Cum sunt tratate bolile autoimune

Cum sunt tratate bolile autoimune

Una dintre cele mai îngrijorătoare probleme moderne ale sănătății este dată de prezența bolilor autoimune. O boală autoimună este una care se produc atunci când sistemul imunitar al organismului atacă propriile țesuturi, organe și celule. Populația mondială se confruntă cu numeroase astfel de probleme și, din fericire, există modalități de tratament disponibile.

Bolile autoimune sunt deosebit de necunoscute atât de cercetători, cât și de medici, mai ales în ceea ce privește tratamentul acestora. Acest lucru se datorează varietății simptomelor - de la erupții cutanate și dureri articulare până la probleme neurologice și gastrointestinale - și cauzelor, care pot fi extrem de variate de la stilul de viață la preferențe alimentare și chiar la factori genetici. Cea mai bună metodă de tratare a unei boli autoimune constă în identificarea cauzei reale a afecțiunii și apoi controlarea simptomelor prin regimuri alimentare speciale, suplimente nutriționale și medicamente adecvate.

Ce sunt bolile autoimune?

Bolile autoimune sunt afecțiuni care apar atunci când sistemele imune încep să lucreze prea mult și încep să atace celulele, organele și țesuturile propriului organism. Acest lucru se datorează disfuncționalității sistemului imunitar, fapt care face ca sistemul să facă distincția între celulele și structurile proprii și cele străine și să se confrunte cu propriul corp.Simptome

Simptomele bolii autoimune pot fi extrem de variate, de la probleme comune ale pielii și ale articulațiilor la deficiențe grave ale sistemului imunitar și la probleme organice, precum inflamația pereților intestinului sau a creierului. Unele dintre cele mai comune simptome ale bolilor autoimune sunt:

-Durere cronică -Umflăturile și umflarea articulațiilor -Cefalee și senzații de amețeală -Greata și vărsături -Fatigabilitate cronică -Iritația pielii și erupții cutanate -Alopecie sau pierderea părului -Sindromul intestinului iritabil -Afectarea automatică a ochilor și a sistemului circulator

Cauze

Deși cauzele precise ale bolilor autoimune sunt puțin cunoscute, există o serie de factori de risc asociați cu declanșarea acestora. Printre acești factori se numără:

Cum sa te pregatesti pentru prima ta vizita la o clinica de ortodontie? Te-ar putea interesa si: Cum sa te pregatesti pentru prima ta vizita la o clinica de ortodontie?

-Genetica: există o predispoziție genetică cunoscută pentru a face anumite boli autoimune, cum ar fi lupusul, TBC și artrita reumatoidă -Stresul: stresul poate juca un rol important în declanșarea unor boli autoimune precum lupusul și diabetul de tip 1 -Vechimea: unii oameni sunt mai susceptibili la boli autoimune în funcție de vârstă, sănătatea lor generală și starea lor biorematică -Alimentația: anumite alimente pot agrava bolile autoimune dacă sunt consumate frecvent și în exces. Unele studii au legat consumul de alimente procesate și zahărul de un risc mai mare de a dezvolta boli autoimune

Tratament

În ciuda cauzelor și simptomelor variate ale bolilor autoimune, există multe opțiuni de tratament disponibile. Tratamentul eficace depinde de boala și simptomele individuale ale pacientului.

-Medicamente: există anumite medicamente care pot ameliora simptomele și ameliora starea de sănătate a pacienților cu diverse boli autoimune. Acestea sunt prescrise și administrate de către medici și sunt în principal imunosupresoare, medicamente antiinflamatoare, antialergenice și medicamente care sunt capabile să modifice procesul imunitar.

-Hrana: este foarte important și un factor important care joacă un rol în tratamentul bolilor autoimune. Regimurile alimentare corecte vor ajuta la ameliorarea simptomelor și prevenirea exacerbării afecțiunilor. De exemplu, persoanele cu inflamarea intestinală ar trebui să urmeze un regim alimentar anti-inflamatoria și să consume multe alimente bogate în fibre și proaspete, cum ar fi fructe, legume, nuci și semințe.

-Suplimente: anumite vitamine și minerale pot fi de asemenea folosite pentru a trata simptomele bolilor autoimune și, de asemenea, pentru a ajuta sistemul imunitar. Printre suplimentele nutritive recomandate se numără vitamina D, zincul, seleniul și omega-3.

-Terapie: anumite forme de terapie pot ajuta la reducerea simptomelor și a efectelor secundare ale bolilor autoimune. De exemplu, terapia cognitiv-comportamentală și terapia de lumină albastră sunt folosite pentru a ameliora anxietatea și depresia, în timp ce terapia prin exerciții și yoga sunt cele care ajută în ameliorarea durerii precum și la promovarea unei stări generale de bine.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum sunt tratate bolile autoimune

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×