Cum să nu mai cheltui bani când ești trist

Cum să nu mai cheltui bani când ești trist

Unii dintre noi ne-au obisnuit sa cumparam lucruri in momentul in care suntem tristi, dar cu putina vointa si principii potrivite, putem sa ne abtinem de la cheltuieli inutil. In acest articol, vom vorbi despre cum putem sa nu mai cheltuim bani cand suntem tristi si cum sa ne pregatim pentru un astfel de stil de viata mai comod si echilibrat.

Aceasta este o solutie la problema cheltuirii excesive si necontrolate pe care unii dintre noi o au atunci cand suntem mai tristi. Prin urmare, vom analiza care sunt principiile potrivite pentru un astfel de scop, cum putem sa ne pregatim prin acumulare si cateva modalitati prin care putem sa evitam sa investim banii inutili.

Principiile potrivite pentru a nu cheltui bani inutil

Atunci cand suntem tristi, unii dintre noi pot ajunge sa cheltuiasca banii pe lucruri pe care de obicei nu le-am fi cumparat niciodata. Din fericire, exista cateva principii potrivite pe care le putem implementa pentru a ne urgenta de la cheltuirea nedorita.

Identificati motivele

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa identificam motivul pentru care ne este rau sau trist. De obicei, cheltuirea stresanta se produc imediat atunci cand simtim ca avem nevoie de ceva, fie pentru a face o schimbare sau pentru a ajuta la imbunatatirea starii noastre. Identificand adevaratul motiv pentru care ne simtim tristi, vom fi capabili sa facem alegeri mai racionale si sa evitam cheltuirea nedorita.Dati-va un termen

Este adevarat ca uneori, cheltuirea poate parea atractiva in momentul in care suntem tristi, dar asta nu inseamna ca este intotdeauna necesar sau folositor. O solutie buna este sa ne impunem un termen prin care sa ne limitam impulsul de a cheltui. In cazul in care cumparaturile sunt tentante, putem decide sa asteptam o zi intreaga inainte de a decide daca sa cumparam, deoarece acordarea unui timp de raspuns rational ne poate ajuta sa ne limitam instinctul de cheltuire in exces.

Identificati alternative

De asemenea, identificarea unor alternative poate fi un mod excelent prin care sa nu mai cheltuim banii inutil. Unii dintre noi se pot teme ca, acordand un raspuns rational si nerealizand schimbarea pe care o doresc, vor ramane tristi. Din fericire, exista si alte modalitati in care putem sa ne petrecem timpul si sa le explora, fara a fi nevoiti sa investim banii inutil. De exemplu, lucruri precum zambete, abraziuni, plimbarile sau hobby-urile pot fi distractive si pot imbunatati starea noastra emotionala fara a fi nevoiti sa cumparam ceva.

Coordonati-va cu un prieten

Totodata, coordonarea cu un prieten poate fi o solutie minunata. Multi oameni isi petrec timpul ca sursa distractiva, iar aceasta modalitate poate fi extrem de eficienta si relaxanta. Prin urmare, daca aveti ocazia, intalniti-va cu un prieten si pregatiti-va pentru o plimbare sau pur si simplu chiar si o discutie la o cafea.

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

Acumulati un fond

In cazul in care cheltuirea inutila este un obicei cu care va confruntati, poate fi bine sa acumulati un fond pentru distractii. Acumularea unui fond va poate ajuta sa preveniti cheltuirea nedorita, oferindu-va suficienti bani la dispozitie pentru a face altceva decat a cheltui pe lucruri inutile. In plus, este un mod excelent prin care sa invatati sa economisiti bani pentru cheltuieli mai mari si investitii ulterioare.

Cum sa pregatiti sufletul pentru a nu mai cheltui bani inutil

Cu toate ca acest articol se axeaza pe cum putem sa nu mai cheltuim bani inutil, este la fel de important sa ne pregatim sufletul pentru a lua astfel de decizii, tocmai pentru a avea rezultate cat mai bune.

Dedicati timp pregatirii

Unul dintre lucrurile cheie pe care le putem face este sa ne dedicam timpul pentru a ne pregatina sufletul pentru a lua decizii mai bune in privinta cheltuielilor. Pregatirea ne poate ajuta sa gasim alte moduri prin care sa ne petrecem timpul si sa ne ingrijim de noi. De exemplu, puteti face lucruri precum:

  • Exercitiile de stretching, yoga si aerobic
  • Meditatia si relaxarea profunda
  • Evolutia spirituala si autodescoperirea
  • Explorati patrimoniul natural local
  • Cresterea cainilor si a animalelor de companie din asociatii de protectie a animalelor
  • Imbunatatirea vietii sociale si a comunitatii prin organizarea intalnirilor

Deschiderea catre recunoastere

Totodata, recunoasterea si acceptarea sentimentelor sunt, de asemenea, foarte importante in luarea deciziilor potrivite. Odata ce ne acceptam sentimentele, ne vom da seama de acest fapt si le vom trata in mod corespunzator. Cu cat vom accepta aceste emotii, cu atat vom putea sa luam decizia potrivita.

Intelegerea motivului

De asemenea, putem sa intelegem motivul pentru care suntem tristi si sa gasim o cale mai buna prin care sa rezolvam aceasta situatie. In general, lucrurile pe care le facem atunci cand ne simtim tristi, cum ar fi cumparaturile, sunt doar modalitati de a masca sentimentele negative si de a ne simti mai bine pe moment. Cu toate acestea, nu sunt metode pe termen lung, ci doar in momentul prezent si nu ne ajuta cu adevarat sa inlaturam sentimentul tristetii sau furiei pe moment.

Aplicarea unui mod de viata echilibrat

In cele din urma, dupa ce ne-am pregatit sufletul, putem sa ne acomodam cu un mod de viata echilibrat. Acesta va trebui sa includa un program adecvat, destul de somn si sanatate, precum si un stil de viata echilibrat. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să nu mai cheltui bani când ești trist

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×