Cum să profiti la maximum de ședințele de terapie

Cum să profiti la maximum de ședințele de terapie

Educația ritualică și adesea personalizată oferită prin ședințele de terapie poate fi un aliat important în lupta ta pentru sănătatea mentală și emoțională. Oricât de carismatic, empatic și eficient ar fi povestirile și discuțiile tale cu terapeutul tău, sănătatea ta mentală și înțelegerea ta a experienței tale vor crește, de asemenea, cu influențe culturale, ceilalți participanți și tipurile de învățare în grădina ta de evenimente. Aici e câteva modalități de a te asigura că beneficiezi la maximum din vizitele tale la terapie.

Pre- și post-ședințe

Înainte de sesiune, împărtășește-ți gândurile și sentimentele cu apropiații tăi. A fi înconjurat de alți oameni într-un cadru pozitiv îți va contura gândurile și concluziile tale într-un mod mai specific înainte de a ajunge la terapeut. Mai mult decât atât, faci astfel o unitate cu cei dragi și astfel vei împărtăși abilitățile tale de exprimare adâncite în mod colectiv.

După ședință, tine un jurnal ocazional sau anual. Unele schimbări se petrec prea lent ca să fie conștientizate, iar o persoană își poate uita schimbările mici și imperceptibile pe care le-a primit din timpul ședințelor de terapie. În jurnalul tău notează sentimentele tale și inscrie modul în care aceste sentimente au fost influențate de informațiile și conversatiile de la ședințele tale. Acest jurnal te va ajuta să vezi clar ceea ce ți s-a întâmplat în cadrul terapiilor tale și vei putea astfel să planifici ședințele viitoare în jurul acestor schimbări.Explorarea și asimilarea învățămintelor de la ședințele de terapie

În fiecare ședință, vei primi noi metafore, învățături și strategii pentru a te ajuta să te îmbunătățești și să te pregătești pentru viitor. Aceste învățături vor fi adaptate pentru a te ajuta să îți îndeplinești potențialul și să treci peste încărcătura de la evenimentul pe care l-ai experimentat. Dacă vrei să asimilezi mai bine aceste învățături, este important să treci prin fiecare una dintre ele și să te conectezi cu expresia pe care a folosit-o terapeutul tău pentru a te ajuta să te referi la o formă de abordare a situației.

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

De asemenea, poți să înveți din surse exterioare despre conceptele pe care le-ai abordat în cadrul ședințelor tale de terapie. Acolo vei descoperi abilități și alte abordări multifacetate cu privire la cum îți vor influența viața acele învățăminte, ceea ce te va ajuta să înveți modul în care să le pui în practică.

Folosirea altor persoane ca punct de referință

Căutați un mentor, un prieten, un membru al familiei sau orice altă persoană care ar putea să fie o parte mai activă a procesului de învățare. Astfel vei avea parte de informații esențiale cu privire la descoperirile tale și vei putea să dezvolți o legătură pozitivă în care această persoană să fie sigură că discuțiile tale despre subiecte delicate sunt sigură și îndeplinesc dorința ta de a învața și de a te conecta în mod profund cu ceilalți.

Întotdeauna te poți baza pe această persoană care îți poate da un punct de vedere adițional asupra situației. Dacă persoana pe care ai ales-o a avut parte de experiențe similare, împărtășind sentimentele tale își va aduce aminte de ce a experimentat și te va ajuta să vezi care este cea mai bună abordare a ta.

Adaptarea abordărilor

Odată ce ai împărtășit sentimentele tale și ai ales persoana considerată cea mai potrivit să te ajute, ar trebui, de asemenea, să înveți să îți adaptezi abordarea atât în timpul ședințelor de terapie, cât și în afara acestora. O modalitate determinantă de a face acest lucru este să te apropii de un mentor și să iei act de schimbările lui dureroase și recunoscătoare și modul în care se abordează teme delicate. Acest lucru se poate aplica chiar și atunci când vorbești cu alții despre viața ta. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să profiti la maximum de ședințele de terapie

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×