajutor pentru a revedea noțiunile și informațiile pe care le-a citi.

  1. Aplicații și jocuri de pe telefonul mobil

Există multe jocuri și aplicații pentru telefonul mobil care oferă exerciții și provocări pentru îmbunătățirea abilității de citire. Unele versiuni oferă, de asemenea, teste, exerciții și activități subtile pentru a se încuraja copilul să umble după strategii de citire mai bune, precum domenii tehnologice specifice și să își dezvolte abilități de înțelegere și de interpretare a textului.

  1. Activități practice

Câteva exerciții practice pot ajuta copilul să își îmbunătățească înțelegerea:

• Încurajați-l pe copil să prezinte informațiile pe ceea ce citeste, fie prin glume, fie prin schițe sau piese de teatru.

• Lucrați împreună cu copilul la acestea activitati rezolvând împreună probleme pe baza materialului pe care îl citiți.

• Dezvoltați-i creativitatea copilului prin faptul de a inventa propria sa versiune sau de a crea cărți de benzi desenate din ce citește.

  1. Lectura în voce tare

Lectura în voce tare poate fi foarte utilă în îmbunătățirea înțelegeței. Aveți grijă ca toate cuvintele să fie clare și pronunțate corect. Aceasta permite copilului să asocieze cuvintele pe care le aud cu imaginea lor pe care o vede pe pagina. Lectura în voce tare oferă, de asemenea, și un motiv pentru copil să vrea să deducă însemnata cuvintelor pe care le aude în urma citirii pentru a-și îmbunătăți înțelegerea.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să îmbunătățiți înțelegerea lecturii

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×