Cum te pregătești pentru sezonul de iarnă dacă ești pasionat de sporturile specifice

Cum te pregătești pentru sezonul de iarnă dacă ești pasionat de sporturile specifice

Sursa foto: pexels.com

Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă sau vrei să înveți să le practici în acest sezon, probabil că aștepți cu nerăbdare prima zăpadă mai serioasă. Sporturile de iarnă te ajută să te relaxezi, îți antrenează corpul și îți testează reflexele și atenția. 

Totuși, nu poți practica un sport de iarnă, fie că este schi sau snowboard, dacă nu te pregătești înainte. Sporturile de iarnă necesită echipament specific, pregătire fizică și cunoștințe despre menținerea corpului în stare bună pe vreme rece. Chiar dacă ești veteran al sporturilor hibernale, este bine să nu neglijezi toți pașii necesari. 

Cumpără echipament adecvat

Poate că pare un truism, dar realitatea ne arată anual că mulți pasionați ai sporturilor de iarnă vin pe pârtie cu echipament uzat sau nepotrivit pentru ei. Acest lucru predispune la accidente care pot fi foarte grave. De aceea, trebuie să ai mereu echipament adecvat, complet și în stare bună. Solicită un credit până la salariu de la Viaconto dacă trebuie să-ți cumperi echipament și nu ai destui bani. Vei returna apoi împrumutul și te vei bucura tot sezonul de sportul preferat. Asigură-te că schiurile, patinele sau placa de snowboard sunt pe măsura ta. Înălțimea și greutatea joacă un rol important în alegerea schiurilor și plăcii. Clăparii trebuie să stea bine pe picioare, altfel este posibil să apară mișcări necontrolate din articulații, care pot duce la accidentări. 

Patinele trebuie să nu fie uzate pe interior, pentru că pot provoca răni sau disconfort. În ce privește exteriorul, asigură-te că lama este bine ascuțită. O lamă corodată sau tocită produce fricțiune puternică, ceea ce duce la alunecare dificilă sau chiar la căzături. 

Pregătește îmbrăcămintea corespunzătoare

Sporturile de iarnă te încălzesc, dar mediul este friguros. Îmbracă-te pentru tipul de activitate ales și mediul respectiv. Dacă schiezi sau te dai cu placa, trebuie să iei în calcul atât temperatura scăzută, cât și curenții de aer care se formează la coborâre. Aceștia înlătură căldura formată în jurul corpului, accentuând frigul. 

Black Mirror anunță revenirea surpriză cu sezonul 6 Te-ar putea interesa si: Black Mirror anunță revenirea surpriză cu sezonul 6

Prin urmare, stratul superior trebuie să fie rezistent la vânt și frig, dar și impermeabil. Combinezoanele de calitate sunt cele mai indicate. Hainele apropiate de piele trebuie să permită evaporarea transpirației. Dacă patinezi, ai nevoie de haine elastice, care să nu îngreuneze mișcările. Nu uita de mănuși, șosete rezistente și căciulă.

Asigură-te că ai toate elementele de protecție

Sporturile de iarnă sunt frumoase, dar pot fi și periculoase. Schiul, snowboarding-ul și patinajul prezintă risc de cădere, de aceea este bine să porți cască. O cădere la viteză mare pe pârtie sau un moment de dezechilibru la patinoar se pot dovedi mortale. Sunt importante și protecțiile pentru genunchi, coate și alte zone vulnerabile. Nu ignora importanța ochelarilor de schi. Dacă sunt zgâriați sau nu stau bine pe cap, pierzi vizibilitate și riști coliziuni sau alte accidente. Dacă practici hochei, ai nevoie și de echipament de protecție a dinților și cască specială.

Antrenează-ți corpul

Sporturile de iarnă solicită tot corpul, de aceea sunt recomandate ca formă de mișcare în aer liber. Totuși, ele sunt destul de solicitante. Presiunea pe articulații este mare, de aceea trebuie să-ți antrenezi mobilitatea înainte de începerea sezonului. Fă yoga, gimnastică și exerciții de întindere, ca să nu riști accidentări. Sporturile de iarnă solicită intens musculatura picioarelor. Fă exerciții pentru antrenarea acestora, ca să nu obosești rapid când patinezi sau aluneci pe pârtie. Învață să-ți asculți corpul înainte de a merge pe pârtie. Când simți dureri sau disconfort într-o anumită zonă a corpului, trebuie să te oprești. 

Ca să te bucuri de sporturile de iarnă preferate, trebuie să te pregătești corespunzător. Ține cont de sfaturile noastre înainte să începi să practici sportul preferat. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum te pregătești pentru sezonul de iarnă dacă ești pasionat de sporturile specifice

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×