Cum să scapi de sughiț: Remedii acasă care funcționează

Cum să scapi de sughiț: Remedii acasă care funcționează

Sughițul poate fi o experiență extrem de neplăcută, care ne poate afecta calitatea vieții. Iar uneori această tulburare poate fi suficient de severă pentru a fi considerată o adevărată problemă medicală.

Despre ce este, de fapt, sughițul

Sughițul - și alte simptome similare, cum ar fi înghițirea constantă - face parte din contura medicală numită „disconfort al gâtului”. Acest disconfort poate avea, de asemenea, alte simptome, cum ar fi înroșirea gâtului, arsuri, gust amar, respirație greoaie și uneori regurgitare.

Sughițul este rezultatul activității muschilor pereților gâtului. Când se contractă, rezultatul este o senzație rapidă, bruscă, care duce la eliberarea unei perioade scurte de aer din plămâni. Această eliberare a aerului se numește „chotkey” sau sughiț.

De ce sughițăm și cum putem opri sughițul?

Sughițul este un simptom până la urmă, adică, este rezultatul proceselor anorganice. Unele motive comune ale apariției sughițului pe termen scurt ar fi consumul excesiv de alimente grase, sarea sau foarte caldă, un mediu de seceta sau poluare, anxietate sau stres, bodysuru! sau exerciții fizice intense și alergii alimentare sau pe contur.



De fiecare dată când sughiți, cieșii tăi respiratori se închid brusc și, în cele din urmă, se deschid, ceea ce provoacă eliberarea sforăitului asemănător șuierului.

Există câteva metode eficiente și regulate de acasă de a preveni și trata sughițul:

  1. Fii atent la ce consumi

Dacă sughițăm destul de des, trebuie să facem cercetări asupra tuturor alimentelor pe care le mâncăm și sa bem. Evitați alimentele grele, acide și sărate și, de asemenea, reduceți din sarea și zahărul din alimentația dvs.

  1. Mâncați alimente fără aditivi

Aditivii sunt de obicei folosiți pentru a-și spori sau îmbogăți aspectul și gustul. Acestea, de asemenea, pot provoca sughițuri. Așadar, tratamentul pentru sughiț este să nu mâncăm alimente cu aditivi în ele și să încercăm să mâncăm alimente cât mai simple și crude.

Cum să gestionezi simptomele neașteptate ale migrenei Te-ar putea interesa si: Cum să gestionezi simptomele neașteptate ale migrenei
  1. Reduceți nivelul de stres și anxietate

Stresul și anxietatea sunt, de asemenea, motive comune pentru care multe persoane au sughițuri. Încercați să vă relaxați și să reduceți tensiunea emoțională pe care o simtiți. Breathing exercitiul de respirație exercitii poate, de asemenea, să vă ajute să vă relaxați și să preveniți sughițul.

  1. Aveți grijă la informațiile pe care le-ați respira

Să fim mai atenți la ceea ce respirăm, cum ar fi praful, microparticulele și chimicalele sintetice, și chiar fumul. Acest lucru este important pentru prevenirea sughițului.

  1. Umeziți aerul

Uscăciunea aerului este, de asemenea, un factor agravant al sughițului. Pentru a menține umiditatea și a reduce sughițul, puteți folosi un vaporizator de umezire sau un umidificator.

  1. Utilizați agenți de calmare

Există mai multe remedii naturale sau remedii pe bază de plante care pot ajuta în prevenirea și tratamentul sughițului. Aceste remedii includ lemnul de santal, curcuma de ghimbir și lămâia și menta.

  1. Faceți exerciții de gât și de axilă

Există anumite exerciții ușoare care se pot face pentru a vă ajuta să vă relaxați gâtul sau axila astfel încât să preveniți sughițul. Aceste exerciții sunt:

• Rotirea umerilor și asprirea lor • Alungirea și relaxarea umerilor • Gâturi înainte și înapoi • Rotirea maxilarului • Mișcarea maxilarului • Utilizați mâinile pentru a masa umerii sau gâtul

  1. Încercați terapia cu ulei esențial

Terapia cu uleiuri esențiale este, de asemenea, o altă metodă de a vă ajuta să eliminați sughițul. Uleiurile esențiale previn și tratează eficient sughițul. Uleiul de mentă și uleiul de lavandă sunt cele mai utilizate în acest scop.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să scapi de sughiț: Remedii acasă care funcționează

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×