Cum să știi dacă ai o deficiență de fier

Cum să știi dacă ai o deficiență de fier

Fierul este o componentă esențială aumi vitale, iar deficienta sa poate duce la complicatii amenințatoare pentru sănătate. Deficitul de fier poate provoca simptome precum oboseala cronica, slabiciune, anemie și lipsa poftei de mâncare. Cu toate acestea, persoana care suferă de o deficiență de fier nu poate ști întotdeauna că susține acest lucru, ceea ce face mai dificilă tratarea problemelor asociate.

Să înțelegem cum să știm dacă avem o deficiență de fier, următoarele informații sunt esențiale:

I. Ce este deficiența de fier?

Fierul este un mineral esențial care se găsește în alimentele noastre. Se găsește în complexe prin asimilarea proteinelor, care sunt prezente în carne și produsele lactate. În mod normal, sângele transportă oxigenul în fiecare celulă prin moleculele de hemoglobină, care sunt fabricate din fier. Această moleculă ajută la transportarea oxigenului și la diminuarea dioxidului de azot din organism.

Din păcate, anumite persoane pot suferi de o deficiență de fier, cauzată de mâncat alimente lipsite de fier sau pentru că organismul absorbe mici cantități de fier sau pentru că preia prea mult fier din alimente. În funcție de gravitate, această deficiență poate provoca anemie, care este o boală asociată cu un deficit de sânge care circulă în organism..II. Simptome ale unei deficiențe de fier

Atunci când suferă de o deficiență de fier, o persoană poate suferi de simptome care includ:

 • Oboseală - Oboseala poate fi cronică si poate fi accentuată de eforturi minore.

 • Slabiciune - Slabiciunea musculară poate fi un semn al unei deficiențe de fier.

 • Schimbări în culoarea pielii - Mișcările pielii pot deveni albastre sau palide.

 • Reducerea apetitului alimentar - O persoană care suferă de o deficiență de fier poate începe să aibă o poftă energetică scăzută.

 • Unghii slabe și fragile - O deficiență de fier poate face unghiile fragile și fragile, pancarte comune ale unei deficiențe de fier.

 • Lipsa energiei - O persoană care suferă de o deficiență de fier poate fi mereu obosită și fără energie.

  Cum să obțineți mai multă vitamina E Te-ar putea interesa si: Cum să obțineți mai multă vitamina E

III. Tratamentul deficitului de fier

Oricine cine poate fi susceptibil la anemie din cauza unei deficiențe de fier ar trebui sa vada un medic pentru un diagnostic precis și tratament adecvat.

Exista mai multe opțiuni de tratament pentru a gestiona o deficiență de fier, inclusiv:

 • Schimbarea dietei - O persoană poate consuma alimente bogate în fier cum ar fi carnea roșie sau fasolea, ca parte a unei diete sănătoase.

 • Suplimentele nutriționale - O persoană poate lua suplimente de fier pentru a îmbunătăți conținutul de fier.

 • Donarea de sânge - Este un mod de a dona sânge pentru a ajuta la refacerea nivelului de sânge.

 • Medicamentele - O persoană poate lua anumite medicamente, cum ar fi pastile sau injecții, pentru a îmbunătăți nivelul de fier.

IV. Prevenirea deficitului de fier

Se pot lua anumite măsuri pentru a preveni deficiența de fier:

 • Mănâncă alimente bogate în fier - Acest lucru include carne, pește, produse din carne și produse lactate. De asemenea, unele legume cum ar fi spanacul sau broccoli pot fi de asemenea utile în prevenirea deficienței de fier.

 • Lipsă fumatului - Fumatul poate limita absortia fierului in organism.

 • Consumați alimente bogate in vitamina C - Consumul alimentelor bogate în vitamina C, cum ar fi fructele de citrice sau anumite legume, poate ajuta la creșterea absorbției fierului.

 • Reduceți consumul de cafea și cafeină - Consumul excesiv de cafea și cafeină poate reduce absorbția fierului.

 • Limitați consumul de alcool - Consumul excesiv de alcool poate afecta absorbția fierului din organism.

Deficitul de fier poate fi o problemă gravă pentru sănătate, care poate fi prevenită prin consumarea alimentelor bogate în fier, limitarea consumului de alcool, cafea și cafeină și consumul adecvat de vitamina C. Dacă suspectați că suferiți de o deficiență de fier, consultați imediat un medic pentru un diagnostic precis și tratament în consecință.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să știi dacă ai o deficiență de fier

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×