Cum să te pregătești pentru botezul copilului

Cum să te pregătești pentru botezul copilului

Cu siguranță îți pui tot felul de întrebări în acest moment, dacă tocmai ai devenit părinte. Deja trebuie să te gândești la organizarea zilei în care vei boteza micuțul tău și nu știi de unde să începi. Botezul reprezintă slujba prin care copilul devine creștin și scapă de păcatul strămoșesc. Acesta se realizează la 40 de zile de la naștere, așadar timpul este limitat pentru a pune toate lucrurile la punct.

În primul rând, trebuie să alegi nașii copilului. Aceștia vor deveni în urma botezului părinți spirituali ce vor ghida copilul în viață, așadar e indicat să-i alegi cu atenție. În ziua în care se va oficia botezul, nașii vor pune la dispoziție toate lucrurile de care pruncul are nevoie.

Obiectele pregătite de nași sunt importante atât înainte, cât și după slujbă. Ei vor aduce lumânările pentru botez, trusoul complet, accesoriile și hăinuțele bebelușului.  Aceste obiecte pot fi achiziționate simplu și rapid de pe CelMic.ro, dintr-o gamă variată de produse special destinate pentru copii și bebeluși.Lumânarea de botez este unul dintre cele mai valoroase elemente deoarece este aprinsă de preot pe tot parcursul slujbei. Aceasta poate fi de diverse dimensiuni, ornată cu flori naturale sau diverse decoruri, după placul părinților și tematica botezului.

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

Trusoul de botez conține toate accesoriile de care copilul are nevoie pentru a fi pregătit de încreștinare. Printre acestea, se enumeră prosop preot, prosop copil, sticluță mir, săpun, cutiuță pentru prima șuviță, pânză mir brodată, fașă brodată.

Pe lângă lumânarea de botez și trusoul complet, nașii vor pregăti uleiul pentru mir, vin pentru împărtășanie, cruciulițe pe care le vor pune în piept invitaților, o icoană care va fi sfințită de preot și apoi înmânată bebelușului și un lănțișor dacă nou-născutul este băiețel, sau cercei, dacă nou-născutul este fetiță.

În afară de datoria nașilor, există anumite lucruri pe care și părinții trebuie să le facă înainte de botez. Astfel, dacă ai devenit de curând părinte, nu uita că va trebui să le cumperi cadou nașilor și bomboane pentru servit invitații în biserică.

De asemenea, după slujbă se organizează, de obicei, o petrecere cu persoanele apropiate în cinstea noului născut. Această petrecere este pregătită de părinți. Conform tradiției populare, în cadrul petrecerilor se aduc ursitoare, care au rolul de a stabili soarta bebelușului. 

Așadar, dacă ești la început de drum în rolul de părinte, ia pas cu pas etapele în care te afli și pregătește totul cu calm deoarece poți găsi mereu parteneri de nădejde care să se ocupe de toate detaliile.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să te pregătești pentru botezul copilului

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×